Dolar 32,2595
%0.01
Euro 34,7118
%0
Altın 2.402,530
%0.09
Bist-100 10.337,00
%0.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Memleket Partili Oğuz’dan devlet bankalarına tepki: Kimi kandırıyorsunuz?

Memleket Partili Oğuz’dan devlet bankalarına tepki: Kimi kandırıyorsunuz?

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremin yaralarını sarmak için düzenlenen ve TRT1, ATV, FOX, Kanal D, Kanal 7, Show TV, Star TV ve TV8'in ortak yayınladığı bağış kampanyasına Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz’dan tepki geldi. Oğuz açıklamasında, "TC Merkez Bankası parası zaten kimin parasıdır? Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası kimin? Siz milletin parasını millete bağış adı altında verip kimi kandırıyorsunuz?" dedi.

  • Ege Postası
  • 16.02.2023 - 13:03
  • Güncelleme: 16.02.2023 - 13:18

EGEPOSTASI- 6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde yıkıma neden olan depremlerin yaralarını sarmak için düzenlenen ve TRT1, ATV, FOX, Kanal D, Kanal 7, Show TV, Star TV ve TV8'in de aralarında olduğu 200'den fazla kanal ve 550'den fazla radyonun canlı yayınladığı 'Türkiye Tek Yürek' kampanyasında toplanan bağış miktarı; 115 milyar 146 milyon 528 bin TL olarak açıklandı. 

Bağı yapan kurumlar arasında Merkez Bankası 30 milyar TL, Ziraat Bankası 20 milyar TL, Vakıfbank 12 milyar TL ve Halkbank 7 milyar TL bağış yaptı.

Kamu bankalarının bağış yapmalarına yönelik tepkiler sürüyor.

Kamu kurumları tarafından yapılan bağışlara tepki gösteren Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, "TC Merkez Bankası parası zaten kimin parasıdır? Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası kimin? Siz milletin parasını millete bağış adı altında verip kimi kandırıyorsunuz?’’ diye sordu.

Memleket Parti İzmir İl Başkanı Oğuz yazılı yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Dün akşam televizyonlarımızın ortak yayınında büyük bir komedi izledik. Türk halkının parasını Türk halkına bağış yapan Kamu kurumlarını gördük. Büyük yıkımın üzerinden daha on gün geçmişken başka bir yıkım daha yaşadık geleceğe dönük umutlarımız yıkıldı. Bu kadim millet tüm saflığı ve temiz duygularıyla bu ülkenin depremzedelerinin yanında olmak için zaten büyük fedakarlık gösteriyor. Asıl olan bu fedakarlıkları doğru yönlendirecek akıllara ihtiyacımız olmasıdır.

REKLAM ÇIKARTMAK BU MİLLETİN YÜREĞİNİ DAĞLAMIŞTIR!!

TC Merkez Bankası parası zaten kimin parasıdır? Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası kimin? Siz milletin parasını millete bağış adı altında verip kimi kandırıyorsunuz? Türkiye’nin koca koca özel kuruluşları zaten ödeyecek oldukları vergilerden muaf olmak için milletin önünde milyonlarca lirayı sözde bağışlıyor. Bağış demek karşılıksız yapılan sahip olduğun paranı malını birisine vermektir. Bu durumdan bile reklam çıkartmak bu milletin yüreğini dağlamıştır.

Burada küçük yavrularımızın kumbarasında biriktirdiği parayı göndermesini, maaşlarını bağışlayan emeklileri, memurları ve karşılıksız bu işleri yapanları tabii ki tenzih ediyoruz.

‘’DEVLETİN OLAN PARALARI BAĞIŞ GİBİ GÖSTERMEK...’’

Dayanışma duygusunun en üst seviyelerde yaşandığı bugünlerde ülkemiz dünya ya bu yönüyle yine örnek olmuştur. Devletimiz zaten vatandaşlarımızın yanında olmak zorundadır. Zaten devletin olan bu paraları bağış gibi göstermek neyi amaçlamaktadır? ve kimi kandırmaya çalışmaktadır. İnsanlarımız yıllarca kandırılmış olmanın bedellerini canlarıyla ödüyorlar. Akıl ahlak ve vicdani bir adalet Türkiye’nin tüm sorunlarını çözecektir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.