Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da SBS bayramı

Bornova’da SBS bayramı

Geçen günlerde açıklanan üniversite sınavlarında büyük başarı elde eden Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), SBS sınavında da İzmir’in en iyi anadolu liselerine yerleştirdiği öğrencilerle başarısını kanıtladı. 396 öğrenci başta İzmir Atatürk Lisesi ve Bornova Anadolu Lisesi olmak üzere anadolu liselerini kazandı. BELGEM anadolu teknik ve meslek liselerini kazanan öğrencilerle başarısını yüzde 98 seviyelerine çıkardı

  • Ege Postası
  • 08.08.2013 - 10:47
İZMİR - Eğitim giderlerini karşılamakta güçlük çeken ailelerin yükünü hafifletmek için hizmet veren Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM) SBS sınavında da başarısını kanıtladı. BELGEM’de aldıkları kursla gelecek hayalleri kuran öğrenciler SBS’de kazandıkları puanlarla Bornova Belediyesi’nin ne kadar doğru bir hizmet sunduğunu ortaya koydu. Açıklanan sınav sonuçlarına göre kurs gören öğrencilerin 396’sı İzmir Atatürk Lisesi, Bornova Anadolu Lisesi, Anadalu Sağlık Meslek Lisesi ve çeşitli anadolu liselerini kazandı. Toplam başarı oranı yüzde 98 oldu.

BELGEM’de kurs gören öğrencilerin hedeflerine ulaşmasıyla büyük bir gurur yaşadıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “BELGEM’in üniversite sınavlarından sonra lise giriş sınavlarında da istikrarlı bir şekilde öğrencilerimizi istedikleri okullara göndermesi başarının tesadüf olmadığını gösteriyor. Bornova Belediyesi olarak 2009 yılında 1000 öğrenciye kurs veren BELGEM’i 4 bin öğrenciye kurs verilen büyük bir eğitim yuvasına dönüştürdük. Kurslarımızı 5 ayrı merkeze yayarak Çamdibi Merkez Bina’nın yanısıra Altındağ, Bornova Merkez, Naldöken ve Mevlana’daki çocuklarımızın da zahmetsizce eğitim almasını sağladık. Önümüzdeki yıl kurs verilen öğrenci sayısın 4 bin 500’e çıkarıyoruz. Daha büyük başarılar elde etmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.