Dolar 32,4982
%-0.13
Euro 34,9425
%0.33
Altın 2.431,010
%0.32
Bist-100 9.809,00
%0.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Komisyonlar ‘Beştepeler itirazları’ kararını verdi: 1 itiraza onay kalanına veto!

Komisyonlar ‘Beştepeler itirazları’ kararını verdi: 1 itiraza onay kalanına veto!

Konak Belediyesi’nin Konak’taki kentsel dönüşümün ikinci adımı olan ve 14 mahalleyi kapsayan Beştepeler Planlarına yapılan itirazları hakkında Konak Belediye Meclisi İmar-Kentsel Dönüşüm-Hukuk Komisyonları kararını verdi. Yaklaşık 700 itirazı değerlendiren komisyonlar 1 itiraz dışında hepsini reddetti.

  • Ege Postası
  • 31.12.2021 - 15:59

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Konak Belediyesi’nin Konak’taki kentsel dönüşümün ikinci adımı olarak tanımlanan Dayıemir, Dolaplıkuyu, İmariye, Selçuk, Aziziye, Tınaztepe, Duatepe, Kocatepe, Çimentepe, 1. Kadriye, 2. Kadriye, Hasan Özdemir, 19 Mayıs ve Zafertepe Mahallelerini kapsayan Beştepeler Planları’na 11 Ekim-9 Kasım tarihleri arasında askıya çıkarılmıştı.

Planlara askı süreci boyunca Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi ve vatandaşlar tarafından itiraz başvuruları yapılmıştı.

Yapılan itirazların temelinde ise; ‘hak kaybından dolayı mağduriyet yaşanacağı, kentsel dönüşüm istenmediği, yeterli bilgi verilmediği, sosyal ve teknik altyapı alanlarında kaldığından mağduriyet yaşanacağı, düzenleme ortaklık payının yüksek olduğu, dikey yapılaşmanın kent silüetini olumsuz etkileyeceği, mevcut dokunun yok sayıldığı, sosyolojik boyutlarının göz önüne alınmadığı, yöre halkının çok katlı apartmanlaşmaya karşı olduğu, tek ada tek parsel önerisi nedeniyle mağduriyetler yaşanacağı v.b.’ gerekçeleri olmuştu.

BAŞKAN BATUR İTİRAZ SAYISINI AÇIKLAMIŞTI

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise; geçtiğimiz ay planların itiraz süresini bittiğini belirtip, ““Beştepeler planlarıyla ilgili kurumlarla ilgili itirazlar… İzmir Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüzün de itirazları var. Bazı küçük istekleri var. Onları da yerine getireceğiz zaten. 700’e yakın vatandaş itirazımız var. Gültepe planlarında 3 bin 400 civarında itiraz vardı. Beştepeler’den 700’e yakın itiraz var. Daha iyi bir noktadayız” demişti.

Öte yandan; Konak Belediye Meclisi İmar-Kentsel Dönüşüm-Hukuk Komisyonları, yapılan itirazları değerlendirdi ve kararını verdi.

Komisyonlar, itirazları, oybirliğiyle reddetti.

Komisyonlarda verilen karar doğrultusunda; İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün itirazı kısmen uygun bulunurken kısmen de uygun bulunmadı.

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü İzmir Bölge Müdürlüğü’nün itirazları oybirliği ile uygun bulunmazken yapılan diğer itirazlar, oy çokluğu ile uygun bulunmadı.

İTİRAZ KARARLARINDA TEK İSTİSNA MİLLİ EĞİTİM

Beştepeler planlarına yapılan itirazların arasından yapılan tek bir itiraz komisyonlardan geçebildi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün itirazlarını da değerlendiren komisyonlar, müdürlüğün Beştepeler planlarına yaptığı itirazı, oybirliği ile kabul etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.