Dolar 32,2995
%-0.12
Euro 34,7889
%-0.06
Altın 2.395,700
%0.09
Bist-100 10.277,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İl Başkanı Sürekli'den Soyer'e tepki; Gün o gün değil!

AK Parti İl Başkanı Sürekli'den Soyer'e tepki; Gün o gün değil!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Hatay'da yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Sürekli, " İzmir'i yönetemeyenler, 10 ili yıkan, asrın felaketi üzerinden devleti hedefine nasıl koyabiliyor, akıl almıyor." dedi.

  • Ege Postası
  • 12.02.2023 - 21:58
  • Güncelleme: 12.02.2023 - 22:21

EGEPOSTASI- Kahramanmaraş'ta 6 Şubat günü 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. Afet nedeniyle on binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken, yüzbinlercesi ise evsiz kaldı.

Büyük afettten dolayı tüm Türkiye yardım için canla başla çalışıyor. 

Öte yandan yaşanan afet ve sonrasındaki gelişmeler nedeniyle AK Parti iktidarı ve CHP'li yönetciler büyükşehir ve ilçe belediyeleri arasında ise tartışma yaşanıyor.

Son olarak AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Hatay'da yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün büyükşehir belediye başkanları ve milletvekilleriyle birlikte Hatay'da Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı yaptı.

Toplantıda konuşan Tunç Soyer, "...Baktığımızda sadece binaların değil sistemin çürümüş olduğunu görüyoruz. Bu çürüyen sisteme karşı yapılacak tek bir şey var. Milletin gücünü, enerjisini, kaynaklarını birleştirerek bir seferberlik yaratmak..." demişti.

Soyer'in açıklamalarına AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli sosyal medyadan tepki göterdi.

"AKIL ALMIYOR"

Sürekli, 9 Şubat'taki gönderisini alıntılayıp, "İzmir’i yönetemeyenler, kentsel dönüşümü baştan savanlar, sel ve su baskınlarını iklim değişikliğine bağlayanlar, Harmandalı gibi, afete gebe çöp meselesini çözemeyenler; 10 ili yıkan, asrın felaketi üzerinden devleti hedefine nasıl koyabiliyor, akıl almıyor." dedi.

"GÜN O GÜN DEĞİL"

CHP'ni afet istismacılığı yaptığını ileri süren Sürekli, "CHP’nin her zamankinden daha vahim hale gelen kaos yaratan tutumu, bu deprem felaketiyle ayyuka çıktı. Biz birlik beraberlik ile bu süreci atlatalım derken, onlar doğal afet istismarcılığı yaparak siyaset yapıyorlar, yazıklar olsun… Yine de tekrar edelim; gün o gün değil!" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.