Dolar 32,3440
%0.02
Euro 34,8337
%0.07
Altın 2.402,180
%0.36
Bist-100 10.277,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları’ndan ‘sen hayırdır’ paylaşımına tepki: Sokak ağzını İzmir siyasetine dönüştürmeyin

Umutoğulları’ndan ‘sen hayırdır’ paylaşımına tepki: Sokak ağzını İzmir siyasetine dönüştürmeyin

Gazeteci Mithat Umutoğulları, CHP İzmir İl Başkanlığı’nın resmi sosyal medya hesabından dün atılan tweet hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Umutoğulları açıklamasında, ‘’ Hiç şık olmayan ve özellikle CHP’nin üslubu olmayan bir kahve ağızlı ile bir Külhanbeyi edasıyla yapılmış bir paylaşım. ‘Sen hayırdır cümlesi’ inanılmaz çirkin ve geldiği günden beri vizyoner olacağını iddia eden il başkanının vizyonuna yakışır bir açıklama olmamış’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 12.02.2023 - 10:26
  • Güncelleme: 12.02.2023 - 10:26

EGEPOSTASI- AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin partisinin İzmir'deki belediye başkanlarının deprem bölgelerine gönderdikleri yardımlara ilişkin yaptığı açıklamaya, CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından AK Partili belediyelere ayrıcalık tanındığı gerekçesiyle tepki gösterilmiş ve anonim bir paylaşım yapılmıştı.

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından yapılan paylaşımda, ''Sen hayırdır! Bizim belediyelerimiz, deprem bölgesine yardım götürdüğünde ‘Böyle olmaz, kendiniz götüremezsiniz’ naraları atarken, AKP belediyeleri ve teşkilatlarına tanınan ayrıcalık nedir? İyilikte yarışalım ama şartlar eşit olsun. Götürdüğünüz yardımlar için de Allah razı olsun” ifadeleri yer almıştı.

Gazeteci Mithat Umutoğulları, CHP İzmir İl Başkanlığı’nın resmi sosyal medya hesabından, atılan tweete tepki gösterdi.    İzmir’de belediye başkanlarının deprem sürecini iyi yönettiğini belirterek sözlerine başlayan Gazeteci Mithat Umutoğulları, ‘’İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir depreminde olduğu gibi burada da çok başarılı işler yaptı. CHP’li ve AK Partili belediye başkanları başarılı oldular. İzmir bu anlamda da sınavını geçti diyebiliriz. Tartışmaları her zaman olduğu gibi burada da oldu’’ dedi.

KÜLHANBEYİ EDASI…

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından atılan tweete sert tepki gösteren Umutoğulları, ‘’Bu çok anlaşılır bir şey. Fakat siyasette üslup çok önemli. Özellikle muhalefetin çok eleştirdiği üslup problemi var. Bugün atılan tweete çok şaşırdık. CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu atandıktan sonra bütün il başkanları ile kahve içerek tartışmak istediklerini söylemişti. Çok iddialı cümleler kurmuştu. Dün ise anonim bir tweet atıldı. CHP İzmir il başkanlığı hesabından atılan tweette imza yok. Bunu ilçe sekreteri mi, basın halkla ilişkilerden sorumlu başkan yardımcısı mı, İl başkanı mı attı belli değil.  Hiç şık olmayan ve özellikle CHP’nin üslubu olmayan bir kahve ağızlı ile bir Külhanbeyi edasıyla yapılmış bir paylaşım. ‘Sen hayırdır cümlesi’ inanılmaz çirkin ve geldiği günden beri vizyoner olacağını iddia eden il başkanının vizyonuna yakışır bir açıklama olmamış’’ ifadelerine yer verdi.  

SOKAK AĞZINI İZMİR SİYASETİNE DÖNÜŞTÜRMEYİN

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin İzmir’de yapılan yardımlarla ilgili açıklamalarını hatırlatan Gazeteci Umutoğulları, ‘’Beğenmeyebilirsiniz ama ‘sen hayırdır’ dediğinizde biz de sorarız, ‘sen hayırdır?’ Kafanıza taş mı düştü. 25 yıldır İzmir’de iktidar olan siyasi partinin il başkanı ve yönetimde bulunan arkadaşlar hiç mi üslup bilmiyorsunuz. Böyle seviyesi yerlerde bir açıklama ne kadar nezaketten uzak ve İzmir siyasi etiğine ve ahlakına aykırı bir cümle. Bu sokak ağzını İzmir siyasetine dönüştürmeye ne hakkınız var. Böyle bir üslup olabilir mi? Büyükşehir belediye başkanı dünya vizyonu olan bir belediye başkanı. AK Parti’nin üslup konusunda zorladığı zamanlarda bile nezaketi bırakmayan bir İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı var.  Sizden önce il başkanlığı yapmış insanların zorlandığı zamanlarda vardı, onlardan hatta Biz AK Partiden bile böyle bir cümleler duymadık. Böyle bir siyaset ile İzmirlilerin gönlüne nasıl gireceksiniz? Bizim canımızı burnumuzdayken, binlerce insan enkaz altından cansız çıkarılırken, siz AK Parti il başkanın ne söylediğine mi takıldınız? Vizyon diyorsunuz ya önce kendi vizyonunuza bakacaksınız’’ dedi.

SEN NEREDESİN?

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun deprem bölgesinde ne yaptığını soran Umutoğulları, ‘’ Deprem olduğundan beri AK Parti ve MHP il başkanlığı koordinasyon çalışmaları yaparken, bölgeye nasıl yardım yapacakların konuşurken İzmir il başkanı ne yapıyor, deprem bölgesine gidip milletvekillerinin arkasına takılıp dolaşıyor. Milletvekili açıklama yapıyor sen bostan korkuluğu gibi duruyor. Ayağının tozuyla İzmir’e geliyorsunuz, şu açıklamayı yaptırıyorsunuz, bir kere sen orada ne yaptığını anlat. İzmirliler ne yaptığını bilsin ve ona göre bir şey yapsın. Sen ne yaptığını bilmeden ve İzmir’de deprem olduğunda ortalıkta gözükmezken, şimdi deprem bölgesine gidip milletvekillerinin arkasında dolaşırken AK Parti il başkanlığı TIR’larla dolu yardımlar gönderiyor. Büyükşehir belediye başkanı yardım kampanyası düzenler yoksun, CHP’li be kediye başkanları organizasyon hazırlar yoksun, sen neredesin? İnsan siyaseti bu kadar aşağı düşürmez’’ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.