Dolar 32,5042
%-0.11
Euro 34,9587
%0.37
Altın 2.429,560
%0.26
Bist-100 9.800,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli’nin sağlığı ‘kapı arasına’ emanet

İzmirli’nin sağlığı ‘kapı arasına’ emanet

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in her fırsatta İzmirlilere kullanılması çağrısında bulunduğu ve her gün binlerce İzmirlinin kullandığı İzmir Metro hattında hizmet veren trenlerin ‘baştansavma’ ve yarım sterilize edildiği görüldü. Koronavirüs salgının yeniden pik yaptığı dönemlerde toplu ulaşımın en çok tercih edilen araçlarından olan metro trenlerinin bu şekilde sterilize edilmesi ise vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

  • Ege Postası
  • 12.01.2022 - 12:03

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Türkiye, yaklaşık 2 yıldır koronavirüs salgınının etkisi altında. Alınan önlemler ve aşılama çalışmalarıyla birlikte önemli ölçüde azalan vaka sayıları Güney Afrika’da ortaya çıkan Omicron varyantıyla birlikte kritik seviyelere ulaştı.

Öte yandan; salgının ilk dönemlerinde gerek ulusal gerekse yerel bazlı ciddi önlemler hayata geçirilmişti. Uygulanan önlemlerden biri de toplu taşıma araçlarındaki kapasitenin yarı yarıya düşürülmesi olmuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi de her seferin ardından toplu taşıma araçlarının dezenfekte edildiğini duyurmuş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, salgın döneminde de vatandaşların gönül rahatlığıyla toplu taşıma kullanabileceğini söylemişti.

Başkan Soyer ayrıca, pandemi döneminde İzmir yollarında artan araç sayısı nedeniyle kangren haline gelen trafik sorunun çözümü için de her fırsatta toplu ulaşımın kullanılması çağrısında bulunmuştu.

ÖNLEMLER ESNETİLDİ HİJYEN AZALDI

Öte yandan; İzmir’de salgının ilk dönemlerinde her seferin ardından baştan aşağıya dezenfekte edilen toplu taşıma araçlarının sterilizasyon da salgına yönelik tedbirlerin esnetilmesiyle birlikte esneme meydana geldi. 

ESHOT otobüsleri artık her seferin ardından sterilize edilmezken metro hattında faaliyet gösteren trenlerin sterilize edilme yöntemi vatandaşların dikkatini çekti.

Metro hattının son durağı olan Fahrettin Altay Metro istasyonunda trenin boşalmasıyla birlikte, görevlilerin trenin içini yalnızca kapılardan dezenfektan sıkarak sterilize ettiği, dezenfektanın yolcu yoğunluğunun olduğu orta bölümlere ulaşmadığı ve çoğunlukla trenin yarısının sterilize edildiği görüldü. 

Salgının kritik seviyelere ulaştığı ve her gün binlerce İzmirlinin kullandığı metro trenlerinin ise bu şekilde ‘baştansavma’ sterilize edilmesi toplu taşıma kullanan vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.