Dolar 32,2690
%-0.21
Euro 34,7634
%-0.14
Altın 2.395,840
%0.1
Bist-100 10.277,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de CHP ile AK Parti arasında 'yardım' polemiği

İzmir'de CHP ile AK Parti arasında 'yardım' polemiği

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin partisinin İzmir'deki belediye başkanlarının deprem bölgelerine gönderdikleri yardımlara ilişkin yaptığı açıklamaya CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından AK Partili belediyelere ayrıcalık tanındığı gerekçesiyle tepki gösterildi. AK Parti İzmir’den, CHP'nin açıklamalarına jet cevap geldi.

  • Ege Postası
  • 11.02.2023 - 23:32
  • Güncelleme: 13.02.2023 - 11:01

EGEPOSTASI-Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde yıkıma neden oldu. Yüzyılın felaketi yaşanırken, tüm Türkiye depremzedelere yardım yapmak için seferber oldu.

CHP'li belediyeler afet yaşanan bölgelere yardım tırları gönderirken, AK Parti iktidarı tarafından tepki gösterilmişti. Yardımların valilikler eliyle ve AFAD koordinasyonunda gönderilmesi istenirken, karmaşaya yol açtığı ifade edilmişti.

CHP İzmir İl Başkanlığı Resmi Twitter hesabından ise AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin bugün afet bölgelerine yapılan yardımlarla ilgili açıklamasına tepki gösterildi.

AK Partili Sürekli yazılı yaptığı açıkalamada, "Belediyelerimiz şu ana kadar toplam 65 TIR’ı bölgeye ulaştırdı. İl Başkanlığımızda yürütülen kampanyaya yoğun katılım devam ediyor. Şimdiye kadar 12 TIR gönderdik. İlçe teşkilatlarımız eliyle şu ana kadar 9 TIR, ağırlıklı olarak gıda, ısınma ve giyim olmak üzere acil ihtiyaçlar depremzedelerimize ulaştırıldı. Belediyelerimiz ve teşkilatımız toplamda 86 TIR’ı deprem bölgesine gönderdi." ifadelerini kullandı.

"ALLH RAZI OLSUN!"

Sürekli'nin açıklamalarına CHP İzmir İl Başkanlığı Resmi Twitter hesabından tepki gösterildi.

İl Başkanlığından yapılan açıklamada, "Sen hayırdır! Bizim belediyelerimiz, deprem bölgesine yardım götürdüğünde “Böyle olmaz, kendiniz götüremezsiniz” naraları atarken,AKP belediyeleri ve teşkilatlarına tanınan ayrıcalık nedir? İyilikte yarışalım ama şartlar eşit olsun. Götürdüğünüz yardımlar için de Allah razı olsun" denildi.

AK PARTİ'DEN CHP İZMİR'E JET YANIT

AK Parti İzmir’den, CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından, engellenme ve AK Partili belediyeleri ile teşkilatların yardım TIR’larına ayrıcalık tanındığına ilişkin iddialarına, ‘Yersiz ve dayanaksız eleştiriler’ diyerek jet cevap geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ‘’Çirkin üslubunuzu kınıyoruz. Genel Başkanınızdan öğrendiğiniz tam size yakışan bu dili Millete havale ediyoruz. İzmirlilerin yardımlarına kendi adınızı yazmış insanlarsınız. Kimseye ders vermeye kalkmayın. Altında kalırsınız.’’ ifadelerini kullandı.

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili ise CHP’li Belediyelerin ve teşkilatların sosyal medyadan paylaştıkları yardımları göstererek, ‘’CHP İzmir İl Başkanlığı, ‘Hayırdır sen!’ deyip yersiz ve dayanaksız eleştirilerde bulunmuş. Üslubu kendilerine has bir dille, deprem bölgesine yardımlarımızı işaret etmiş, engellendiklerini ima etmişler. Oysa, İzmir’in CHP’li Belediyeleri ve ilçe teşkilatları yardımlarını adresine ulaştırdıklarını sosyal medyadan tek tek duyuruyor. Demek ki engelleme yok! Üslupları ayrı; mesnetsiz eleştirileri ayrı bir sorun. Gün, çatışmadan beslenecek gün değil! Gün birlik ve beraberlik günü! Yardımları için Allah, kendilerinden de razı olsun.’’ ifadesini kullandı. 

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Sefa Şahin sosyal medya hesabından şunu paylaştı ‘’ Yazık! CHP İzmir, parti içinde birbirine inandırmaya çalıştığı yalanlarını bir de kamuoyunu yanıltmak için utanmadan, arlanmadan fütursuzca söylüyor. Hangi parti aracınız ya da belediyeniz yardım götürürken engellendi? Yok. Ama siz koca bir yalancısınız!’’

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Nail Kocabaş ise, ‘’CHP'nin kafasını anlamak zor! Engellemezsin engelledi derler; el uzatırsın tutmaz, ağlarlar. Böyle bir deprem felaketinde bile amiyane sözden, yalandan kaçınmazlar! Bırakın bu masa başı işleri...’’ ifadelerini kullandı.

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Furkan Katmerci de, ‘’ Türkiye’de ki en büyük yağmacılar, bu felakette enkazlar üstünde tepinen ve milli güvenlik sorunu haline gelen muhalefettir. Acımız büyük, herkes seferber oldu, yardım için uğraşıyor. Biraz edepli olun. Önce insanımıza yardım edelim. Derdiyle dertlenelim. Sonra ne diyorsanız buradayız.’’ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.