Dolar 32,2432
%-0.04
Euro 34,6702
%-0.12
Altın 2.404,170
%0.16
Bist-100 10.248,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de deprem zirvesi

İzmir'de deprem zirvesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 4 yıldır yürüttüğü depreme hazırlık ve dirençlilik çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Soyer açıklamasında, "Bu şehirde 4.5 milyon İzmirli yaşıyor ve İzmir bir deprem bölgesi fay hatları hepimizi tedirgin edecek kadar güçlü. Bugün bunları masaya yatıracağız. Bugün ne yapıyorsak, 4 yıldır ne yaptıysak bunları masaya yatıracağız. Size yalan söylemeyeceğiz, popülizm yapmayacağız" dedi.

  • Ege Postası
  • 23.02.2023 - 13:46
  • Güncelleme: 23.02.2023 - 15:32

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir Afet Planı” bilgilendirme toplantısında 4 yıldır yürüttüğü depreme hazırlık çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde “İzmir Afet Planı-Deprem Hazırlık ve Dirençlilik Çalışmaları” Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. 

Toplantıya CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Özcan Purçu ve Tacettin Bayır, CHP PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura, Keolog-Deniz Jeolojisi Uzmanı ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, akademisyenler, sendikalar, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, konsoloslar, bürokratlar, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Soyer dün Halk TV ile yapılan ortak dayanışma gecesine dair yaptığı konuşmada, olağanüstü bir dayanışma yaşandığını belirtti.

İZMİR YİNE ÖNCÜLÜĞÜNÜ YAPTI

Soyer açıklamasında, "Dün akşam saat 8’de başlayan gece 2’ye kadar devam eden 6 saatlik bir maraton yaşadık. Derler ya bir duygu seli yaşadık hakikaten inanılmaz bir umut. Bir hesap numarası, SMS numarası yoktu, hiçbir şey yoktu aslında... Fakat olağanüstü bir katılım oldu. Türkiye’nin her yerinden, dünyanın her yerinden olağanüstü bir katılım oldu. İzmir yine İzmirliliğini yaptı. öncülüğünü yaptı. Bütün dünyaya bütün Türkiye’ye bir umut ışığı yaktı. En yoksullaştığımız, krizin en derinleştiği bir anda insanlar birbirlerine yardıma koştular. Depremzedeler depremzedelere yardıma koştu. O benden daha çok ihtiyaç düşüncesiyle depremzedeler birbirine destek verdi. Kısacası olağanüstü bir duygu seli yaşadık. Bütün bu acılar, yas devam ederken bir nebze olsun dışarıda ateş başında çadırında ısınmaya çalışan yavrularımızın başını sokacakları bir ev bulması için bir kampanya başlatmıştık. Maalesef bundan sonra hayatımız eskisi gibi olmayacak. Başka bir hayat yaşıyor olacağız. Orada kaybettiğimiz on binler, bugün dışarıda hayatını sürdürmeye çalışan yüz binler. bizim gündelik hayatımızda da varlığını koruyarak devam edeceğiz. yepyeni bir hayatımız olacak. Bir tek çaremiz var bütün bu sıkıntısı büyüyen kaygıları artan bir durum içinde yaşarken dayanışmayı büyütmek başka çaremiz yo birbirimize el uzatmak. bizi birbirimizden ayıran sebepler değil, bizi birbirimizle buluşturan sebepleri öne çıkarmak ve onlara daha sıkı sarılmak ve birbirimize yakınlaşmak. Başka çaremiz yok dayanışmadan başka çaremiz yok" dedi.

SOYER: YALAN SÖYLEMEYECEĞİZ, POPÜLİZM YAPMAYACAĞIZ

İzmir’in depreme dayanıklı bir kent olması için 4 yıldır yapılan çalışmaların masaya yatırılacağını belirten Soyer, "Bugün perspektifimizi İzmir’e çevireceğiz. bir yandan orada yaşanan dramlarla ilgili canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Ama bu şehirde  4.5 milyon İzmirli yaşıyor ve İzmir bir deprem bölgesi. fay hatları hepimizi tedirgin edecek kadar güçlü. Bugün bunları masaya yatıracağız. Bugün ne yapıyorsak, 4 yıldır ne yaptıysak bunları masaya yatırtacağız. size yalan söylemeyeceğiz, popülizm yapmayacağız. Bizim yaptığımız çalışmaları bilin istiyoruz ki orada eksik ne varsa, yanlış ve kusurlu bulduğunuz ne varsa bizimle paylaşın. Bugün size bugüne kadar yaptığımız her şeyi bütün detayı ile anlatıyor olacağız. Sizden bunlarla ilgili eleştirileri ve katkılarınızı bekliyor olacağız. Bütün bu süreçte eğer ortak aklı bir ortak güce dönüştüremezsek hepimiz zayıfız, hepimizi eksiğiz. Bu şehirde çocuklarımız, torunlarımızda sağlıkla huzurla güvenle yaşasın istiyorsak birbirimizi dinleyeceğiz. Birbirimizden ders alacağız, öğrenmeye çalışacağız ve en iyisini bulmaya gayret edeceğiz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.