Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güven adalet istedi!

Güven adalet istedi!

CHP Balçova ilçe örgütünün bayramlaşmasına katılan İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, bayramlarımızın adalet ve barış getirmesini dileyerek 5 Ağustos’ta Silivri’de yaşadıklarını anlattı.

  • Ege Postası
  • 08.08.2013 - 10:32
İZMİR -  CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, CHP Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz, ilçe yöneticileri, kadın kolları ve partililerin katıldığı ilçe bayramlaşma töreninde yerel seçimler öncesi birlik beraberlik mesajları verildi. Aday adaylarının çokluğunun partinin zenginliğini gösterdiğini belirttiği konuşmasına 5 Ağustos Ergenekon davası karar gününde yaşadıklarını anlatarak devam eden Prof. Dr. Hülya Güven, günün sonunda gördüğü tek şeyin adaletin yokluğu olduğuna vurgu yaptı.

Adaletin”Tutuklandığını” gördük

Mahkeme girişinde milletvekillerinin girmesinde bile sorun çıkartıldığını söyleyen Güven şunları anlattı: “ Duruşmanın yapıldığı Silivri Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü’ne 8 kilometre ötede polis ve jandarmanın barikat kurduğunu gördük. Gidiş yolu üzerinde silahli asker ve polis tarafından oluşturulmuş İki-üç sıra çitlerle çevrilmişti. Gazetecilere bile engel olunduğunu gördük. Ellerinde kırmızı yazıları olan bidonlar taşıyan polisleri gördük. TOMA’ların içine konulacak kimyasallardı muhtemelen onlar. İzmir’de, Ankara’da insanlar daha yola çıkmadan engellendiler. “Tutukluların aileleri de mahkemeye alınmadı. Bir tutuklunun kızı mahkemenin sonunda milletvekillerimizin zorlamasıyla girebildi. Çocuklar uzaktan da olsa babalarını görmek istiyorlar ama izin verilmiyordu. Bazı tutukluların ise avukatları bile alınmadı içeriye. Sabah 9’da başlaması gereken mahkeme yarımda başladı. Ve bunu gerekçe göstererek ‘savunma dinlemiyoruz doğrudan kararı okuyacağız’ dediler... Biz günün sonunda ne gördük biliyor musunu? Orada adalet yoktu, Adalet “Tutukluydu”. Halbuki bu mahkemeler şeffaf olmalı, hatta izlemek için salona giremeyenler için dışarıda ekranlar kurulmalıydı. Yine buruk bir bayram geçiriyoruz. Ülkemizde hukukun olmadığı bir kez daha kanıtlandı. Ama bir gün mutlaka gelecektir Bizler, hep birlikte elele vererek tüm bu sorunların üstesinden gelineceğimize inanıyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.