Dolar 32,4474
%-0.1
Euro 34,8355
%0.08
Altın 2.422,830
%0
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bahçeli'den 'seçim tarihi' mesajı: Mayıs ayı içinde bu işi bitirelim!

Bahçeli'den 'seçim tarihi' mesajı: Mayıs ayı içinde bu işi bitirelim!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında seçim tarihine ilişkin mesajlar verdi. Bahçeli, “Muhalefet partilerinin çekinecek ve ürkecek bir durumları yoksa, gerçekten de demokrasinin vazgeçilmez ilkelerine bağlı olduklarını iddia ediyorlarsa buyursunlar, Halep oradaysa arşın Meclis’tedir… Konuşarak, tartışarak, uzlaşarak, anlaşarak, görüş birliğini oluşturarak Türkiye’mizi hep birlikte seçime taşıyalım. Kaldı ki mayıs ayı içinde bu işi bitirelim. Sözü ve kararı, hep birlikte aziz milletimizin kutlu iradesine tevcih edelim” dedi.

  • Ege Postası
  • 17.01.2023 - 10:48

Devlet Bahçeli, bugün TBMM’de grup toplantısında konuştu. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, özetle şunları söyledi:

“MHP, SEÇİMLERE TAM OLARAK HAZIRDIR VE BAŞARIYA İNANMIŞTIR”

“Milliyetçi Hareket Partisi, önümüzdeki bahar mevsiminde gerçekleşmesi gündemde olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerine tam olarak hazırdır ve başarıya inanmıştır. 15 Ocak 2023 Pazar gününden itibaren seçim gündemine, seçim sathı mahaline, seçim sürecine girdiğimiz, bu suretle seçim hazırlıklarını daha da yaygınlaştırmaya karar verdiğimiz herkesçe malumdur.

“HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA UYGUN BİR TARİHİN MUTABAKATLA TESPİTİ, İYİ NİYETLİ BEKLENTİMİZDİR”

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinin ne zaman yapılacağıyla ilgili tartışmaların bir an evvel son bulması, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ortak aklın, ortak demokratik iradenin tecessüm etmesi, mevsim şartlarıyla birlikte hayatın olağan akışına uygun bir tarihin mutabakatla tespiti, iyi niyetli beklentimizdir. Eğer Gazi Meclis’ten böyle bir karar çıkarsa bu durum, bir erken seçim değil, yalnızca seçim tarihinin güncellenmesi şeklinde okunmalı ve yorumlanmalıdır. Nitekim doğrusu, hakka ve hukuka yatkın olanı da budur. Kriz çıkartmanın, kutuplaşma üretmenin, kavga iklimi yaratmanın ahlaken ve siyaseten bir karşılığının olmayacağını, kimseye de bir fayda sağlamayacağını görmek lazımdır.

TBMM’de seçim kararının alınabilmesi için ihtiyaç duyulan 5’te 3 çoğunluk bulunamazsa, yani muhalefet partileri bu yönde bir adım atmaktan imtina ederse Cumhurbaşkanı’mız, Anayasa’nın 116’ncı maddesinin 2’nci fıkrası uyarınca seçimlerin yenilenmesine karar verebilecektir. Milliyetçi Hareket Partisi, iki alternatife de hazırdır. Cumhurbaşkanı’mız seçimlerin yenilenmesine karar verdiği anda, Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu’nun 3’üncü maddesinin 4’üncü fıkrasında belirtilen 60 günlük süre de işlemeye başlayacaktır. Muhalefet partileri şayet Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinden umut kesmemişlerse, ipe un sermeyi bir kenara bırakma düşüncesine sabitlenmemişlerse TBMM’de makul bir tarihin uzlaşmayla belirlenmesinin önünde hiçbir engel kalmayacaktır.

“MAYIS AYI İÇİNDE BU İŞİ BİTİRELİM”

Demokrasimiz rüştünü ispat etmelidir. Sandıktan korkmanın, millet iradesinden kaçmanın hiç kimseye bir yararı dokunmayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı, Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümüne yakışır bir seçim atmosferinin tesisi için elinden gelen tüm demokratik sabır, katkı ve tahammülü gösterecektir. Seçimlerin şölen havasında yapılması hepimizin görevidir. Sandık, er meydanıdır. Muhalefet partilerinin çekinecek ve ürkecek bir durumları yoksa, gerçekten de demokrasinin vazgeçilmez ilkelerine bağlı olduklarını iddia ediyorlarsa buyursunlar, Halep oradaysa arşın Meclis’tedir… Konuşarak, tartışarak, uzlaşarak, anlaşarak, görüş birliğini oluşturarak Türkiye’mizi hep birlikte seçime taşıyalım. Kaldı ki mayıs ayı içinde bu işi bitirelim. Sözü ve kararı, hep birlikte aziz milletimizin kutlu iradesine tevcih edelim.

“2023 SEÇİMLERİNİ RİSKE ATMAYACAĞIZ”

2023 seçimlerini riske atmayacağız. Üzerimize ne düşüyorsa, gücümüz neye yetiyorsa yapacağız. Nefes alır gibi çalışacağız. Milliyetçi Hareket Partisi’nin ve Cumhur İttifakı’nın ulaşacağı sonuç, büyük bir seferberlikle yürütülen fedakarlıkların, gece gündüz demeden harcanan emeklerin, hane hane gezilerek yapılan görüşmelerin; sokaklarda, meydanlarda, çarşılarda, tarlalarda, fabrikalarda dökülen alın terlerinin ve göz nurlarının muhterem eseri olacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi mensuplarının seçim dönemi boyunca bütün tahrik ve tertiplere, hile ve tuzaklara, iftira ve fitnelere karşı dikkatli ve uyanık olması, öncelikli temennim ve beklentimdir. Malum ve menfur emel sahipleri moralimizi bozmak isteyecekler, mücadelemizi zaafa uğratmanın hesabını yapacaklar, birbirimize duyduğumuz güveni sarsmak için uğraşacaklar, karamsarlık aşılayacaklar, kara kampanyalara hız katacaklar, kuşku uyandırmak ve şevkimizi kırmak için yeni taktikler geliştirecekler, dedikodu üretecekler, fitnenin dozajını artıracaklar. Hiçbir arkadaşım, böylesi bir operasyona, böylesi bir saldırı ve sabotaja eyvallah etmemeli, boyun eğmemelidir. Biz, bu tip ahlaksız telkinlere karşı tecrübe sahibiyiz.

“HDP’NİN KAPATILMASI, BİR ADALET VE DEMOKRASİ ONURUDUR”

Kılıçdaroğlu, askere düşmanlık yaparken HDP’ye zeytin dalı uzatıp dostluk mesajları verecek kadar küçülmüş ve ufalanmıştır. Geçen haftaki grup konuşmasında demiş ki ‘Demokrasilerde siyasi partiler kapatılamaz. Hazine yardımının kesilmesi demokrasi dışıdır’. Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP, HDP’nin yedek kulübesine, siyasi amigoluğuna, ikmal kafilesine, Türkiye aleyhine kurgulanan beşinci kol faaliyetine tam olarak dönüşmüştür. Teröre yardım ve yataklık yapan, bu kapsamda odak haline gelen HDP kapatılmasın da Kandil’e milletimizin vergileri mi aktarılsın? Daha çok mermi almaları mı sağlansın? Daha çok ihanet etmeleri mi teşvik edilsin? HDP’nin kapatılması, bir adalet ve demokrasi onurudur. Bu onur yere düşemez, düşürülemez.

“ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE EYT SORUNU TBMM’DE HALLEDİLMİŞ OLACAKTIR”

Önümüzdeki günlerde EYT sorunu TBMM’de halledilmiş olacaktır. Vatandaşlarımızın imar sorunlarından terörle mücadelede yaralanıp da gazi sayılmayan kardeşlerimizin haklı taleplerine, uzman çavuşlarımızın özlük haklarıyla ilgili beklentilerinden uzman jandarmalarımızın okullarında geçen bir yıllık sürenin fiili hizmetten sayılmasına kadar her mesele kalıcı olarak çözülmelidir. Ayrıca başörtüsü sorununun anayasal güvenceye kavuşturulması hususunda açık tarafız, sözleşmeli çalışanlarımıza kadro verilmesinin sonuna kadar destekçiyiz, taşeron firmalarda çalışan kardeşlerimizin kadroya alınmasından da yana olacağız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.