Dolar 32,3460
%0.3
Euro 35,1168
%-0.01
Altın 2.305,190
%1.21
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka 43 milyonluk kredi için hazırlanıyor

Karşıyaka 43 milyonluk kredi için hazırlanıyor

Artan girdi maliyetleri ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar nedeniyle giderlerinde önemli artışlar meydana gelen belediyeler borçlanma yoluna gitmeye başladı. Bu kapsamda; Karşıyaka Belediyesi, 43 milyon lira borçlanma talep etmeye hazırlanıyor.

  • Ege Postası
  • 31.12.2021 - 16:25

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Türkiye’de uzun süredir devam eden ekonomik kriz, 2021 yılı ortalarından itibaren buhrana dönüştü. Son dönemde döviz kurlarındaki dalgalanmayla birlikte gıdadan tekstile, inşaattan teknoloji tüm tüketim mallarına art arda zamlar geldi.

Zamlarla birlikte vatandaşların alım gücü düşerken buna bağlı olarak belediyelerin bütçelerinde de önemli kayıplar oldu. 

Gelir gider dengesini sağlamak isteyen belediyeler ise 2022 yılı için borçlanma yoluna gitmeye başladı.

Bu kapsamda; Karşıyaka Belediyesi, 43 milyon lira borçlanma talep etmeye hazırlanıyor.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, belediyenin görev ve hizmetlerinin gerektirdiği giderleri karşılamak amacıyla İller Bankasından alınacak teminat mektubu karşılığı, 4 kredinin sağlanması, borçlanmanın yapılması, kredi süresi ve geri ödeme koşullarının belirlenmesi, kredi anlaşmaları üzerinde değişiklik yapılması ve kullanılacak olan kredi için gerekli garanti ve teminatların verilmesi ile bu işlerle ilgili her türlü sözleşme, taahhütname, protokol ve temlik sözleşmelerinin düzenlenmesi veya imzalanması, alınacak kredi karşılığında gerektiğinde İller Bankasından teminat mektubu alınarak kamu veya özel bankalardan kredi kullanılması, kredi ile ilgili her türlü yazışmalarda münferiden işlem yapılabilmesi için İller Bankası dışındaki diğer bankalardan faiz hariç amacıyla 43 milyon kredi alınabilmesi için meclis üyelerinden onay isteyecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.