Dolar 32,5036
%0.05
Euro 34,9099
%-0.18
Altın 2.441,300
%0.21
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Ülkü Ocakları ve CHP arasında pankart gerginliği

İzmir Ülkü Ocakları ve CHP arasında pankart gerginliği

14 Mayıs Seçimleri öncesinde İzmir Ülkü Ocakları binasına Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafının yer aldığı  “Bazıları İki Yüzlüdür” pankartı asıldı.CHP ve Millet İttifakı tarafından tepkiyle karşılanan pankart hakkında CHP Konak İlçe Başkanlığı'nın İlçe Seçim Kuruluna şikayet dilekçesi vermişti.İlçe Seçim Kurulu pankartın oy çokluğu ile kaldırılmasına karar verirken CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından sert tepki geldi.

  • Ege Postası
  • 24.05.2023 - 16:20
  • Güncelleme: 24.05.2023 - 17:08

ALİ ÇATALBAŞ- EGEPOSTASI- İzmir’in konak İlçesi Gazi Bulvarı üzerinde bulunan Ülkü Ocakları binasına dev bir Kılıçdaroğlu “Bazıları iki yüzlüdür” pankartı asıldı.Söz konusu Pankartta Millet İttifakı Adayı Kılıçdaroğlu'nun "seçimlerin birinci turunda HDP'li, 2. Turunda ise  Milliyetçi kimliğine bürünmesi" betimlendi.

İkiye ayrılan pankartta Kılıçdaroğlu’nun yüzünün bir yarısı zafer işareti ile gösterilirken, diğer yarısı bozkurt işareti ile gösterildi.Ayrıca ülkücü bıyığı çizildi.

Pankart CHP cephesinin tepkisini çekerken CHP Konak İlçe Başkanlığı’nın pankartın kaldırılması için ilçe seçim kuruluna dilekçe verdi.Dilekçe sonucu Konak İlçe Seçim Kurulu'nda yapılan toplantıda AK Parti ve MHP üyeleri karara şerh koydu. Toplantıda 5 oya karşılık 2 oy ile pankartın kaldırılması kararı verildi.

"PANKART BENİM SAYEMDE KALDIRILDI... YAZIKLAR OLSUN BUNLARA"

CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, Ege Postası'na verdiği özel röportajında; " Benim sayemde afiş Ülkü Ocakları binasından kaldırıldı. Yazıklar olsun... İzmir gibi bir yerde olmaması gereken bir afişti. Demokrasiye yakışmayan bir afişti. AK Parti seçimi kaybedeceğini anlayınca bu tür kirli siyaset ile Kemal Kılıçdaroğlu'na iftira atmaktadır. Kendileri Suriye sınırında megri megri söylerken, Oslo'da ülkeyi satarken, PKK ile çadır siyaseti yaparak buluşurken şimdi en milliyetçi parti oldu. Bizim Cumhuriyet Halk Partisi'nin 6 okundan birisi Milletyetçiliktir. Milliyetçi bir parti varsa bu Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Bunları asan iftira atanlara yazıklar olsun..." dedi. 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.