Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da oyçokluğu ile geçti!

Karabağlar'da oyçokluğu ile geçti!

Karabağlar Belediyesi'nin iki şirketinden biri olan KARBEL'in Plan Bütçe Komisyonu'ndan oyçokluğuyla gelen şirketin sermayesinin 45 milyon lira tutarında artırılması yönündeki rapor, Meclis'te de oyçokluğuyla kabul edildi.

  • Ege Postası
  • 05.01.2023 - 21:53

Karabağlar Belediye Meclisi’nin ocak ayı ikinci toplantısı, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yönetiminde gerçekleştirildi. AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Şehmuz Gültekin'in de izlediği toplantıda Başkan Selvitopu, 6 yıl önce adliyeye yönelik hain saldırıda şehit olan polis memuru Fethi Sekin ve adliye çalışanı Musa Can'ı rahmetle, minnetle andı.

Komisyonlardan gelen raporların oylandığı oturumunda Başkan Selvitopu, çeşitli konularda meclis üyelerini bilgilendirdi.

Toplantıda, Karabağlar Belediyesi şirketi KARBEL'in 45 milyon liralık sermaye artırımı talebi Plan Bütçe Komisyonunda olduğu gibi Meclis'ten de oyçokluğuyla geçti.

YAKLAŞIK 1500 ÇALIŞANIN 1000'İ KARBEL'DE

AK Partili bazı üyelerin, 45 milyon liralık sermaye artırımıyla ilgili eleştirileri üzerine açıklama yapan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, "Bizim belediyemizde toplam 1493 çalışanımız var. Bu kadar personelin yaklaşık 1000 kadarı, KARBEL'de çalışıyor. Burası belediyemizin iki şirketinden biri. Bir cepten parayı alıyoruz, öteki cebe koyuyoruz. Bu paranın bir kısmı, toplu sözleşme farklarından doğacak meblağ içindir. Zarar etmişiz de o zararı kapatmak için sermaye artışına gidiyormuşuz gibi bir algı doğru değildir. Faaliyet raporumuzda da mali tabloyu koyarız, hiç merak etmeyin. Belediyenin iki şirketi var, iki şirketin de herhangi bir borcu yok. Gelir, faaliyetle olur. KARBEL, hizmet vediyor. KARBEL'in dikkat çeken bir harcaması, masrafı da yok" dedi.

İKİ KATLI OTOPARKI PROJEDE TEK KATA DÜŞÜRMEK ZORUNDA KALDIK, ÇÜNKÜ...

Toplantıda Başkan Selvitopu, yakında yapım ihalesine çıkılacak Yeşilyurt Pazaryeri Projesi'ne değinerek, daha önceki projede 2 bodrum kat olarak öngördükleri otopark alanını, zeminin kayalık çıkması nedeniyle 1'e düşürdüklerini söyledi. 

Başkan Selvitopu, "Yeşilyurt pazaryeriyle ilgili proje gecikmesinin sebebi, zeminle ilgiliydi. Burada önemli bir ayrıntı karşımıza çıktı. Zemin, kaya olduğu için, daha önce iki katlı olarak öngördüğümüz ve projelendirdiğimiz otoparkı bir kata düşürmek zorunda kaldık. Çünkü kaya zeminde iki katlı otopark yapmanın maliyeti çok yüksek. Ancak Altınordu sahasının girişindeki alana da yeni otopark yapılacak. İhale sürecini başlatacağız. O bölgedeki otopark kapasitesi artacak. Ayrıca orada katlı otopark yeri var. İzmir Büyükşehir Belediyesi de bu alanı değerlendirecek. Çalışmayı yılbaşından önce başlatmayı planlıyorduk ancak 2023'e bırakmak durumunda kaldık. Kadın sığınma evinin inşaatına başladık. Burası bir sosyal tesistir. Çok da fazla deşifre etmemek lazım diye düşünüyorum. 2024 yılında burasını da hizmete açmayı düşünüyoruz. Bir taziye evi daha yapıyoruz ancak şunu söylemek isterim ki, bugüne kadar yaptığımız taziye evleri maalesef pek kullanılmıyor." dedi.

Meclis üyelerinin, yılbaşından sonra sokak hayvanlarının sayısının arttığını hatırlatması üzerine Başkan Selvitopu, "Sokak hayvanlarının çiplenmesi çalışması vardı. Bu konuda ülke genelinde bir sorun var. Vatandaşlar Aralık ayının sonuna kadar evcil hayvanını çipletmek zorundaydı. İnsanlarımız çipten ötürü ceza yeme korkusuyla hayvanları sokaklara bırakıyor. Şu anda sokaklarda çok sayıda sahipsiz hayvan var. Sorunun temel çözümü hayvan popülasyonunu önlemek. Bu konuda belediyemiz Uzundere Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Nazım Hikmet Hayvan Sağlığı olmak üzere 2 merkezimizde yoğun bir şekilde kısırlaştırma yapıyor. Belediye olarak kısırlaştırma çalışmasına ağırlık veriyoruz ama sokak hayvanlarıyla ilgili devletin desteğinize ihtiyacımız var." dedi.

METRO BİLGİLENDİRMESİ

Önemli bir ulaşım aksı olan Sırrı Atalay Caddesi'nin 20 metre genişliğe çıkarılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Selvitopu, Karabağlar Metrosu'yla ilgili hazırlıkların da sürdüğünü bildirdi.

Başkan Selvitopu, "Bir de Karabağlar metrosu konusu var. Büyükşehir belediyemiz projeyi bize anlattı. Hattın ana caddeye paralel gitmesi yerine yay çizerek gitmesini talep etmiştik. Tam olarak olmasa da önemli ölçüde talebimizin dikkate alındığını görüyoruz. Karabağlar sınırları içinde altı istasyonumuz olacak" diye konuştu

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.