Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Karamustafaoğlu’ndan örgüt kültürü çıkışı: Belediye başkanları ilçe başkanlarının arkasında durur

CHP’li Karamustafaoğlu’ndan örgüt kültürü çıkışı: Belediye başkanları ilçe başkanlarının arkasında durur

CHP Konak eski ilçe başkanı Sinan Karamustafaoğlu TR35 TV’de önemli açıklamalarda bulundu. Karamustafaoğlu, parti hiyerarşisiyle ilgili, ‘’ Parti hiyerarşisine ve kurallarına göre önce il başkanları, ilçe başkanları en sonunda ise belediye başkanları yer alır. Belediye başkanları ilçe başkanlarının arkasında durur. Hiyerarşi budur’’ açıklamalarında bulundu.

  • Ege Postası
  • 01.02.2023 - 15:44

EGEPOSTASI- CHP Konak eski il başkanı Sinan Karamustafaoğlu, TR35 TV’de yayınlanan Birol Soylu ile 10.Köy programında gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

TENCERE İKTİDAR DEĞİŞTİRİR

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 6’lı Masa’nın yayınladığı Ortak Mutabakat Metni hakkında Konak eski ilçe başkanı Sinan Karamustafoğlu  , ‘’15-20 seçim süreci yönettim. Bütün seçimler çok önemlidir. Bu seçim Türkiye’yi 180 derece değiştirecek. Tek başına bu iş olmaz. Bunu en geniş katılımla yapmak önemli. Bu kadar geniş kadroyu bir araya toplamak en son Atatürk döneminde görüldü. Yine geniş cephe hareketi var. Şu partide olmalıydı bu partide olmalıydı bence olmamalı. Sistemin adını koydular, yol haritası çizildi. Şimdi adayı belirlemek doğrudur. Aday bunu kabul ederse aday olmalı. Seçim en iyi haliyle %60’a, %40 biter. %60’ı Millet İttifakı, %40 Cumhur İttifakı alır. Süleyman Demirel’in dediği gibi tencere iktidar değiştirir. Ortada bir tencere sıkıntısı var. Son dönemlerde yeniden slogan olarak kullanılan ‘Yeter söz milletindir’ cümlesi doğru bir cümledir’’ ifadelerini kullandı.

GÖREVE HAZIRIM ÇAĞRISI

CHP İzmir’de  Deniz Yücel’in istifası sonrası yerine atanan Şenol Aslanoğlu hakkında ise Sinan Karamustafaoğlu şunları ekledi:

İl başkanı o ilin genel başkanıdır. Genel başkan geldiği zaman il başkanının koltuğuna oturmazdı. Yaşadığımız bir süreç var Deniz bey bir tercihte bulunmuş İl başkanları talep ediyorsa doğal olarak milletvekili olabilir. Yeni il başkanını tanımıyorum. Oradaki tüm mesele şu, yeniden demokratik, laik, hukuk devleti olacak Türkiye için bu seçim sürecini yönetecek, seçim yaşamış insanların bu görevde yer almasıdır. Ben yeni il başkanına destek gösteririm. Basından öğrendiğimiz kadarıyla bu arkadaşımın il başkanı olmasında Belediye Başkanı Soyer’in etkisi var. Ben partinin her kademesinde görev yapan biri olarak elimden geleni yaparım. Biz bize görev verilsin diye partide yer almıyoruz.

ÖRGÜTLERİ ESİR ALIYORLAR

CHP’nin örgüt kültürünün yok olduğunu ileri süren eski başkan Karamustafaoğlu, ‘’Belediyelerin örgütlere müdahalesini istemediğimiz için tüzük istedik. Parti hiyerarşisine ve kurallarına göre önce il başkanları, ilçe başkanları en sonunda ise belediye başkanları yer alır. Belediye başkanları ilçe başkanlarının arkasında durur. Hiyerarşi budur. Kültürü yok ediyorlar. Örgütleri esir alıyorlar. CHP’de örgüt kimlikleri giderek yok olmaya başladı’’ ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.