Dolar 32,2534
%-0.07
Euro 35,0653
%-0.06
Altın 2.466,620
%0.02
Bist-100 10.320,00
%1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kırkpınar 4 yılını ve hedeflerini anlattı

Kırkpınar 4 yılını ve hedeflerini anlattı

Yaş sınırı nedeniyle dört yıldır sürdürdüğü AK Parti İzmir İl Gençlik Kolu Başkanlığı’nı bırakacak olan Bilal Kırkpınar’la, geride kalan görev süresini ve hedeflerini konuştuk. 4 YILI ANLATTI

  • Ege Postası
  • 13.02.2015 - 12:30
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir İl Gençlik Kolu Başkanı Bilal Kırkpınar, mart ayında yapılacak olan il kongresiyle birlikte dört yıldır sürdürdüğü il başkanlığı görevini başka bir isme bırakacak.

Nisan 2011 yılında mevcut İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın milletvekili adaylığı için istifa etmesinin ardından gençlik kolları başkanlığına atanan, 1 yıl sonraki kongreyle de koltuğa seçimle oturan Kırkpınar, yaş sınırından dolayı gençlik kolları başkanlığından ayrılacak.

Dört yıl boyunca il gençlik kolu başkanı olarak farklı eylemlere imza atan, il başkanları ve ilçe başkanlarıyla uyumlu görüntü çizen Kırkpınar için yeni bir süreç başlayacak.  Milletvekili aday adayı olacak olan Bilal Kırkpınar’la, geride kalan görev süresini, yaptıklarını ve bundan sonraki hedeflerini konuştuk.

4 yıl il başkanlığı yapmak altı çizilmesi gereken bir durum herhalde…

Teşkilat siyaseti zor. Ana kademeler düzeyinde bakarsak 4 yıl devam ettiren nadir insan vardır. Siyaset değişimin çok olduğu bir alan. Gençlik kollarında değişim çok daha fazla. Türkiye genelinde en uzun süre il gençlik kolu başkanlığını devam ettirenlerden bir tanesiyim.


Yaş haddi nedeniyle bırakacaksınız…Yaşa takılmasaydınız devam eder miydiniz'

2006’dan beri siyaset yapıyorum. Üniversiteden beri. 2015 yılındayız.  9 yıl olmuş. Bunun 4 yılı gençlik kolu başkanlığı. İzmir’de çok farklı bir aile ortamı oluşturduk. Yaş haddi sıkıntısı olmasaydı gençlik kollarında devam etmek isterdim.

4 yıl da teşkilata neler kazandırdığınızı düşünüyorsunuz'

Birlik beraberlik dayanışma sağladık. Güzel bir gelenek oluşturduk. Teşkilat birbirini siyasi amaçlarla değil kardeşlik duygusuyla seviyor. Kulisçilik, basit ayak oyunları çok şükür ki yok. Bir ağabeylik duygusuyla çalıştım. Bu gelenek benden sonrada devam edecek. Gönlüm rahat. Bu dava şuuruna sahip çok yetkin arkadaşlarımız var. Üye sayımız ben göreve başladığımda 48 bindi…Şimdi 80 bine çıktı.En fazla atak yaptığımız alan üniversiteler oldu. İzmir üniversiteler şehri…9 Üniversite var. Göreve geldiğimizde üniversitelerden sorumlu arkadaşlarımız vardı. Onlara ağırlık verdik. Okul başkanlıkları, öğrenci kulüplerinde ciddi çalışmalar yaptık. 10’a yakın öğrenci kulübü kurduk. Kampüsteki teşkilatımızı arttırdık. Sosyal sorumluluk adına ciddi projeler yaptık. Van’da bir deprem oldu. Yardım kampanyası başlattık. Büyük bir TIR’ı Van’a gönderdik. Suriyeli kardeşlerimize yardım ettik. Konteynır kentlere yardım malzemeleri gönderdik. Uyuşturucuyla mücadele platformu kurduk. Sporu öne çıkardık. Halkapınar kapalı spor salonunda toplantı yaptık. Ücretsiz şekilde istedikleri spor alanına kayıtlarını yaptırdık. İzmir’de çok sayıda yazar akademisyeni ağırladık. AK Parti’nin feyz aldığı manevi dinamikler var. Üstad Necip Fazıl Kısakürek…Her yıl farklı ilçelerde andık. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u her yıl andık. Merhum Adnan Menderes’i her yıl andık. En son Menderes’te halka açık büyük programla andık.

Eylemlerde esprili bir dil kullandınız. Kimi zaman eşek getirdiniz kimi zaman çikolata şekerle eylem yaptınız…

Gençlik kolları olduğumuz için temas ettiğimiz noktalara esprili bir dille anlatmaya çalıştık. Çok daha anlamlı olup adrese ulaşacağını düşündük. Projeler hepsi ekip işi…Yaratıcı fikirler geldi. Değerlendirdik. Farklı eylemlere imza attık. Metro’ya metro şekeriyle gittik. Ulaşım sistemini eleştirmek adına Büyükşehir önüne eşek götürdük. Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’na bir aşık götürdük. Aşık bir türkü dizmişti. İzmir meydanına darağaçları kurduk. Pensilvanya’ya mısır ekmeği gönderdik. Ekmeleddin İhsanoğülu’na Mehmet Akif’in İstiklal Marşını gönderdik. IMF’ye borç bitince temsili bir cenaze merasimi düzenledik.

Kavgalı bir görüntü vermediniz dört yıl boyunca…

Davaya inanmış olmak önemli.  Basit siyasi hesaplar peşinde olmadık. Bizim tek idealimiz partimizin İzmir’de çok daha geniş kitlere yayılması. Niyet bu olunca 4 yıl uyumlu birlik beraberlikle geçti. Gençlik kollarımıza gelen kimseyi fikirleri üzerinden bir ayrımda tutmadık. Al bayrağımıza saygı duyacak ve bu bayrağın altında yaşayan bütün etnik unsurlara saygılı olacak, Türkiye’nin daha da güçlenmesini isteyen arkadaşlara kapımızı açtık.


4 yılda en önemli projeniz neydi'

Performans Yönetim Sistemi (PYS) İzmir’i kuzey güney doğu batı şekilde dört ayrı şemada ele aldık. Her bölgeden sorumlu koordinatörlerimiz oldu. Bu şekilde ele alarak birbirine yakın komşu ilçelerin ilişkilerinin daha iyi olması birbirine destek olmasını amaç edindik. Onlara ortak projeler yaptırdık. PYS, yönetim kurulu içimizde birim başkanlıklarını biz komisyonlara ayırdık. Her komisyon yapacağı çalışmaları yazılı hale getirdi. O ay içinde de yaptı. Yapılan çalışmaları sayfamızda paylaştık. Komisyonlar için rekabet ortamı oluştu. Çalışanla çalışmayan birbirinden ayrıldı.Herkes en becerikli olduğu alanda hizmet verdi.

Hem Ömer Cihat Akay’la hem Bülent Delican’la çalıştın. Nasıldı aranız'

 Kötü bir hatıramız olmadı. Ağabey kardeş gibi çalıştık. Dönem dönem beli noktalarda ayrı düştüğümüz anlar oldu. Bu tarz problemleri kendi içimizde çözdük.
 
Gençlik kolları başkanıyken evlendiniz ve aile kurdunuz. Evliliğin siyasete bir etkisi oluyor mu'

Gençlik kolları içinde hızlı maratonda evlilik bizi zorlar diye düşünmüştüm. Evlendiğim kişiyle de ben çalışma yoğunluğunu paylaşmıştım. Bunun avantajını yaşadım.  Karşılıklı hoşgörü olunca problemler aşılıyor. Şuana kadar bir sıkıntı olmadı. Bundan sonra da olmaz. Evliliğin ertelenmemesini düşünüyorum. Siyaset evliliğe bir bahane değil. Daha yerleşik yaşama geçiyorsunuz, ailenize de zaman ayırmanız gerekiyor. Doğru bir planlamayla hem aileye hem siyasete vakit ayırabiliyorsunuz.

Gençlik kollarındayken unutamadığınız bir an var mı'

Evet iki tane var. Hem Cumhurbaşkanımızla hem Başbakanımızla var. Kurucu Genel Başkanımız İzmir mitingi vardı. Kaldığı yerde gençlik kollarımızla bir sohbet yapabilir miyiz demiştik. Cumhurbaşkanımız kabul etmişti. Ben iletmiştim Cumhurbaşkanımıza. Bizi kabul etmesi ve sohbet etmesi unutamadığım anlardan biri…Gençlik kolları il danışma kurulu yapmıştık 2 yıl önce…O zamanki Dışişleri Bakanımız şuan ki Başbakanımız İzmir’e farklı bir toplantı için gelmişti. Bize sürpriz yapıp toplantımıza katılmıştı. O an da benim için çok güzeldi.
 
30 ilçede kongrelerinizi tamamladınız. Nasıl geçti'

Anakademe düzeyinde ilçe kongrelerimizi tamamladık. Heyecanlı coşkulu oldu. Büyük salonlarda yaptık. Gençlik kollarını bırakırken gönlüm çok rahat. İlçelerde bir sonraki dönem, ana kademe başkanı olabilecek, belediye başkan adayı olabilecek potansiyelde arkadaşlarımız ilçe başkanları oldu. Hepsinin profili çok iyi. Dava insanları.

Milletvekilliği düşünceniz var mı'

Gençlik kollarına önem veren partide siyaset yapıyoruz. Gençlik kollarında emek veren bir insan AK Parti’de gözden kaçırılmaz. Bu göreve gelirken asla adaylık hırsım yoktu. O dönem bu görev bize verildi. Gücüm yettiğince yapmaya çalıştım. Yaş haddi nedeniyle bırakıyorum. Görevi devredeceğim. Benden önceki gençlik kolu başkanımız vekil (Hamza Dağ) oldu. Bir başka gençlik kolu başkanımız belediye başkanı (Arif Uğurlu) oldu. Önümüzde seçim var. Süreç bizi oraya götürüyor. Önümüzdeki sürece bakacağız. Teşkilat bir teveccüh gösterirse, genel merkezimiz bu anlamda bir irade ortaya koyar bize yetki verirse inşallah millete hizmet etmenin farklı bir mecrasında  görev almaktan kaçmayız.Her pozisyonda her kademede bir nefer gibi mücadele edeceğim.

Kongre tek adaylı mı olacak. Yeni başkan nasıl belirlenecek'

Genel Merkezin bir prensip kararı var. Tek liste düşüncesi var. Belirlenecek isim herkesi kucaklayacak üzerinde mutabık kalınacak bir isim olacak. Çok sayıda arkadaşımız bu görevi yapacak nitelikte. Temayüller yapılacak. İl yönetimimiz, ilçe başkanlarımız parti büyüklerimiz STK temsilcileri de görüşlerini aktaracak. Aday arkadaşlar genel merkeze çağrılacak. Bir arkadaşımıza bu görev verilecek.  Şuan için net bir isim yok.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.