Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Harmandalı'da mahalleli yol kapattı!

Harmandalı'da mahalleli yol kapattı!

Yıllardır çöp sorunuyla iç içe yaşayan Harmandalılar, Mahalle Muhtarı Dursun Ali Kazan önderliğinde çöp depolama alanına giden yolu kapatarak bir eylem gerçekleştirdi. Çöp sorununun çözülene kadar peşinde olduklarını belirten Muhtar Kazan, açlık grevine başladıklarını belirtti.

  • Ege Postası
  • 26.02.2013 - 14:56
BURAK ÖZER/HABER SERVİSİ - İzmir'de yıllardır çöp depolama alanı olarak kullanılan Harmandalı semtinde oturan vatandaşlar aylar sonra bir eyleme daha imza attı. Eylül ayında çöp araçlarının depolama alanına girişini engellemek için yolu kapatan vatandaşları Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ikna etmişti. Mahalle sakinleri yine benzer bir eyleme imza attı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun her fırsatta, “ Çözemediğim tek konu” dediği ve çözmek için büyük uğraş verdiği çöp alanı tartışmaları son günlerde Bornova, Karşıyaka ve Menderes ilçelerine de sıçramış, belediye başkanları yapılmak istenen çöp depolama alanına karşı çıkmıştı.Çöp depolama alanıyla ilgili olarak yeni yer sorunu bir türlü aşılamazken, yıllardır çöp sorunuyla iç içe yaşayan Harmandalılar, Mahalle Muhtarı Dursun Ali Kazan önderliğinde çöp depolama alanına giden yolu kapatarak bir eylem gerçekleştirdi. Çöp sorununun çözülene kadar peşinde olduklarını belirten Muhtar Kazan, açlık grevine başladıklarını belirtti.

EYLEMİN NEDENİ UMUTSUZLUK
Eylemi gerçekleştirme nedenlerinin yaşadıkları umutsuzluk ve çaresizlik olduğuna değinen Muhtar Kazan, "Çöpün depolanmasından ziyade şunu merak ediyoruz. Bütün belediyeler biz çöpü istemiyoruz diyor. Ama ben de sizin çöpünüzü istemiyorum. Çaresizlik getiriyorsunuz. Çaresizlik bu harmandalının kaderi değildir. İnsanlar balkonda oturamıyor. Çocuklar pis suyun içerisinde okula gidiyor. Bütün belediyeler bize hikaye anlatıyorlar. Mülteci kampını yapan zihniyet bizim bu sorunumuza da çözüm bulabilir." diye konuştu.

AÇLIK GREVİ İLE BAŞLADI, AİHM'E GİDECEK
Çöp sorunu çözülünceye kadar bugünden itibaren açlık grevine başladıklarını açıklayan Kazan, konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşıyacaklarını belirtti ve şunları söyledi, "Açlık grevi başlattık devam edeceğiz. Çözüme kadar devam edeceğiz. Bugün açlık grevine başladık. İnsan hakları mahkemesine gideceğiz. Artık bu sorun çözülene kadar durmak yok. Bütün İzmir birleşti Çöpün İzmir’e gelmemesi için herkes nasıl güç birliği yapıyorsa biz de yapıyoruz artık dedi".

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.