Özgür Özel’e il başkanından imza şoku: Süreci takip edeceğim!
CHP’de “mutlak butlan” kararının ardından başlatılan kurultay sürecinde delegeler imza için harekete geçerken, kısa sürede yeterli sayıya ulaşıldığı öğrenildi. Süreçte imza trafiği devam ederken, tutuklu bulunan Ankara İl Başkanı Ümit Erkol’un imza vermeyeceği ve süreci dışarıdan takip edeceği belirtildi.
- Ege Postası
- 02.06.2026 - 11:48
- Güncelleme: 02.06.2026 - 12:12
EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi’nde “mutlak butlan” kararının ardından Özgür Özel'in ekibi, kurultay süreci için harekete geçti.
Parti delegeleri kurultay çağrısı için imza sürecini başlatırken, kısa süre içinde yeterli imza sayısına ulaşıldığı öğrenildi. Buna rağmen imzalar verilmeye devam ediyor.
Süreçte dikkat çeken bir gelişme ise, hem Kemal Kılıçdaroğlu hem de Özgür Özel döneminde Ankara İl Başkanlığı görevinde bulunan ve şu anda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik kooperatif soruşturması kapsamında yürütülen davada tutuklu bulunan Ümit Erkol’un kurultay imza sürecine dahil olmayacağı yönünde oldu. Erkol’un imza vermeyeceği, süreci dışarıdan takip edeceği belirtildi.
Kurultay sürecine ilişkin imza hareketliliğinin önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.
Yorum Yazın