Dolar 32,2664
%0.03
Euro 34,7188
%0.02
Altın 2.401,610
%0.05
Bist-100 10.337,00
%0.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Atmaca'dan Aktepe çıkışı:Bunlar mı İzmir’i depreme hazırlayacak?

AK Partili Atmaca'dan Aktepe çıkışı:Bunlar mı İzmir’i depreme hazırlayacak?

Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca, Gaziemir/Aktepe Kentsel Dönüşüm Alanı 1'inci etap çalışmaları sırasında iki şeritli yolun bir bölümünün çökmesine tepki göstererek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nu halk konut sistemi üzerinde eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 16.02.2023 - 09:40
  • Güncelleme: 16.02.2023 - 10:28

EGEPOSTASI- Temelini geçtiğimiz yıl CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun attığı Gaziemir Aktepe/Emrez Kentsel Dönüşüm Alanı birinci etapta inşaat çalışmaları sırasında tedbir alınmadığı için yolun bir tarafı çöktü.

Uğur İnan Atmaca, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Soyer ve Aslanoğlu'nun kooperatif sistemini eleştirdi. 

Gerekli tedbirlerin alınmadan çalışmaların yapılmasına tepki gösteren Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca, inşaat sahasının olduğu bölgeye giderek görüntü aldı, çalışmaların nasıl güvenlik alınmadan yapıldığını anlatarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni göreve davet etti.

"BUNLAR MI İZMİR'İ DEPREME HAZIRLAYACAK?"

İnşaat alanındaki çalışmaların yer aldığı ve riskleri anlattığı videoyu, "#Aktepe ’de göçen yol değil, ⁦@tuncsoyer⁩ ve Şenol Aslanoğlu’nun kooperatif sistemidir. Gevşek zemine 15 kat yapmaya çalışan ikili,şimdi de ⁦@kilicdarogluk ⁩'nun attığı temeli! kırıp zemini iyileştiriyor. Bunlar mı İzmir’i depreme hazırlayacak?" notuyla paylaştı.

AK Partili Atmaca, çektiği videoda şunları söyledi;

"Şu anda üzerinde bulunduğumuz alan Aktepe-Emrez Kentsel Dönüşüm sahası birinci etap 2 bin 348 ada 1 parsel. Karşıda görüdüğünüz gibi inşaat sahasının güvenliğini sağlamak amacıyla İKSa yapılmadı. Bu sebeple dört şeritli yolun iki şeridi inşaat sahasına doğru aktı. Halen daha İKSA çalışması yapılmadan bu çalışmalar devam ediyor. Karşıdaki binaların şu anda gördüğünüz iş konteynerlerinin olduğu bölümde inşaaat sahasına doğru akması söz konusu.Bu konuda hiçbir tedbir alınmadığı için can ve mal kaybıplarını yaşnaması söz konusu bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ve diğer kurumları göreve davet ediyoruz." dedi. 

ALANDA 275 KONUT İNŞA EDİLECEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON A.Ş. ile İş İnsanları Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi arasında 28 Şubat 2022’de imzalanan protokolle hayata geçirilen Gaziemir Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm Alanı birinci etapta 275 konut ve 15 işyeri inşa edilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.