Dolar 32,5497
%0.19
Euro 34,9355
%-0.1
Altın 2.442,300
%0.25
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Millet İttifakı İzmir İl Başkanlarından Valiliğe çağrı: Muhtarlara baskı yapmayın

Millet İttifakı İzmir İl Başkanlarından Valiliğe çağrı: Muhtarlara baskı yapmayın

Narlıdere Kaymakamlığı tarafından, ikinci turda muhtarların okullara gitmemesi gerektiği ve halkla diyaloğa girmemesi gerektiği konusunda uyarı yapıldığı iddiası üzerine Millet İttifakı İzmir İl Başkanları Valiliğe ve kaymakamlıklara çağrıda bulundu.

  • Ege Postası
  • 24.05.2023 - 13:49
  • Güncelleme: 24.05.2023 - 17:38

ÖZLEM KARA- EGEPOSTASI-  Millet İttifakı üyesi 6 siyasi partinin İzmir İl Başkanları bugün Kemeraltı Çarşısı'nda bulunan Abacıoğlu Hanı'nda ortak bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, bu sabah Millet İttifakı'na bağlı partilerin il başkanları ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer önderliğinde muhtarlarla bir araya gelindiği aktarıldı. Muhtar buluşmasında, Narlıdere Kaymakamlığı'nın muhatlarla ikinci turda okullara gitmemesi gerektiği ve halkla diyaloğa girmemesi gerektiği konusunda uyarı yapıldığı iddia edildi. Buna bağlı olarak da Millet İttifakı'nın 6 İl Başkanı duruma tepki göstererek seçim güvenliğine vurgu yaptı.

ASLANOĞLU’NDAN VALİ VE KAYMAKAMLIKLARA ÇAĞRI

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Bugün özellikle muhtarlara yapılan baskılarla ilgili sizlerle bir araya gelmek istedik. Narlıdere Kaymakamlığı, muhtarlara telefon açtırarak pazar günü asla okullara giremeyecekleri, vatandaşlarla bir araya gelemeyeceklerini bunu yasakladıklarını söylüyorlar, bunu da yazılı olarak göndereceklerini söylüyorlar. Bugün muhtarlarla bir araya geldik. Muhtarlar Derneği Başkanları ile bir araya geldik. Muhtar Dernekleri Başkanlarımız da yine buna benzer baskılardan bahsediyorlar. Hiçbir kaymakam, hiçbir vali Anayasa'nın dışında bir emir veremez. Ayrıca muhtarlarımız seçilmiş kişilerdir. Vatandaşın oyu ile seçilmiş kişilerdir. O yüzden bu tür baskılara maruz bırakılamaz. Her vatandaş Anayasal hakkı olarak seçim güvenliğini tehlikeye atmadığı sürece istediği yere girer, istediği çıkar. Okullara da girerler, okullardan da çıkarlar. Öncelikle valimize, kaymakamlıklarımıza sesleniyoruz. Muhtarlara baskı yapmaktan vazgeçin” dedi.

ERDURAN: TEDİRGİN OLMAYIN

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, “Bu yaşananlar hükûmetin kaybetme telasının bir göstergesidir. Dolayısıyla hiçbir muhtarımız, hiçbir gözlemcimiz asla tedirgin olmasınlar. Sandıklara gereken hassasiyeti gösterelim. Zaten karanlıklar içerisinde geçen bir seçim var önümüzde, muhtarlar da görevlerini yapıyorlar. Tedirgin olmasınlar. Seçim sağlıklı bir şekilde sonuçlanacaktır” ifadelerini kullandı.

BEZİRCİLİOĞLU: TEMİZ BİR SEÇİM OLSUN

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, “Sadece muhtarlar özelinde değil, Türkiye genelinde hiçbir soru işaretine sebebiyet vermeyen bir seçim istiyoruz. Türkiye’nin geleceği için Türkiye’nin oylandığı bir seçim olacak. Bir nevi bir referandum olacak. Temiz bir seçim için hem seçim esnasında, hem de seçim sonrasında oyların sağlıklı bir şekilde, milletimizin iradesinin sağlıklı bir şekilde rivayet etmesi için elimizden geleni yapacağız. Buradan da kamu kurumlarındaki yetkililere seslenmek istiyorum temiz bir seçim için Türkiye’nin geleceğini, kaderin, belirleyen bir seçim için çaba sarf edelim, aklımızda herhangi bir karanlık nokta soru işareti kalmadan tamamlayalım” dedi.

SİVASLI : SEÇİM GÜVENLİĞİ KONSUNDA TEDİRGİNLİK VAR

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, “Vatandaşlarımızın ve bizim gündemimiz sandık güvenliği. Bu sandık güvenliği ile ilgili çok fazla insanlarımızda kuşu ve tedirginlik var. Ayrıca sabah İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in önderliğinde muhtarlarımızla bir araya geldik. Gördük ki okul önleri ve okullarla ilgili muhtarlarımızın yaşadığı sorunlar ve kaygılar var. Vatandaşlarımız oy kullanırken, bazen seçmen kağıdını kaybetmiş oluyor veya vatandaşlarımız oy kullandıkları yeri bilmiyor. Muhtarlarımız bunlarla ilgili vatandaşlarımızın sandıklara gitmesi için çalışmalar yürütüyorlar ama ne yazık ki bunlarla ilgili engellemeler gördük. Bizler de altı il başkanı bu konuda idareyi uyarmak, Türkiye’deki vatandaşlarımıza bu konuda farkındalık yaratmak için bir araya geldik” ifadelerini kullandı.

FARALYALI: HERKES 17 DE OY KULLANDIĞI SANDIĞA GİTSİN

Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Serdar Faralyalı, “ Üç gün sonra çok kritik bir ikinci tur seçimi yapılacak. Birinci turda rakibimizin gerisinde kaldık. Günlerdir hem toplanıyoruz hem çalışıyoruz.  Ardaki oy farkını nasıl kapatırız, bu seçimi nasıl kazanırız. Biz sahada yaptığımız çalışmalarda da  görüyoruz. En büyük ümidimiz İzmir seçmenin içinde hissettiği değişim ihtiyacı. Biz de bunla ilgili İzmir seçmeninden iki tane ricada bulunuyoruz. Rakibimize oy veren insanlar bugüne kadar sizlerin komşularınız, iş arkadaşlarınız dolayısıyla onlarla kurabileceğimiz ilişkiyi belki siz kurabilirsiniz. Hepimiz üzerimize düşeni yapalım, elimizden geleni yapalım. Bir kişi dahi ikna etsek kardır. İkincisi, Hepinizi biliyorsunuz sandık güvenliği ile ilgili, önümüzde büyük bir endişe var. bunun da en güzel çözümü saat 17’de oy verme işlemi bittikten sonra herkes oy kullandığı sandıklara giderek o oyların sayılmasında gönüllü olarak müşahitlik edelim. Hem kendi içimiz rahat etsin hem de aklında başka fikirler olan insanların planları boşa gitsin” diye konuştu.

PAMUKÇU: KORKMUYORUZ

Son olarak konuşan DEVA Partisi İzmir İl Başkan Vekili Egemen Pamukçu, “Gördüğünüz üzere her gün bir hukuksuzlukla karşı karşıya kalıyoruz. Dün montaj yapılmış kasetler, bizzat yapıldığı itiraf ediliyor. Bugün de muhtarlarımıza seçimlere gitmesinler, okullara gitmesinler diye engel koyulmaya çalışılıyor. Bizim bütün bu mücadelemiz artık bu ülkede bu hukuksuzluğun son bulması için. Bütün bu çabalarımız, çalışmalarımız Türkiye’nin 29 Mayıs’ta yeni bir sabaha uyamaması için. Öncelikle buraya geldik, vatandaşlarımıza şu mesajı vermek için geldik, bizler korkmuyoruz. Bizler bu hukuksuzluğa karşı beraberce durmak için yan yana bugün Kemeraltı sokaklarında yürüyoruz. Pazar günü de 6 partinin tüm paydaşları olarak yine sahalarda olacağız, sandıklara sahip çıkacağız. Ancak sadece biz değil bütün İzmirli vatandaşlarımızdan talebimiz saat 17 den sonra herkes oy kullandığı sandığa gitsin” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.