Dolar 32,9449
%-0.11
Euro 35,7631
%-0.26
Altın 2.528,500
%0.83
Bist-100 10.891,00
%0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mısırlı'dan flaş açıklamalar: Bardağı taşıran son damla

Mısırlı'dan flaş açıklamalar: Bardağı taşıran son damla

AK Parti’de uzun yıllar siyaset yaptıktan sonra bir gün ansızın istifa ederek İYİ Parti’ye geçen Fikret Mısırlı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 18.11.2023 - 09:37
  • Güncelleme: 18.11.2023 - 12:53

EGEPOSTASI(ÖZEL HABER)- AK Parti’de uzun yıllar siyaset yaptıktan sonra bir gün ansızın istifa ederek İYİ Parti’ye geçen Fikret Mısırlı istifa sürecinin öncesini ve Büyükşehir Belediye meclisinde yaşanan yolsuzlukları anlattı. 

“MUHAFAZAKAR BAKIŞ AÇISI ÖNEMLİYDİ”

2003 yılında AK Parti’nin İzmir’de yeni bir yapılanmaya gittiğini hatırlatan Fikret Mısırlı, “Bölgemi ve sektörümü temsil etmem için AK Parti’den davet aldım. Bana ekonomiden sorumlu il başkan yardımcılığı görevini verdiler. AK Parti’nin çıktığı yıllarda yolsuzluk, yasaklar ve yargı söylemleri çok önemliydi ve Türkiye’nin o dönem içinde bulunduğu durumdan çıkış noktası için ümitti. Ben de siyasetin içerisinde bölgeme faydalı olmak için görevi kabul ettim. 21 yılda farklı görevlerim oldu. 2018’de yerel yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcılığı görevi yürüttüm. Biz o dönem yerel yönetimlerde AK Parti’nin nasıl bir aday profili olması lazım, hangi hizmetleri yapmamız lazım diye bir proje ekibi kurduk. Ben genel siyasetin dışında proje ekibimle çalışmalar yürüttük. 30 ilçenin ve büyükşehirin projelerini hazırladık. Bu süreç içerisinde ben Karabağlar’da belediye meclis üyeliğine adaylığımı koydum. AK Parti’nin muhafazakar bakış açısı benim için çok kıymetliydi. Partini kuruluş felsefesi bunu oluşturuyordu. Ben siyasetin içerisinde olmayı değil bölgeme hizmet etme gayesiyle hareket ettim. AK Parti İzmir’de 2003 senesinde bilinmezken, Fikret Mısırlı çok daha fazla tanılıyordu. AK Parti kimliği içerisinde hizmet etmeye gayret ettim” ifadelerine yer verdi. 

AK PARTİ İLE NASIL AYRIŞTI? 

Büyükşehir’de plan bütçe komisyonunda görev aldığını aktaran Mısırlı, “ Bence siyaseten İzmir’e zarar verebilecek şeylerin içinde olmamalıyız. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eksik yaptığı şeyleri söylemek veya yapmasına yardımcı olacağımız konuları desteklemeliyiz. Büyükşehir kredi kullanacaksa sonuna kadar desteklenmesi gerekir. Burada AK Parti oy kaybeder mantığıyla hareket edersek bölgemize kötülük ederiz. Ben buna benzer konular geldiğinde destekledim ve İzmir’e katkısı yönünden baktığım için ayrıştık” diye konuştu. 

KOPUŞ SÜRECİ

AK Parti’den kopuş sürecini anlatan Mısırlı, “ Mart ayında başladı ama öncesi var. Karabağlar’da grup başkan vekiliyim. Bir kentsel dönüşümün hayata geçirilmesi,  İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin yerleşke alanının genişletilmesi ve TOKİ’nin yapılması için bir uzlaşı komisyonu kurdum. CHP’li üyelerle müşterek çalıştım. Tam bu işin çözüm noktasında partim bana CHP ile yan yana girilmiş bir birlikteliği arzu etmediklerini ve planları tamamen kaldırmamı istedi. Kentsel dönüşüm daire başkanıyla, emlak başkanıyla, İçişleri Bakanlığı ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile görüştüm, ancak çözüm üretemedik ve askıda kaldı” dedi. 


HİLTON OTEL’DE ZAFİYET

Hilton Otel’de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 24 ortaklığı olduğunu hatırlatan Fikret Mısırlı, “ Burası gözümüzün önünde çürüyor, 3 yıl olmuş. Bir komisyon kurulsun ve meclis üyeleri olarak taraf olalım. Bu iş Büyükşehir Belediye Başkanın yöneteceği durumun dışına çıktı. Bir mücadele veriliyor ama bütün bunlar yapılırken bizim orada 8 bin 500 metrekare yerimiz satılıyorsa bir zafiyet var” dedi. 

BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA BALÇOVA ARSA MAĞDURLARI

Balçova arsa mağdurlarına dikkat çeken Mısırlı, “Bu insanlar annelerinin babalarının kura çektiği yaşa gelmiş. Kura çeken nesil artık yok. Bu insanlar hak arama mücadelesiyle 50 yıldır uğraşıyorlar. Bir komisyon kurulsun diye 46 sayfalık rapor hazırladım. Hizmet etmek için çaba sarf ediyorsun ama bir yerde tıkanıyorsun. İnsanların mağduriyetlerinin giderilmesi için verdiğim önerge grubum tarafından reddedildi. Meclis oylamasına katılmadım çünkü oradaki insanlara haksızlık edildi. Bu bardağı taşıran son damlaydı” diye konuştu. 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.