Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Halil Arda’dan mecliste ‘dava’ göndermesi: 1 Şubat’ta da sonrasında da burada olacağım

Halil Arda’dan mecliste ‘dava’ göndermesi: 1 Şubat’ta da sonrasında da burada olacağım

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, bugün gerçekleştirilen Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı ikimi bileşiminde yaklaşık 2 yıldır "Cumhurbaşkanı'na hakaret", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik", "suçu ve suçluyu övme" suçlarından yargılandığı davada bugün verilen karara ilişkin konuştu. Üstü kapalı Cumhur İttifakı grubuna seslenen Arda, “Gaziemir Belediye Başkanı olarak 1 Şubat’ta da bu meclisi yöneteceğim. Ondan sonraki aylarda da meclis yönetmeye devam edeceğim” dedi.

  • Ege Postası
  • 05.01.2023 - 18:59

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Gaziemir Belediyesi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı ikimi bileşimi Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda idaresinde gerçekleştirildi.

Meclis açılışında konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, üstü kapalı meclis muhalefetine seslendi ve “Gördüğünüz gibi Gaziemir belediye başkanı olarak yine buradayım. Burada olmaya devam edeceğim. Gaziemir’de daha uzun yıllar hizmet edeceğiz. Gaziemir’e hizmet etmek yolunda hiçbir güç bu aşkımıza engel olamayacak. İyi hizmetler yapmaya devam ediyoruz. Gündemimizde yine bir yatırım maddesi var. Gaziemir için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Oturumda, ayrıca Park ve Bahçeler Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılan ancak hurdaya çıkarılan araçların yerine 3 adet Çift Kabinli Kamyonet ve 2 adet Kamyon (Arazöz), 2 adet Kamyonet, 1 adet Damperli Kamyon, 1 adet Çok Amaçlı Silindir, 1 adet Hidrolik Kırıcı taşıt alınabilmesi önerisi meclis gündemine geldi. 

Plan ve Bütçe Komisyonuna ‘acil’ kaydıyla havale edilen önergelerin, oturuma ara verilerek görüşülmesi ve bir karar varılması istendi.

ATMACA’DAN ARDA’YA SORU

Gündem maddelerinin komisyona havale edilmesinin ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, “Bir soru sormak istiyorum. İlk 2 madde ile ilgili. Komisyonlara gidecek ancak bize gelen bilgiye göre 35 CJJ plakalı bir aracımız varmış. Bu araca ciddi oranda harcamalar yapılmış. Ancak buna rağmen hurdaya çıkarılıyormuş. Bu konuyla ilgili bilgi almak istiyorum” dedi.

ARDA: NAKDE İHTİYACIMIZ VAR

Atmaca’nın sorusuna yanıt veren Başkan Arda, “Size bu konuyla ilgili bir sonraki mecliste bilgilendirme yapılacak. Bugün 30-35 yıllık araçlarımız vardı park bahçelerde, Fen İşlerinde kullandığımız. Acil nakde ihtiyacımız var. Bunları hurdaya çıkardık” ifadelerini kullandı.

Oturuma ara verilerek komisyonların görüşmelerinin ardından önerge, oybirliğiyle kabul edildi. 

Gündem maddelerine ilişkin söz alan CHP Grup Sözcüsü İzel Zenginobuz Derinsu, “Bugüne kadar göreve geldiğinizden beri ilçemize 30’u aşkın yeni ara kazandırdınız. Geleceğe ve ilçemize yatırı yapıyorsunuz. Bu zor zamanlarda güzel işler yapıyoruz. 2023 yılının başında böyle kararlar almış olmak çok kıymetli” diye konuştu.

ARDA: KREDİ DEĞİL ÖZKAYNAK

Derinsu’dan sonra konuşan Başkan Arda, araç alımlarında kredi değil öz kaynak kullanımına dikkat çekerken, belediye şirketi olan Gazi-Bel’in borçlarına ilişkin basında çıkan ‘borç’ iddialarına da yanıt verdi ve “Farkındaysanız bu taşıt alımları için kredi yetkisi istemiyoruz. Çünkü daha önce aldığımız 11 araçta olduğu gibi ihtiyacımız olan 10 aracı d yine kendi öz kaynaklarımızla alacağız. Bu da Gaziemir Belediyesi’nin ekonomik olarak ne kadar ayakları yere basan bir meclis olduğunu gösteriyor. Geçenlerde basında çıkan bir haberde Gaziemir belediyesinin borçlarıyla ilgi bir rakam vardı. Bunlar gerçeği yansıtmıyor. Gezi-Bel şirketimizin kamuya borçları var ama belediyemizden alacağı rakam da var. Yani 500 milyonluk bir borcu varmış gibi görünse de belediyeden alacağı 200 milyon liranın oradan düşürülmesi gerekiyor. Yani Gazi-Bel şirketinin kamuya, belediyenin de Gazi-Bel’e borcu var. Aslında bir cepten diğer cebe gidecek bir para. Aslında 306 milyondur bu rakam. Yani basında yer alan borç tutarı doğru değildir” dedi.

ARDA’DAN ‘DAVA’ AÇIKLAMASI

Son olarak cumhurbaşkanına hakaret gerekçesiyle ‘siyasi yasak’ ve hapis cezasıyla yargılandığı ve bugün kararın açıklandığı davasına ilişkin de konuşan Arda, şunları söyledi; “Bir dava süreci geçirdik ve bugün sonuçlandı. Gaziemir Belediye Başkanı olarak 1 Şubat’ta da bu meclisi yöneteceğim. Ondan sonraki aylarda da meclis yönetmeye devam edeceğim. Bu süreçte benim yanımda olan Gaziemirli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.