Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan İduğ bölgedeki izlenimlerini aktardı

Başkan İduğ bölgedeki izlenimlerini aktardı

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Hatay’ın son durumunu TR35 TV ekranlarına bağlanarak aktardı. Bölgede hemen hemen bütün binaların hasar aldığını belirten İduğ, ‘’Bölgenin toparlanması mümkün değil. Hemen hemen hasar görmeyen bina yok. Hatay, Iskenderun yok olmuş’’ dedi. Öte yandan barınma sorununa dikkat çeken Başkan İduğ, ‘’ Ciddi bir çadır eksikliği var. Biz Çin’den 2 bin 500 çadır ithal ettik. Hatay, Maraş ve olması gereken tüm alanlara paylaştırarak destek olmaya çalışıyoruz’’dedi.

  • Ege Postası
  • 22.02.2023 - 13:09
  • Güncelleme: 22.02.2023 - 13:09

EGEPOSTASI- Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, TR35 TV’ye Hatay’dan canlı bağlandı.  

‘’HATAY İSKENDERUN YOK OLMUŞ’’

Deprem bölgesindeki izlenimlerini aktaran İduğ, ‘’Bölgenin toparlanması mümkün değil. Hemen hemen hasar görmeyen bina yok. Buraya gelirken daha iyi bir tablo bekliyordum ancak burada gördüklerimi anlatmak mümkün değl. Çalışma yapılmayan bir çok alan gördük, çok üzgünüm. Burada herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor ama büyük bir felaket. Hatay, Iskenderun yok olmuş. Çok üzgün olduğumu ifade etmek istiyorum, umutlu konuşamıyorum’’’ dedi.

‘’ÇİN’DEN 2500 ÇADIR İTHAL ETTİK’’

Deprem sonrasında Bornova Belediyesi olarak yapılan yardımlar hakkında bilgi veren Başkan İduğ, ‘’Biz 30 Ekim depreminden dolayı tecrübeliydik. Deprem sonrası 3 ayak var. birinci ayak insanların kurtarılması, ikinci ayak barınma ile çadırların ve konteynerlerin kurulması. Şu anda çadır kurma aşamasındayız. Ciddi bir çadır eksikliği var. Biz Çin’den 2 bin 500 çadır ithal ettik. Hatay, Maraş ve olması gereken tüm alanlara paylaştırarak destek olmaya çalışıyoruz. 20 ye yakın tır göndermiştik. Buranın ihtiyaçlarını yerşnde de tespit ettik. Bir aşamadan sonra sağlık problem başlayacak gibi duruyor, çünkü tuvalet ve kanalizasyon konusunda sıkıntılar var. Çok zor bir döneme girdik.’’ ifadelerine yer verdi.

‘’SİYASET ÜSTÜ BİR DURUŞ SERGİLENMELİ’’

Bornova’da 219 depremzedeyi ağırladıklarını belirten İduğ, ‘’500 kişiye kadar kapasitemiz var. Çok fazla göç olacağını söyleyebilirim. Burada yaşam uzun süre olmayacak. Buraların tekrar restore edilmesi en az 5 sene. Genel Başkanımızın burada yaptığı çalışmada en çok çadır ihtiyacı olduğunu duydu ve bu konuda bir çalışma başlatacak. Önce barınma ile ilgili sorunun halledilmesi gerekiyor. Bu konuda her belediye adım atmalı. Herkesin siyaset üstü bir duruşla destek olması gerekiyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Osmaniye’de konteyner yapımına başladı. Bu çalışmanın bütün illerde olması gerekiyor. Bu çalışmanın tüm bölgelerde yapılması avantaj olacaktır. Bu binaların yapılması uzun sürecektir. Burayı bir konteyner kent yaşam süreci bekliyor’’ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.