Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ekrem İmamoğlu: Bornova Belediye Başkanımızın özel çabasıyla...

Ekrem İmamoğlu: Bornova Belediye Başkanımızın özel çabasıyla...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hatay'da İBB koordinasyon merkezinde yaptığı açıklamada deprem bölgelerinde çadır yetersizliğinden bahsetti. İmamoğlu, "Burada sıkılıkla duyduğumuz şikayet çadır meselesi, barınma meselesi... Bu konuda belediyelerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Bornova Belediye Başkanımızın özel çabasıyla yaptığı ve sonuç elde ettiği bir konuyu dinledik" dedi.

  • Ege Postası
  • 22.02.2023 - 21:21
  • Güncelleme: 23.02.2023 - 13:00

EGEPOSTASI- 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde etkili olan depremlerin ardından tüm Türkiye yaraları sarmak için seferber oldu.

Büyük afette 41 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybederken, on binlerce ev yıkıldı. Bölgedeki sert kış koşulları ise evlerinden olan depremzedeleri etkilerken, yeteri kadar çadırın olmaması nedeniyle barınma sorunu baş gösterdi.

AFAD ve Kızılay'ın yanı sıra belediyeler ve iş dünyası da çadır kentler kurmak için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Bu kapsamda Bornova Belediyesi de 2 bin 500 çadırdan oluşan, içinde seyyar mutfak ve tuvaletlerin de olacağı 6 çadır kent kuracaklarını açıklamıştı.

Belediye Başkanı Mustafa İduğ yurt içinde çadır temin etmekte güçlük çekince çareyi yurt dışında bulmuştu. Çin'den 2 bin 500 çadır sipariş verildi. Başkan İduğ ilk çadır kentin kurulumu için Hatay'da ekiplerin başında.

6 noktada kurulacak çadır kentlerin depremden en çok etkilenen Hatay, Kahramanmaraş merkez ve Elbistan ilçesi ile Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde kurulacağı belirtildi.

Öte yandan Hatay'daki koordinasyonu İstanbul Büyükşehir Belediyesi yürütüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, burada yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Toplantıda Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ da yer aldı.

Toplantı sonrası İBB Başkanı Ekrem İmaoğlu açıklama yaptı.

İMAMOĞLU: BORNOVA BELEDİYE BAŞKANIMIZIN ÖZEL ÇABASI...

Deprem bölgelerinde çadır yetersizliğinden bahseden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Burada sıkılıkla duyduğumuz şikayet çadır meselesi, barınma meselesi... Bu konu kamuoyu tarafından bilinmelidir ki bu şehirde böyle bir afette ne Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin ne de bizim gibi belediyelerin temel sorumluluğudur. Ama bizler elimizde hangi imkan var ise tabiri caizse ulusal ya da uluslararası kapıları çalarak sorunları giderme noktasında yoğun bir gayret içerisindeyiz. Bu en son aldığım rakam göre de 13 bin üzerinde çadır imkanı sadece Hatay'da sağlandı yani belediyelerimizin katkılarıyla... Şimdi de bu sayıyı arttırmak için çalışmalar sürüyor. Daha az önce Bornova Belediye Başkanımızın özel çabasıyla yaptığı ve sonuç elde ettiği bir konuyu dinledik. Buna devam edeceğiz." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.