Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sandal’dan AK Parti grubuna ‘soygun’ eleştirisi: 'Ülkeyi soyan sizsiniz'

Sandal’dan AK Parti grubuna ‘soygun’ eleştirisi: 'Ülkeyi soyan sizsiniz'

Bayraklı Belediyesi Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci birleşimi gergin anlara sahne oldu. Şartlı bağış için protokol yapmak ve imzalamak üzere Belediye Başkanı Serdar Sandal’a yetki verilmesi hakkında verilen önergenin geri çekilmesi tansiyonu yükseltti.

  • Ege Postası
  • 01.02.2023 - 19:54

BERİVAN KAYA/EGE POSTASI- Bayraklı Belediyesi Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşimi Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal idaresinde gerçekleştirildi.

Bayraklı Höyüğü’nün 30 hektarlık alanında İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma kurulu tarafından verilen karar kapsamında Plan ve Proje Müdürlüğü’nün hazırladığı 1/100 ölçekli imar değişikliği için verilen önerge imar ve hukuk komisyonlarına gönderildi.

Plan ve Proje Müdürü Sabri Yüksel konuya ilişkin önerge hakkında yaptığı açıklamasında, ‘’Cumhurbaşkanlığınca sit derecelerinde değişikliğe gidildi. Bu değişiklik doğrultusunda daha önce yapılşma yasağı bulunan bölgede vatandaşlarımız artık yapılaşabilecekler. Kurul ilgili mezuatta belediyelerin iki yıl içinde imar planlarını yapma görevi verdi’’ ifadelerini kullandı.

SANDAL’DAN AK PARTİ GRUBUNA ‘DESTEK’ GÖNDERMESİ

AK Parti grubundan yetiştirebilir misiniz sorusuna yanıt veren Serdar Sandal önergenin acil kodlu olduğunu belirterek AK Parti grubuna, ‘Engel olmaz ve destek verirseniz, yetiştiririz’’ dedi.

SOSYAL YARDIM KOMİSYONU ÜYELERİ BELİRLENDİ

Sosyal Yardım Komisyonuna, CHP grubundan Serap Keskin, Binali Bingöl, Zehra Ongun’un asil, Mukaddes Işın, Metin Uyma ve Şehmuz Bıçakçı yedek olarak belirlendi.

AK Parti grubundan ise Murat Pervane asil, Emre Demi rise yedek olarak belirlendi.

Osmangazi Mahallesinde bulunan ve mülkiyeti Bayraklı Belediyesi’ne ait olan taşınmazın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesi önergesi meclis gündemine geldi.

ÖZKANLAR PAZAR YERİ İÇİN VERİLEN YERE ÇİVİ ÇAKILMADI

Önergeye ilişkin söz alan AK Parti Grubundan Abdullah Aktaş, ‘’Daha önce Özkanlar pazar yeri için belediyeye bir yer bağışladık 4 yıl geçti ama hala yapılan bir şey yok. ne bir proje ve planlama yapıldı. Çivi bile çakılmadı. Şimdi bir yer daha Büyükşehir’e verilsin diye bir önerge geldi. Bu neyin karşılığında veriliyor? Bedel karşılığı ne? Yapmayacağı bir iş için mi veriyoruz? Bizi siz ya da müdürümüz bilgilendirirse seviniriz’’ dedi.

KOYUNCUOĞLU DAVASI

AK Partili Aktaş’a yanıt veren Başkan Sandal, ‘’Daha önce Koyuncuoğlu’nun belediyeye açtığı dava ile ilgili. Büyükşehir’in bir meselesi. Büyükşehir’i ilgilendiren işlerde yargı bizim aleyhimize bir karar verdi. Asıl iş Büyükşehir’in’’ ifadelerini kullandı.

AKTAŞ: BÜYÜKŞEHİR’İN SUÇU İSE BİZ NEDEN YERİMİZİ VERİYORUZ?

Aktaş ise Sandal’a yanıt olarak, ‘’Büyükşehir’in suçu var ve biz yerimizi mi veriyoruz? Neden Büyükşehir kendi yerlerinden birini vermiyor. Belediyenin kavşak ile ilgili düzenlemesinden kaynaklanarak Bayraklı Belediyesi’nin hesaplarına el konulmuştu. Koyuncoğlu firması bu davayı kazandı. Bunun olmasının sebebi Büyükşehir ise biz neden yerimizi veriyoruz?’’ diye sordu.

SANDAL: YARGI BU KARARI VERDİ

Serdar Sandal ise konunun Bayraklı Belediyesi ile alakası olmadığına dikkat çekerek, ‘’Yargı bütün kademeleriyle bu yönde bir karar verdi. Biz ne diyebiliriz? Zaten komisyonlarda görüşülecek. Komisyondaki değerlendirmelerden sonra burada dillendiriyorsunuz. Buraya gelen komisyon kararlarını da konuşuyoruz. Mecliste bilgilendiriyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

İlgili önerge hukuk, plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

Yamanlar Mahallesinde Düğün salonu ve kreş , Onur Mahallesinde  ve Alpaslan mahallesinde kreş binalarında şartlı bağış ile yapılacak olan imalatlar için protokol yapma ve imzalamak amacıyla Serdar Sandal’a yetki verilmesine ilişkin önerge komisyonlardan geldiği şeklinde oylanarak meclisten geçti.

HIZAL: BAŞKA PROTOKOL İZLENİMİ VAR

Hızal önergeye ilişkin yaptığı açıklamasında, ‘’Biz komisyon olarak size protokol yapma yetkisi vermedik. Komisyon olarak protokolü gördük meclis protokolü oylayacak. Bu ekteki protokolün imzalanması yetkisi veriyoruz. Onun dışında başka protokol yapılacakmış izlenimi var’’ dedi.

SANDAL: MÜMKÜN DEĞİL

Sandal ise açıklamasında ‘’Bu mümkün değil, kamu kurumunda orada bir protokol varken farklı bir protokol imzalama şansınız olmaz’’ ifadelerine yer verdi.

HIZAL: SİZİN VİCDANINIZA BIRAKIYORUM

Hızal ise Sandal’a yanıt olarak, ‘’Mümkün olup olmaması açısından söylemiyorum. O sizin vicdanınıza kalmış bir şey. Ona ben karışmam. Siz kamu kurumu yönetiyorsunuz. Kamu kurumunu belli kurallar çerçevesinde yönetmek durumundasınız’’ ifadelerini kullandı.

BAĞIŞ ÖNERGESİ GERİ ÇEKİLDİ

Mansuroğlu Mahallesi yer alan 75. Yıl Parkında yapımı devam eden Matematik Temalı Park çalışmasında şartlı bağış ile yapılacak olan imalatlar için protokol yapmak ve imzalamak üzere Belediye Başkanı Serdar SANDAL’a yetki verilmesi hakkında verilen önerge komisyonlardan sonuçlanmadan geldi. Komisyonlardan sonuçlanmaması sebebiyle CHP grubu önergenin reddini istedi.

AKTAŞ: HANGİ FİRMA İLE YAPILDI?

 Önergenin gündemden çıkarılmasına ilişkin söz alan AK Partili Aktaş, ‘’ Geçtiğimiz mecliste getirdiniz, oylayıp geçirmek istediniz. Bizim direktifimiz ile komisyona gönderdiniz. Komisyonda görüşülmesi gereken bir önergenin reddiniz istiyorsunuz? Neden meclis getirdiniz? Neden komisyona gönderdiniz? Neden reddiniz istiyorsunuz. Protokol hazırlanmamış, kiminle ne yapılacağı ve neyin karşılığında verileceği, firmanın ne yapacağı belli değil. Ön protokol yok, evrak yok. Diyorsunuz ki reddedelim. Siz bu yetkiyi ne için istediniz, hangi firma ile protokol yapmak için istediniz. Bu yetkinin sebebini biz öğrenmek istiyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

Önergenin teknik eksiklikleri olduğunu ifade eden Sandal, önergenin tekrar gündeme alınacağını belirtti.

Aktaş, ‘’Ben hangi firma ile protokol imzalanacağını ve neyin karşılığında bizden yetki istediniz onları sordum’’ dedi.

HIZAL: BAYRAKLI BELEDİYESİ DÖKÜLÜYOR

Meclis sonlarına doğru söz alan AK Partili Özgür Hızal, ‘’Grup Başkanvekilimizin sorduğu sorunun cevabını başkan da bilmiyor. Sorunun cevabını alamazsın. Bayraklı Belediyesi’nde garabet var. Biz 4 yıla yakın süredir burada çalışıyoruz. Bu meclis bu kurumun en yüksek karar organıdır. Yasalar bize belli haklar vermiş. Ne yazık ki son zamanlarda ilginç bir şekilde meclis heyetinden bir takım bilgilerin saklandığı izlenimi var. Bilgiler eksik geliyor. Bayraklı Belediyesi gibi ve İzmir’in kalbi olduğunu iddia ettiğiniz ve logosunu da şevk ile değiştirdiniz gelen önergeler tek sayfa. Abdullah bey az önce meseleyi özetledi. En büyük iddianız ‘reform’ gerçekleştirmekti. Personel, mal, yapılsa reform gerçekleştirdik dediniz. Her ay mecliste önerge olarak bazı müdürlüklerin çalışma esaslarına ilişkin. Gördük ki bunların hepsinin içi boşmuş. Bayraklı Belediyesi kurumsal anlamda dökülen bir belediye haline geldi. Bunun sorumlusu belediyeyi yöneten Serdar Sandal’dır. Bir kurumda bu kadar işlerin savsaklandığını görmedim. Bu sizin önergeniz ve siz bu önergeyi reddetmek zorunda kalıyorsunuz. Gerekçe ise protokolün hazırlanmamış olması. İki tane şartlı bağış var. Orada da problem var. Önergelerin ayrı ayrı gelmesi gerekirken, aynı önerge içerisinde saklanarak bizim önümüze geliyor. Arkadaşlar orada kaç önerge olduğunu biliyor mu hayır. Bunun sorumlusu Serdar Sandal’dır. Siz bu kurumu yapısal anlamda bu kadar kötü bir noktaya nasıl getirdiniz şaşkınlıkla izliyorum.’’ dedi.

HIZAL: BECERİKSİZSİNİZ

Hızal konuşmasının devamında, ‘’Mesele bir güven meselesi. Biz bugüne kadar sizlere güveniyorduk. Teknik bir hata olmaması gerektiğini düşünüyorduk ama son bir ayda gördük ki bizim bu güvenimiz anlamsız ve boş. Güvenimiz zedelendi. Bir yargı kararının dahi ne olduğunu izah edemeyen bir belediye başkanından bahsediyoruz. Meclis üyesi olarak komisyonda önümüze gelen bu kararları değerlendirirken ilgili bürokratlar bize sunum yapmalı. Bayraklı’da ise komisyon üyeleri bürokratların peşinden koşuyor. Yapısal ve kamusal anlamda İzmir’deki en kötü belediye haline gelmiş bir Bayraklı Belediyesi var. Bunu geçen aydan beri geldiğimiz süreçte şu bağılı almak için bile günlerce kafa yormak zorunda kaldınız. Ben kabiliyetsiz dediğimde bana kızdınız. Beceriksizsiniz. Siz serdar Sandal olarak kendi meclis üyelerinden ve muhalefet meclis üyelerinden bir şeyler gizleme ihtiyacı duyuyorsunuz. Bunun izahını nasıl yapacaksınız? Yapacağınız bir izahta yok. Bayraklı Belediyesi Serdar Sandal döneminde yapısal anlamda ciddi sorunlar yaşayan bir belediye haline geldi. Bağış dahi almak noktasında sorunlar yaşıyorsunuz’’ ifadelerine yer verdi.

SANDAL: SİZİN BELEDİYENİZDE ÖRNEĞİ YOKTUR

Hızal’ın eleştirilerine yanıt veren Sandal, ‘’Bize bu eleştirileri yapan arkadaşları insan dinleyince bir garip oluyor. Koca bir devleti getirdiğiniz hal ortadayken bir kurumun işleyişi ile ilgili o kurumun bürokratlarına o eleştirileri yapmak haddinizi aşan bir iş. Biz ne meclis üyelerinden ne bürokratlardan bir şey kaçırmıyoruz. Bir belediye kamu yararına bir yerden bir bağış alacaksa ve bu bağışı meclise getiriyorsa burada nasıl bir art niyet olabilir. Neden getiriyoruz, bağışı yapan insan belli olsun diye. Burada bürokratlarımız teknik noktalarda eksiklikler yapmıştır bu bir hatadır. Bunun düzeltilmesi bizim asli görevlerimizden birisidir. Düzeltip tekrar getireceğiz. Biz bu önergelerin bir çoğunu sizlerle konuşuyoruz. Belki sizin belediyenizde bir örneği yok ama biz bütün bağışları meclise getirip yetki alırız. Meclis denetiminde olsun isteriz.

SANDAL: ÜLKEYİ SOYAN SİZSİNİZ!

Hızal ile Sandal arasında tırmanan gerginlik sonrası Sandal, ‘’Ülkeyi soyan sizsiniz biz nereden bileceğiz. Afet, deprem ve savaş varmış gibi ihale veriyoruz. Liyaketten söz ediyorsunuz bürokratlara hakaret ediyorsunuz. Biz güreşçiyi büyükelçi olarak mı gönderiyoruz? Bankalara atadığınız adamlarla mı bize liyakatten söz edeceksiniz. Siyaset bir iddia işidir. Sizlerle 2 randevumuz var. Biri Mayıs diğeri Mart. Bizim adayımızdan size ne? Bizim adayımız size neden dert oldu? Siz önce kendi ittifakınıza bakın’’ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.