Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyakalıların beklediği parkta sona gelindi

Karşıyakalıların beklediği parkta sona gelindi

Karşıyaka Belediyesi, Girne Bulvarı’ndaki yeni projesi ile Park anlayışına yepyeni bir kimlik kazandırıyor. Eski Lunapark’ın bulunduğu bölgede yapımı devam etmekte olan “Girne Sosyal Yaşam Parkı” içeriği ile fark yaratacak.

  • Ege Postası
  • 08.08.2013 - 13:59
İZMİR - Girne Bulvarı ile Atatürk Bulvarı’nın kesiştiği bölgede 20 bin metrekarelik bir alanı kaplayan “Girne Sosyal Yaşam Parkı” içinde farklı pek çok hizmeti barındıracak. Yapımı tamamlanma aşamasına gelen Park’ta yer alan Aşevi, tamamlanarak, faaliyete geçti. 1500 kişi kapasiteli Aşevi, Ramazan ayı boyunca iftar yemeklerine ev sahipliği yaptı. Geniş mutfağı ile dikkat çeken Aşevi’nde yılın geri kalanında ise, ihtiyaç sahiplerine yemek çıkarmanın yanı sıra, hayır amaçlı lokma dağıtımı da yapılacak.


Karşıyaka’da Sosyal yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde 9 yıldan bu yana binlerce aileye ulaşan Butik El Ele’nin de taşınacağı Park’ta ayrıca, engellilerin çalışacağı bir çayevi, spor sahalar, oyun bahçesi, mini lunapark, nostalji treni, çizgi film kahramanları temalı çocuk restoranı, yürüyüş yolu ile Kadın Danışma Merkezi de yer alacak.

Yer altı otoparkı ile bölgedeki park sorununa çözüm getirecek olan “Girne Sosyal Yaşam Parkı” sığınağı ile de olası bir felakette vatandaşlara hizmet verecek.

Park ve rekreasyon alanı düzenlemelerinde farklı bir bakış açılarının olduğunun altını çizen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Yeşil alanlarımızı arttırmaya yönelik yaptığımız tüm çalışmalarda, bu alanların aynı zamanda, bölgenin sosyal ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde konumlanmasına da özen gösteriyoruz. Böylelikle, düzensiz kentleşmenin beraberinde getirdiği boş alan sıkıntısını aşmış oluyor. Aynı alan içinde hem yeşil çalışması, hem de farklı projelerimizi hayata geçirmiş oluyoruz. Girne Sosyal Yaşam Parkı da, tamamlandığı zaman, kentimiz için yepyeni bir çekim merkezi olacak” dedi.

20 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan Girne Sosyal Yaşam Parkı projesi tamamlanma aşamasına gelirken, hemen yanı başında yer alan ve hali hazırda oto yıkamacısı bulunan alana bir yüzme havuzu yapılması için de kollar sıvandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.