Dolar 32,2525
%-0.07
Euro 35,0726
%-0.04
Altın 2.466,670
%0.02
Bist-100 10.320,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kırkpınar’a kongre öncesi ‘eskilerden’  destek

Kırkpınar’a kongre öncesi ‘eskilerden’ destek

MHP İzmir İl Başkan adayı Hüsmen Kırkpınar, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin olurunu alarak çıktığı yolda, eski milletvekili ve il başkanlarının da desteğini aldı.

  • Ege Postası
  • 12.02.2015 - 20:03
MHP İzmir’de ilçe kongrelerinin ardından gözler Pazar günü yapılacak il kongresine çevrildi.

Kongrede mevcut Başkan Necat Karataş’a karşı sandık yarışı verecek Hüsmen Kırkpınar’a eski vekil ve il başkanlarından tam destek geldi. Kırkpınar bir dönem il başkanlığı da yapan MHP İzmir Eski Milletvekili Yusuf Kırkpınar ve 7 eski il başkanından destek aldı.


Yusuf Kırkpınar, Hasan Ali Türkarslan, Yusuf Mamalı, Şuayip Dişbudak, Mithat Özkol, Ümit Akkuş, Ulvi Pınarbaşı, Muzaffer Kayıhan ve Müsavat Dervişoğlu ortak açıklamalarında, “Değişimin, gelişimin ve beraberliğin adayı olarak bizleri ziyaret eden, Hüsmen Kırkpınar’ın sergilediği siyasi nezaketi takdirle karşıladık” ifadelerini kullandı.

Çıktığı yolda ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin olurunu aldığına dikkat çeken Hüsmen Kırkpınar, “Büyüklerimize saygı bizim geleneğimizde ve kültürümüzde var. Her gittiğim eski il başkanı bütün ülkücülerin yaklaşan seçimlere tek başına iktidarı sağlayacak çalışmayı, yapacak adaya destek olunması gerektiğini söylediler. Ben gerekli mesajı aldım... Teşkilata büyük hizmetler yapmış eski parti büyüklerimi, ağabeylerimi de yanımda görmek bana büyük güç veriyor” dedi.

 
EN ÖNEMLİ SEÇİM 
7 Haziran da Cumhuriyet ve siyasi tarihin en önemli genel seçiminin yapılacağını ifade eden Kırkpınar, “Bu seçimde devletimizin bekasını, milletimizin ve çocuklarımızın geleceğini oylayacağız. Bu anlamda sadece İzmir’in değil tüm Türkiye’deki teşkilatlarımızın birlik, dirlik, kardeşlik hukuku içerisinde olması gerekiyor. Vatan ve millet bütünlüğünü tüm vatanseverlerin ve milliyetçilerin MHP şemsiyesi altında birleşmesi gerekiyor.Biz bu anlayışa çalışıyoruz” dedi.


Bugüne kadar parti teşkilatlarında görev almış ve milliyetçi harekete gönül vermiş herkesi bir araya getirip, bir gönüllü ordusu kuracaklarını anlatan Kırkpınar, “30 ilçe teşkilatının da içerisinde olduğu 9 kişilik komiteler kuracağız. Ak saçlı bir temsilcinin başında olacağı komitelerde 4 erkek, 4 kadın yer alacak. Aynı yapılanmayı Bakırçay’dan Menderes Havza’sına kadar tüm köylerde uygulayacağız. Bu komiteler MHP İzmir İl Başkanlığı ve İzmir Ülkü ocakları Başkanlığı koordinasyonunda çalışacak” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.