Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na açtığı davada karar

Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na açtığı davada karar

Avukat Celal Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘beşli çete’ ve yolsuzlukla ilgili açıklamaları nedeniyle Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açtığı 1 milyon TL’lik tazminat davasının reddedildiğini açıkladı. Çelik, “Erdoğan yine kaybetti! Kazanmaya devam edeceğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 17.01.2023 - 13:52

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 3 Mart 2022’de sosyal medya hesabında yaptığı video açıklama ile kamu ihalelerinden en büyük payı alan müteahhitler için kullandığı ‘beşli çete’yi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yurt dışına para kaçıran oligarklarına benzetmişti. Kılıçdaroğlu, şu açıklamayı yapmıştı:

““Ey ‘beşli çete’ siz Putin’in oligarkları için kurduğu sistemin Türkiye’deki kopyalarısınız. Saraydaki şahıs Putin’den ne öğrendiyse sizinle de onu uygulamak istiyor… Size de huzur yok. Size de uyku yok. İbreti alem olacaksınız siz de. Sizi haram başları sizi… O parayı ait olduğu topraklara yani bu güzel ülkemize geri kazandıracağız. Sizin gözünüzün yaşına bakan namerttir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklama üzerine Kılıçdaroğlu aleyhine 1 milyon TL istemiyle tazminat davası açtığı ve bu davanın bugün Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından bugün yapılan duruşmada reddedildiği öğrenildi.

“ERDOĞAN YİNE KAYBETTİ”

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, manevi tazminat davasının reddedildiğini bildirdi. Çelik, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“Erdoğan yine kaybetti! Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun 03.03.2022 tarihli ‘5'li Çete, yolsuzluk’ özelindeki haklı eleştirileri nedeniyle Erdoğan tarafından açılan davanın bugünkü duruşmasında davanın reddine karar verildi! Kazanmaya devam edeceğiz”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.