Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Demircan mobilya hedef büyüttü

Demircan mobilya hedef büyüttü

MOBİLYA sektörünün önemli isimlerinden Demircan Mobilya’nın, üretimini arttırmak için atölyesine 1 milyon 250 bin euroluk boya ve cila makinesi alındı. Ege Bölgesi’nin en büyük üretim tesisine sahip olan firma, Türkiye’ye hitap etmeyi hedefledi.

  • Ege Postası
  • 26.02.2013 - 12:33

İzmir - İzmir’in Torbalı İlçesi’nde üretim yapan Demircan Mobilya’nın Yönetim Kurulu Başkanı Karra Demircan, son sistem üretim atölyelerini basına tanıttı. Ege Bölgesi’nin tamamına hitap eden firma, yurt içi ve yurt dışındaki ağını da genişletmek ve ihracatını arttırabilmek adına yeni yatırımlar gerçekleştirirken imalat alanını 10 bin metrekareye çıkardı. 1975 yılında Mustafa Demircan tarafından küçük bir atölye ile üretime başlayan firma, ikinci kuşak Karra Demircan’ın iş başına geçmesinin ardından çağ atladı ve Yazıbaşı Sanayi Sitesi’nde 15 bini kapalı toplamda 25 bin metrekarelik alanda, 160 çalışanıyla üretim yapıyor.

"KALİTEDEN ÖDÜN VERMİYORUZ"

Demircan Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Karra Demircan, çevreye duyarlı üretim anlayışı ile kapasitelerini her geçen gün daha da büyütmeyi başardıklarını söyledi. Yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini kaydeden Karra Demircan, boyama makinesini tesislere kazandırdıklarını kaydetti. Mobilya sektöründe ürünü gösteren en büyük özelliğin boya ve cila olduğunu dile getiren Demircan, işverenlerin elinin ustaya mahkum olduğunu, ama bu sektörde çalışan usta bulmakta zorlandıklarını, hem bu sıkıntıları ortadan kaldırmak hem de daha hızlı hizmet vermek adına tamamen dijital olan boya ve cila makinesini işletmesine kazandırdığını belirtti. Demircan, “Mobilyayı gösteren boyasıdır, boya olmadan asla olmaz. Makinayı toplamda 1 milyon 250 bin euroya aldık. Hızlı üretim yapıyoruz, ama kaliteden ödün vermeden hizmet ediyoruz. İzmir’de doğup büyüdüm ve yatırım yapmam için yakın illerden teklifler aldım. Ama ben İzmir’e yatırım yapmayı seviyorum. Önümüzdeki yıllarda İzmir çok gelişmiş bir kent olacaktır” dedi.

24 SAAT ÜRETİM 

Demircan Mobilya’nın en büyük hedefinin, Türkiye geneline hitap edebilmek olduğunu kaydeden Demircan, “Üretim kapasitesini ve iş hacmini arttırdık. Almanya, Belçika, Fransa, Kazakistan gibi birçok ülkeye de ihracat gerçekleştirdik. Avrupa Birliği ülkelerinin sektörde bitiş noktasına geldi. Tüm gözler Türkiye’de. Yıl sonuna kadar 160 olan çalışan sayısını 250’ye çıkartarak 24 saat üretim yapacağız” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.