Dolar 32,2790
%-0.62
Euro 34,6444
%-0.46
Altın 2.412,980
%-0.4
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziemir'de gündem 'Tepe Tesisleri'

Gaziemir'de gündem 'Tepe Tesisleri'

Gaziemir Belediyesi'nin Eylül ayı ikinci meclis oturumuna AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca'nın Tepe Tesisler’ine ilişkin iddiaları damgasını vurdu. Eski bina ile ilgili kararın ile yeni bina için alındığına dikkat çeken Atmaca, konunun yargı sürecinde olduğunu hatırlatarak, konuyla ilgili araştırma yapılmasını önerdi. Gereken işlemlerin yapılmaması durumda ek delil sunacaklarını belirten Atmaca, Bunla ilgili bizim savcılığa müracaatımız var. Pazartesinden itibaren ek delil ve belgeleri savcılığa sunacağız. Attığınız imzayı lütfen dikkatlice takip edin" dedi.

  • Ege Postası
  • 07.09.2021 - 20:57

EGEPOSTASI- Gaziemir Belediyesi Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci oturumu gerçekleştirildi Meclis 1. Başkan Vekili Necati Kırmaz idaresinde gerçekleştirildi. Gaziemir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen oturuma ise Belediye Başkanı Halil Arda ise katılmadı. Meclise Arda'nın yerine başkanlık yaptı.

Meclisin gündemine damgasını vuran konu ise ilçe sınırlarında yer alan Tepe Tesisleri’ne ilişkin tartışmalar oldu. 

“ESKİ BİNAYA AİT KARAR İÇİN YENİ BİNAYA UYGULANDI”

Gündem dışı konuşmalarda alan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, daha önce AK Parti tarafından yargıya taşınan Tepe Tesisleri’ne ilişkin konuştu ve "Tepe tesisleri ile ilgili bazı açıklamalar yapmak istiyorum. 2020’nin 2. meclisi sanırım orada bir karar alındı. Cumhur İttifakını muhalefetine rağmen oy çokluğu ile alındı. Tanımlı parsellerde kalan binan işletme haklarının 10 yıl süre ile SEYDAŞ isimli belediye şirketine ayni sermaye olarak kullanılması… 7. veya 8'. ayda bu bina yıkıldı. Yıkıldıktan sonra yeni bir bina yapıldı ve süreç bu güne kadar geldi. Bizim bu bina ile ilgili bir soru önergemiz var. Bu binanın kim tarafından hangi şartlar ile yapıldığı ve bu bilgilerin bize verilmesi yönündeydi. Ancak bize verilen cevap belediyede bunla ilgili bilgi veya belge bulunmadığı. Alınan meclis kararı eski Tepe Tesisleri olarak söylediğimiz binaya ait. Ayni sermayeyi biz hangi bina için yaptık? Yeni bina için. Bunun için biz bir meclis kararı aldık mı? Hayır. Burada eski binaya ait karar için yeni binaya uygulandı" dedi.

“ATTIĞINIZ İMZAYI DİKKATLİCE TAKİP EDİN”

Söz konusu yapılan tüm çalışmaların devlet kanunu gereği ihale usulü ile yapılması gerektiğini de vurgulayan Atmaca, kamu zararı oluştuğuna vurgu yaptı ve "Burada çok ciddi bir sıkıntı var. Binan yapımı ile ilgili. Belediye şirketleri her ne kadar tüzel kişilikler olsa da 4734 sayılı devlet ihale kanuna tabidir. Yani her harcamayı kanun hükümlerince yapmalıdır. Bunla ilgili EKAP'ı açtık SEYDAŞ'ın yazdığı 3 işlem var. Bunlar pazarlık usulü ile yapılmış ancak hizmet alımı diyor. Yapınan binanın çelik kolonları, çatı ve dış cephe… Bu binanın kalemleri nerede? Belediyemiz kendi imkanları ile yaptı diyebilirisiniz ancak bu mümkün değil. Orası belediye mülkü değil kamuya ait bir alan. SEYDAŞ'ın yüzde 100'ü bize ait olsa bile burada inşaat yapamaz. Eski bina ile ilgili karar ile yeni bina için karar alınıyor. Bunla ilgili bizim savcılığa müracaatımız var. Pazartesinden itibaren ek delil ve belgeleri savcılığa sunacağız. Attığınız imzayı lütfen dikkatlice takip edin. Bu konuda asıl önemlisi o bina 8-10 yıllık bir binaydı. O binanın yıkılması için bir gerekçe olması lazım. Bu binanın yıkılması da kamu zarardır. Konu ciddi ve uzun bir süreyi kapsayacaktı. Bu bina ile ilgili de sizlerde çalışmalarınızı araştırmalarınızı yapın" diye konuştu.

KIRMAZ’DAN ATMACA’YA DAVET

Söz alarak iddialar ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Vekili Necati Kırmaz, "Uğur beyin soru sorma tarzından başlıyım. Konu hakkında bilgi almak tarzında sorsan yanıtlardım. Tepe Mahkeme tarafında 2018 yılında tahliye kararı verilmiş ancak biz yönetime gelmeden 1 yıl önce bir rolü tahliyesi yapılmamış. Buranın tahliyesini polis eşliğinde yaptık. Tahliyesini yaptığımız gece burayı kullanan eski kullanıcıları, kepçe ile mevcut eski binanın kirişlerini kolonlarını yer betonlarını, balyozlarla da pisuar ve lavabolarını kırmıştır. Bina kullanılmayacak bir durumdaydı. Biz bu binayı rehabilite edip kullanmaktansa yıkıp daha uzun vadeli daha sağlıklı Gaziemir Belediyesine yakışır bir bina yapmayı tercih ettik. Porta konusunda geçtiğimizi hafta hiçbir açılış yapmadan hizmete açtık. Bütün Gaziemir halkını ve sizleri bir şey eleştirmeden önce gelip bir çay için. Çayımız 2 TL. Eski tepe ile karşılaştırın ve biz ne yapmışız. Buradan kim yararlanıyor, kim çay kahve içiyor… 1 haftadır aldığımız teşekkürden gurur duyuyoruz. Sizde gelin orada gelen vatandaşlar ile konuşun. Yakında Atatürk Kültür Merkezi’nde bitecek onla ilgili de şikayetlerini olacak çünkü oradan da rahatsız olacaksınız. Bu yatırımların muhalefeti rahatsız etmesi kadar normal bir şey yok. Bu açıklamalarınızı birkaç müfettiş tarafından inceleniyor. Sabredelim incelemeler bitsin, gerçekler zaten ortaya çıkar" ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN GAZİEMİR TRAFİK GÜRÜLTÜSÜNDEN RAHATSIZ”

Başkan Vekili Kırmaz'ın ardından söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, trafik sorununa değindi ve "Belediye başkanımız yok, çok farklı sorularım vardı ancak kendisi yok. Yine de söylemek istediğim konular var. Canlı yayın konusunda biraz daha ilerlersek, bir değişim olursa mutlu oluruz. Ses ve görüntü çok kötü. Telefonum ile küçücük bütçe ile buradaki kalitenin çok sütünde bir kalite ile insanlara ulaştık. Bu konuda biraz daha özen gösterilirse mutlu oluruz. Gaziemir'in sorunları var. Okulların açılması ile Gaziemir'e gidemiyorsunuz, Gaziemir'den çıkamıyorsun. Alt üst yolları hepsi trafik . Buna belediye olarak çok fazla bir şey yapamayız ancak büyükşehir meclis üyelerimiz var. Onlar ağabeylik yapsın ve yeni yollar açılır diye düşünüyorum. Trafik beni en fazla rahatsız edenlerden biri de gürültü kirliliği. Caddelerde insanlar çok rahatsız. Bütün Gaziemir bu trafik gürültüsünden rahatsız. Bir diğer sorunda Gaziemir'in çarşı meydanı. Büyükşehir belediyesi bir çalışma başlattı 5-6 ay önce. Pişmanlığım o kepçenin önüne geçip keşke Büyükşehir'in çalışmasını engelleseydim. Orada sorduğumda çalışma amirine, Gaziemir belediyesi bizden bunu istedi. Bölgede vatandaşların oturmasını engellemek amacıyla çamların dikilmesini istediler' dedi. Burada tepkiler çoğaldı, ancak Gaziemir belediyesi yine kulaklarını tıkadı. Gaziemir halkı adına söylüyorum lütfen burayı düzenleyin. Bu konuda şikayetler var" diye konuştu.

“EN BÜYÜK SORUN GÜVENLİ”

İddialar sonrası yeniden söz alan Başkan Yardımcı Kırmaz, "Saha çalışmalarımızda bizlere gelen en büyük şikayet Gaziemir'deki güvenlik ile ilgilidir. Parklarda alkol, hatta uyuşturucu kullanıldığı yönünde şikayetler var. Bu konuda emniyet güçleri arandığı zaman gelinmediği görülüyor. Vatandaşların bazıları artık bu olaylardan dolayı parkları dahil kullanmadığı yönünde şikayetler var" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.