Dolar 32,2766
%-0.19
Euro 34,7984
%-0.04
Altın 2.408,270
%0.62
Bist-100 10.294,00
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Liderlerden Mithat Sancar'a destek

Liderlerden Mithat Sancar'a destek

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve HDP’lilerin polis ablukası altına alınmasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi lideri Ali Babacan ve Gelecek Partisi lideri Davutoğlu'ndan tepki geldi. Liderler, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ın katılımıyla HDP Kadıköy ilçe binası önünde yapılmak istenen açıklama nedeniyle kolluk kuvvetlerinin HDP’lileri abluka altına almasına tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 19.12.2022 - 15:05

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ın katılımıyla HDP Kadıköy İlçe Başkanlığı önünde yapılmak istenen basın açıklamasının Kadıköy Kaymakamlığı tarafından alınan yasak kararı gerekçesi ile kolluk kuvvetleri tarafından abluka altına alınmasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından şu mesajı yayınladı:

“Hiçbir siyasi partinin genel başkanı, hiçbir şart altında, talimat üzerine polis ablukasıyla muhatap edilemez! HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’a yönelik bu ayıbı kınıyorum”

BABACAN: HUKUKSUZLUĞU REDDEDİYORUM 

DEVA lideri Babacan, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, "Bir siyasi parti genel başkanının, kendi ilçe binasına girerken engellenmesi kabul edilemez. HDP Eş Genel Başkanı Sayın Mithat Sancar'a ve partili arkadaşlarına yapılan hukuksuzluğu reddediyorum. Demokratik siyasete engel olmak alışkanlık haline getirilemez. İzin vermeyeceğiz" dedi.

DAVUTOĞLU: DEMOKRASİ TATİLE Mİ ÇIKTI? 

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu da mesajında, “Demokrasi tatile mi çıktı? Bir siyasi parti genel başkanına karşı polis ablukası kabul edilemez. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'a yapılan engelleme hukuksuzdur. Ankara’da HDP’ye heyet göndermek, İstanbul’da bu hukuksuzluğu yapmak iki yüzlü siyasetin son örneğidir” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

HDP ve Emek ve Özgürlük İttifakı, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü ve tutuklu yakınlarına yönelik dün yaşanan polis şiddetini protesto etmek amacıyla HDP Kadıköy İlçe Başkanlığı önünde bugün basın açıklaması yapmak istedi. Ferhat Encü ile yaklaşık 60 kişi dün sert müdahale ile gözaltına alınmıştı. Ancak Buldan ve bazı HDP milletvekilleri ilçe binasına ulaşsa da Mithat Sancar, Grup Başkanvekili Sezai Temelli ile bazı HDP milletvekilleri de partililerle birlikte polis ablukasını geçemediği için henüz binaya giremediğinden basın açıklaması yapılamadı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.