Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Misak-ı Milli'nin güncellenmesi zorunludur

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Misak-ı Milli'nin güncellenmesi zorunludur

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “İstiklal Savaşımız esnasında, bağımsızlığımıza giden yolda ettiğimiz yemin Misak-ı Milli adıyla belgelenmiş ve memleketimizin temel taşlarından biri haline gelmiştir. Ortak değerlerimiz ve inancımızla verdiğimiz mücadeleyle topraklarımızın bütünlüğü ve bölgemizde arzu ettiğimiz huzur ortamının sağlanması için gösterdiğimiz gayretler, kesintisiz bir kararlılıkla bugün de sürmektedir. Günümüzde ise misak-ı milli anlayışımızın mavi vatan, siber vatan, uzay vatan, yeşil vatan hedeflerimiz çerçevesinde güncellenmesi zorunludur” dedi.

  • Ege Postası
  • 28.01.2024 - 12:22

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, milli yemin anlamına gelen ve 28 Ocak 1920’de İstanbul’da toplanan son Meclis-i Mebusan tarafından kabul edilen ve 17 Şubat 1920’de dünya kamuoyuna ilan edilen Misak-ı Milli’nin kabulünün yıl dönümüne ilişkin açıklama yaptı.

Kurtulmuş, X hesabında şu mesajı paylaştı:

“İstiklal Savaşımız esnasında, bağımsızlığımıza giden yolda ettiğimiz yemin Misak-ı Milli adıyla belgelenmiş ve memleketimizin temel taşlarından biri haline gelmiştir. Misak-ı Milli, milletimizin özgürlük ve bağımsızlık anlayışını yansıtan bir ahitleşme olması sebebiyle son derece kıymetlidir. Ulusal egemenliğimizin tüm dünyaya duyurulmasından kısa süre önce İstanbul’da ortaya konan iradeyle yazılan bu metin ve mana, Erzurum ve Sivas kongrelerinde oy birliğiyle kabul edilmiş milli bir istikamet tayinidir. Ortak değerlerimiz ve inancımızla verdiğimiz mücadeleyle topraklarımızın bütünlüğü ve bölgemizde arzu ettiğimiz huzur ortamının sağlanması için gösterdiğimiz gayretler, kesintisiz bir kararlılıkla bugün de sürmektedir. Günümüzde ise misak-ı milli anlayışımızın mavi vatan, siber vatan, uzay vatan, yeşil vatan hedeflerimiz çerçevesinde güncellenmesi zorunludur. Özgürlük ve bağımsızlık ruhunu bizlere aşılayan yeminimize bağlı kalarak, Hakk yolunda can veren aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz.” (ANKA)

image small

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.