Dolar 32,2342
%-0.32
Euro 34,7513
%-0.17
Altın 2.397,490
%0.17
Bist-100 10.277,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka Meclisi’nden flaş karar: Cumhuriyet Mahallesi planlarında geri adım

Karşıyaka Meclisi’nden flaş karar: Cumhuriyet Mahallesi planlarında geri adım

Karşıyaka Belediyesi Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci bileşimi Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay idaresinde gerçekleştirildi. Toplantıda, kentte büyük tartışmalara neden olan Cumhuriyet Mahallesi İmar Planları gündeme geldi. Önerge kapsamında planlarda geri adım atıldı ve plan çalışması sürecinde uygulamaların durdurulması ve itirazlar nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen imar planlarının geri çekilmesine karar verildi.

  • Ege Postası
  • 07.09.2021 - 19:36

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Karşıyaka Belediyesi Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci bileşimi Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay idaresinde gerçekleştirildi. Oturumda, belediyenin İller Bankası dışındaki diğer bankalardan 5 milyon lira borçlanılması hususunda Başkan Tugay’a yetki verilmesi gündeme gelirken Cumhuriyet Mahallesi planlarında da geri adım atıldı.

MAĞRUFLU İÇİN YARIŞMA DÜZENLENECEK

Oturumda, geçtiğimiz haftalarda vefat eden ve “İzmir Baba” olarak bilinen Sancar Mağruflu’nun adının yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için adım atıldı.

Mecliste, Sancar Mağruflu Öykü ve Oyun Yazma yarışmasının düzenlenmesi önergesi gündeme getirildi. Önerge oy birliğiyle Plan ve Bütçe, Hukuk ve Kültür ve Turizm Komisyonları’na havale edildi.

Önerge hakkında konuşan Başkan Tugay, amacın Karşıyaka kent kimliğini oluşturmak olduğunu belirtti ve “Burada amaç kent kimliğimizle ilgili çalışalar yapmak. Bu hikayeler ve sahnelenmesi planlanan oyunlar Karşıyaka’yla ilgili olacak. Amacımız, Karşıyaka hikayeleri çıkarmak. Bunlar yaşanmış ya da kurgulanmış olabilir. Oyunlar sahnelenmeye değer görülürse meclis üyelerimiz ya da çalışanlarımızca sahnelenecek” dedi.

TARTIŞMALI PLANLAR YENİDNE KOMİSYONLARDA

Geçtiğimiz aralık ayında, Karşıyaka’ya bağlı Cumhuriyet Mahallesinin tamamını, İnönü ve Örnekköy Mahallelerinin bir kısmını kapsayan yaklaşık 137 hektarlık bölgede beklenen 1/1000 ölçekli imar planları askıya çıkarılmıştı. Ancak mahalle sakinleri, taşınmazları karşılığında çok düşük bir pay verileceği iddia ederek Karşıyaka Belediyesine tepki göstermişlerdi.

Öte yandan Cumhuriyet Mahallesi 1. Etap Revizyon Uygulama İmar Planı, oturumda yeniden gündeme geldi. 

Önergede, plan çalışması sürecinde uygulamaların durdurulması ve itirazlar nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen imar planlarının geri çekilmesi ve bölgeye ilişkin gerekli analiz çalışmaları yapılarak planlama hiyerarşisi kapsamında etaplar halinde ele alınması meclis gündemine getirildi. 

İlgili önerge, revize edilmesi için İmar Komisyonu’na havale edildi. 

BAŞKAN TUGAY’A YETKİ

Oturumda gündeme gelen bir diğer konu da belediyenin görev ve hizmetlerinin getirdiği giderlerin karşılanması ve Karşıyaka Belediyesi’nin mali yapısının güçlendirilmesi için İller Bankası’ndan alınacak teminat mektubuyla İller Bankası dışındaki bankalardan 5 milyon liralık borçlanma yapılması hususunda Başkan Tugay’a yetki verilmesi oldu. 
AK Partili Ahmet Uğur Baran’ın komisyonda ret oyu kullandığı ve Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan oy çokluğuyla gelen önerge mecliste de oy çokluğuyla kabul edildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.