Dolar 32,2799
%0.12
Euro 34,7716
%0
Altın 2.409,240
%0
Bist-100 10.267,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nden bağış kampanyası açıklaması

İzmir Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nden bağış kampanyası açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremzedeler için başlatılan “Bir Kira Bir Yuva” kampanyası için İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile görüştü. Görüşme sonrası iki tarafta ayrı ayrı açıklama yaptı. Büyükşehir cephesinden yapılana açıklamada Vali Köşger'e teşekkür edilirken, görüşmeler neticesinde kampanyanın 23 Şubat itibariyle başlatılmasına karar verildiği duyuruldu.

  • Ege Postası
  • 22.02.2023 - 18:12
  • Güncelleme: 22.02.2023 - 20:34

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bugün katıldığı bir programda depremzedeler için başlatılan “Bir Kira Bir Yuva” kampanyası için İzmir Valiliği'nin SMS desteğine izin vermediğini belirterek, “50 TL’lik bir SMS desteği çok önemli. Valilik izin vermedi henüz. Arkadaşlar görüşüyor. SMS konusu önemli” ifdelerini kullanmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kampanyasının detaylarını görüşmek üzere İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile valilik makamında bir araya geldi. 

VALİLİK: BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FORMÜLLERİ DEĞERLENDİRECEĞİNİ İFADE ETTİ

İzmir Valiliği konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve çevre 11 ili etkileyen depremlerin ardından bir taraftan bölgede yaralar sarılmaya çalışılırken diğer taraftan da deprem bölgesinden ilimize gelen depremzede vatandaşlarımıza hem barınma hem de diğer ihtiyaçlarının karşılanması noktasında tüm kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızın iş birliği içerisinde, yoğun bir gayret göstermekteyiz. Deprem bölgesine yapılacak yardımlar konusunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de 22 Şubat Çarşamba günü sabah saatlerinde katıldığı bir TV programında, depremden etkilenen vatandaşlara yardım toplama ile ilgili olarak İzmir Valiliğinden izin beklediği yönünde verdiği beyan üzerine kendisi ile yüz yüze bir görüşme gerçekleştirilmiştir.

Konuyla ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür:

Başkan Soyer ile gerçekleştirilen yüz yüze görüşmede; İzmir Büyükşehir Belediyesinin bir TV kanalında yapacağı kampanyayı AFAD İzmir İl Müdürlüğü ile yapılacak bir protokol çerçevesinde yürütebileceği, bu noktada yapılan yardımların gerek bölgedeki depremzedeler için gerekse İzmir’e gelen depremzedelerin faydasına kullanılabileceği ifade edilmiştir.

Bu kampanyaya münhasır açılacak bir hesapta gerek nakdî gerek SMS  yoluyla toplanacak bağışların İzmir Büyükşehir Belediyesi ile AFAD arasında yapılacak protokol çerçevesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesinin adının verileceği,  

• Bir kalıcı konut mahallesi, 

• Veya konteyner kent, 

• Veya çadır kent, 

• Veya deprem bölgesine bir aş evi kurulması,

• Veya İzmir’e yerleşecek depremzedelerin, kira yardımı dahil, nakdî/aynî ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılması,

gibi Büyükşehir Belediyesinin isteği doğrultusunda harcama formülleri önerilmiş, Başkan Soyer de bu formülleri değerlendireceğini ve kararını bildireceğini ifade etmiştir.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in vereceği karar doğrultusunda valiliğimizce gereken adımlar atılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

BÜYÜKŞEHİR DUYURDU: KAMPANYA BAŞLATILIYOR

Valiliğin açıklamasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından da açıklama yapıldı.

Açıklamada Vali Köşger'e teşekkür edilirken, görüşmeler neticesinde kampanyanın 23 Şubat itibariyle başlatılmasına karar verildiği duyuruldu.

Büyükşehir'den yapılan açıklama şöyle;

“İzmir Valiliği’ne 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu kapsamında Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen vatandaşlar için yardım toplama izni maksadıyla yazdığımız 20 Şubat tarihli yazı ve bu yazı üzerine 22 Şubat tarihinde İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger ile yüz yüze gerçekleştirdiğimiz görüşme neticesinde yapılan basın açıklaması için teşekkür ederiz.

20 Şubat tarihli talep ettiğimiz bağış kampanyası ve Sayın Valimiz ile yapılan görüşmemiz neticesinde İzmir Valiliği tarafından yapılan basın açıklamasında ifade edilen kapsamda, 23 Şubat tarihinden itibaren yardım kampanyasını başlatmak için gereken adımlar atılacaktır.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.