Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli siyasilerden 'kilisedeki saldırıya' kınama

İzmirli siyasilerden 'kilisedeki saldırıya' kınama

İzmirli siyasiler, İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki Santa Maria Kilisesi'nde ayin sırasında bir kişiye yönelik silahlı saldırıyı sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımla şiddetle kınadılar.

  • Ege Postası
  • 28.01.2024 - 13:54
  • Güncelleme: 28.01.2024 - 16:39

EGEPOSTASI- İstanbul, Sarıyer Büyükdere'deki Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında yapılan silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti.

İzmirli siyasiler kilisedeki silahlı saldırı sonrasında peş peşe kınama mesajı paylaştı.

İşte o paylaşımlar:

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel: İstanbul’da Santa Maria Kilisesi'nde gerçeleştirilen silahlı saldırıyı lanetliyorum. Vefat eden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili Gökçe Gökçen: Sarıyer’de Santa Maria kilisesinde pazar ayini sırasında gerçekleşen saldırıyı kınıyor, kaybettiğimiz yurttaşımızın yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyorum. Bu ülkede her yurttaşımızın ve her inanç mensubunun eşitliğine zarar vermek isteyenler sonuç alamayacaktır.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: Sarıyer Santa Maria Kilisesi'ndeki pazar ayinine yönelik alçak saldırıyı kınıyorum. Acılı aileye başsağlığı, yaralılara şifa diliyorum. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılıp, saldırganların hesap vermesini bekliyoruz.

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın: Sarıyer'de Santa Maria Kilisesi'ne yönelik silahlı saldırıyı kınıyorum. Farklı inançlara yönelik dolaşıma sokulan nefret dilinin sonucunda böyle vahşi eylemler gerçekleştirilmesi kabul edilemez. Umarım can kaybı artmaz...

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen: İstanbul'da bulunan Santa Maria Kilisesi'nde Pazar ayini sırasında düzenlenen saldırıyı kınıyor; hayatını kaybeden vatandaşımızın yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. İnanç merkezinde ibadet sırasında yapılan bu alçak saldırının toplumsal huzur ve barışı bozmasına izin vermeden saldırganların yakalanmasını ve gerekli tedbirlerin ivedilikle alınmasını temenni ediyorum.

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan: İstanbul Sarıyer Santa Maria Kilisesi'nde gerçekleştirilen silahlı saldırıyı lanetliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu: Farklı inançların özgürce yaşandığı ve bu özgürlüğün Anayasa ile güvence altına alındığı ülkemizde, Santa Maria Kilisesi ile birlikte, toplumsal barışımıza yapılan saldırıyı kınıyor, hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. #santamaria

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ: İstanbul Sarıyer’de Santa Maria Kilisesine yönelik silahlı saldırıyı lanetliyor ve şiddetle kınıyorum. Hayatını kaybeden vatandaşın ailesine ve sevdiklerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ülkemizin birlik ve beraberliğine, vatandaşlarımızın huzuruna kast edenler asla hedeflerine ulaşamayacaktır.

AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş:Sarıyer’de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde Pazar ayini esnasında gerçekleştirilen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Toplumsal barışımıza kasteden her hareketin karşısındayız. İç İşleri Bakanlığı’mızın huzurumuzu bozmaya yönelik bu eylemlere asla taviz vermeden saldırganları en kısa sürede yakalayacağına inanıyoruz. Saldırada hayatını kaybeden C.T’ye Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç: İstanbul'da Santa Maria Kilisesi'nde pazar ayini sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesine ve kilise cemaatine başsağlığı, saldırıdan etkilenenlere acil şifalar diliyorum.

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel: Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’ne düzenlenen saldırı haberini üzüntü ve kaygıyla öğrenmiş bulunmaktayız. Toplumsal birlik ve barışımızı hedef alan bu saldırıda hayatını kaybeden yurttaşımıza Allah’tan rahmet, saldırıdan etkilenen tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileriz.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz: Sarıyer Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırıyı kınıyor, hayatını kaybeden yurttaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.