Dolar 45,6152
%0.06
Euro 53,0474
%0.01
Altın 6.610,150
%-0.76
Bist-100 13.634,00
%-2.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe CHP Grubunda yine sonuç çıkmadı: Başkan vekilliği için '3 isim yarışacak' iddiası!

Güzelbahçe CHP Grubunda yine sonuç çıkmadı: Başkan vekilliği için '3 isim yarışacak' iddiası!

Tutuklanarak görevinden uzaklaştırılan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay’ın yerine seçilecek başkan vekili için bir araya gelen CHP Grubu’ndan ikinci günde de uzlaşı çıkmadı. Kulislere yansıyan iddialara göre, yarın gerçekleştirilecek başkan vekili seçiminde 3 isim yarışacak.

  • Ege Postası
  • 04.06.2026 - 19:08
  • Güncelleme: 04.06.2026 - 19:15

EGEPOSTASI- İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada; 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'örgüte üye olma', 'rüşvet', 'görevi kötüye kullanma' ve 'İmar Kanunu'na muhalefet' suçlamalarıyla tutuklanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay’ın koltuğuna kimin geçeceği merak konusu oldu.

Günay’ın tutuklanmasının ardından başkan vekili için isim belirlemek amacıyla CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç’ün de katılımıyla dün gerçekleştirilen toplantıda uzlaşı çıkmamıştı. Bugün tekrardan toplanan CHP Grubu’nda yine uzlaşı sağlanamadı. İkinci kritik toplantıda da meclis üyeleri arasında herhangi bir isim üzerinde ortak bir karara varılamadı.

3 İSİM KONUŞULUYOR

Toplantılarda uzlaşı sağlanamaması üzerine gözler, yarın saat 15.00’te gerçekleştirilecek olağanüstü Güzelbahçe Belediye Meclisi toplantısına çevrildi. Kulislerden yansıyan iddialara göre, meclisteki başkan vekilliği seçiminde 3 isim yarışacak.

Yarışacak isimler şu şekilde:

Tutuklanan Başkan Mustafa Günay’ın koltuğu için Ayşe Akın’ı işaret ettiği konuşuluyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, başkan vekilliği için Altan İnanç’ı desteklediği iddia ediliyor.

Parti örgütünün ise eski CHP İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen’in arkasında durduğu öne sürülüyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.