Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Halkapınar'da köprü krizi

Halkapınar'da köprü krizi

Büyükşehir Belediyesi’nin Halkapınar İstasyonu’nda çelik yaya köprüsünü genişletmek İZBAN’dan metroya, Gıda Çarşısı ve otobüs duraklarına geçişin geçici kapatılması izdihama yol açtı.

  • Ege Postası
  • 26.02.2013 - 11:11
İZMİR - Belediyenin, ek otobüs seferleri ve ring hizmeti vermesine karşın yolcular metroya binmek için ikinci köprüye yönelince kriz yaşandı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN ile metro arasındaki uyumu sağlayan Halkpınar İstasyonu’nun kapasitesini artırma kararı aldı. Metro ve banliyö trenleri arasında aktarma işlevi gören iki yaya köprüsünde genişletme ve sabit merdivenlerin yürüyene dönüştürme çalışması başlatıldı. Bilet holünden Çınarlı yönüne yaya geçişini sağlayan çelik köprünün ilk bölümü tamamlandı. Köprünün ikinci bölümündeki çalışmalar önceki gün başladı. İstasyonun Gıda Çarşısı yönünde kalan ve “Halkapınar 1” olarak adlandırılan aktarma merkezine erişim sağlanamayacağı için bir dizi önlem alındı. 12 numaralı Fahrettin Altay Aktarma Merkezi- Halkapınar Metro otobüsünün son durağı, “Halkapınar 2” olarak adlandırılan Çınarlı (deniz) tarafındaki aktarma merkezine alındı. Ayrıca Halkapınar 1 ve Halkapınar 2 arasında ring seferi yapan 888 numaralı hattın sefer sıklığı artırıldı.
Çalışma yapılan köprü kapatılınca İZBAN’dan metro yönüne gidişte kalan tek köprüye yönelen yolcular izdiham yarattı. Ayrıca, Gıda Çarşısı’na ve Halkapınar 1’deki otobüs duruklarına gitmek isteyenler de köprüye yönelince izdiham arttı. Çalışma 1.5 ay sürecek.

İZBAN'DAN AÇIKLAMA
Halkapınar İstasyonu'nda bugün yaşanan yoğunlukla ilgili olarak İZBAN'dan yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “İZBAN Halkapınar İstasyonu'ndaki revizyon çalışmaları bu sabah başladı. Çalışma süresince, daha önce de duyurulduğu gibi İZBAN ile Gıda Çarşısı yönündeki ESHOT otobüsleri aktarmasını sağlayan köprü yaya trafiğine kapatıldı. Bu nedenle, ESHOT'a ait 12, 131, 198, 300 ve 888 numaralı otobüsler ise Halkapınar İstasyonu'nun Gıda Çarşısı bölgesinden Çınarlı girişine kaydırıldı. ESHOT'a aktarma yapacak yolcularımızın, istasyon içindeki mevcut aktarma köprüsü yerine, istasyonun güney ucunda yer alan ve inşaatı tamamlanan, yürüyen merdivenli ve asansörlü hale getirilen köprüyü kullanmaları gerekmektedir. Çınarlı bölgesindeki otobüsler maksimim 7 dakikada bir kalkmakta, mevcut güzergahlarının yanı sıra Gıda Çarşısı'na aktarmayı da sağlamaktadır. Her gün 16:00-19:00 saatleri arasında ise 545, 546, 548 ve 580 numaralı otobüsler de takviye olarak Çınarlı tarafında bulunmaktadır. İZBAN'dan İzmir Metrosu'na geçecek yolcularımız ise aktarma köprüsünü kullanmaya devam edebilirler” denildi.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.