Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kayalar seçimi işaret etti: 15  Mayıs’ta görevdeyiz!

Kayalar seçimi işaret etti: 15 Mayıs’ta görevdeyiz!

İzmir 3.İdare Mahkemesi, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın yürütülen soruşturma kapsamında görevden alınmasına yapılan itirazı reddetti. Davanın reddine ilişkin açıklamalarda bulunan Kayalar yeni bir dava açacaklarını belirterek, 14 Mayıs’ta yapılması öngörülen 2023 genel seçimlerini işaret etti. Kayalar, ‘’15 Mayıs’ta görevimizin başındayız!’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 01.02.2023 - 15:51

EGEPOSTASI- Menderes Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığınca Mustafa Kayalar görevden uzaklaştırılmıştı. Kayalar ve avukatı İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, ‘göreve iade’ için dava açmışlardı. Görevden uzaklaştırılma kararının kaldırılması için açılan davada karar çıktı. İzmir 3.İdare Mahkemesi, Kayalar’ın görevden uzaklaştırmasına karşı açılan davayı, ‘soruşturma bakımından aykırılık olmaması’ gerekçesiyle reddetti.

KARAR İSTİNAFA TAŞINACAK

Mustafa Kayalar’ın avukatı olan aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, kararın istifana taşınacağını belirtti.

UZAKLAŞTIRMA KARARINA YENİ DAVA

Öte yandan Aydın, İçişleri Bakanlığı tarafından 2 ayda bir verilen uzaklaştırma kararına karşı yeni bir dava açılacağını da aktardı.

15 MAYIS’I İŞARET ETTİ

Ege Postası’na davanın reddine ilişkin konuşan Mustafa Kayalar, ‘’Bölge İdare Mahkemesi’ne bugün başvuruldu. Bazı şartlar değişti. Yine uzattılar, bir daha dava açacağız. İçişleri Bakanlığı tarafından verilen ve 2 ayda bir uzatılan ‘uzaklaştırma’ kararı için de yeni bir dava daha açacağız. Hedefimiz 14 Mayıs. Kazanalım göreceğiz. 15 Mayıs günü görevimizin başındayız’’ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.