Dolar 32,7811
%0.04
Euro 35,1076
%0.05
Altın 2.452,250
%-0.23
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Durak hem temel attı hem hedef gösterdi

Durak hem temel attı hem hedef gösterdi

Karşıyaka Belediyesi tarafından Zübeyde Hanım Mahallesi’nde yapılacak olan yüzme havuzu ve spor kompleksinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törende söz alan Başkan Durak, önemli mesajlar verirken, Karşıyaka ilçesinin cazibesini arttırmak amacı ile yatırımlara hız kesmeden devam edeceklerini vurguladı.Durak, “Tüm bu çalışmalar, örgütümün arkamda durmasından kaynaklanan bir başarıdır” diyerek partisine de teşekkür etti ve ekledi: CHP bayrağını indirtmeyeceğiz. 2023’e kadar buradayız. Cumhuriyetin 100’üncü yılında buradayız, 200’üncü yılında da burada olacağız

  • Ege Postası
  • 28.05.2013 - 12:09
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-Karşıyaka Belediyesi tarafından Zübeyde Hanım Mahallesi’nde yapılacak olan yüzme havuzu ve spor kompleksinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Düzenlenen temel atma törenine Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın yanı sıra, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve İl Yöneticileri, CHP Karşıyaka İlçe Örgütü Başkanı Ali Karaege, belediye ve il genel meclis üyeleri, Karşıyaka Belediyesi’nde görevli bürokratlar, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kocaoğlu’nu örnek gösterdi
Başkan Cevat Durak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “Cumartesi açılışları”nı örnek göstererek başladığı konuşmasında, “Kocaoğlu kente nefes aldırmaya çalışıyor, biz de kendi ilçemizdeki eksikleri gidermeye çalışıyoruz. Karşıyaka, İzmir’in incisidir. Bu bölgede açacağımız yeni tesisler ile bölge daha fazla gelişecek. Zübeyde Hanım Mahallesi en şanslı mahalleler arasında ve en fazla yatırım yapılan alanların başında geliyor. En büyük avantajımız ise, yatırım yapılabilecek alanların rahatça bulunabilmektir. Spor salonlarımız yetmiyor, ilçemizin daha fazla tesise ihtiyacı var. Burası sportif aktivitelerin bolca yapılacağı bir bölge olacak. Hizmete girecek havuzla birlikte Karşıyaka iki tane havuza sahip olacak. Sporcu cenneti olan ilçemize Avrupa çapında maçlarının oynanacağı bin 500 kişilik bir tesis daha kazandırıyoruz. Sıradan bir düğün salonu ya da spor salonu yapmıyoruz. Resmi maçları da oynayacağımız bir salon olacak. Zübeyde Hanım Mahallesini de geliştirecek. Bu yılın sonunda tesislerimizin yapımı tamamlanacak. Tesislerimizi Ocak ayında Karşıyakalının hizmetine sunacağız. Karşıyaka’ya yakışacak bu tesisin bizlere yarar getireceğine inanıyorum” diye konuştu.

“Kimse bizi kösteklemesin”
Durak, sözlerinin devamında eleştiriye de yer vererek, “Açılışlardan açılışlara koşuyoruz. Bizi kimse kösteklemesin. Biz işimizi yapacağız. Bu yıl bizim için seçim yılı değil. Biz yapılan çalışmalarla zaten partiye gereken desteği veriyoruz. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nu başbakan yapmak için uğraşacağız. Kimse ayağımıza dolanmasın. Sırası geldiğinde adayımız kim olursa olsun, bu bayrak hep yukarıda kalacak, CHP bayrağını indirtmeyeceğiz. 2023’e kadar buradayız. Cumhuriyetin 100’üncü yılında buradayız, 200’üncü yılında da burada olacağız. Ulu Önder Atatürk’ün o günün şartlarında mollalarla kurduğu cumhuriyeti, bugün önümüzdeki tüm zorluklara rağmen yaşatacağız. Buna ihtiyacımız var. Onun ilkeleri doğrultusunda yürümeye, birliğe, beraberliğe ihtiyacımız var.Bu cumhuriyeti yaşatacağız. Barışı, dostluğu her zaman yaşamayı isteriz” şeklinde mesaj verdi.



İzmir ve Karşıyaka adına…
Sosyal demokrat bir belediye odlularını ve örnek bir belediyecilik sergilediklerinin altını çizen Başkan Durak, “Dün akşam İstanbul’dan bizleri arayarak opera binamızın ödül aldığını bildirdiler. 19 Haziran’da bu ödülü alacağız. Gösterişten uzak, törensiz, abartmadan bu ödülü de alacağız. Bu ödülü de İzmir adına ve Karşıyaka adına alacağız. Karşıyaka’da yaşamanın mutluluğunu hissedeceğiz. Kentsel dönüşümü hakkıyla yerine getiren, ve bunu ilk kez uygulayan belediye de biziz. Bize yetki versinler, halka ulaşalım. Yarım yamalak yasalarla halka hizmet edemiyoruz. Bize güvensinler, biz daha çok hizmet üreteceğiz” dedi.

“Karşıyaka’nın başarısını dünyaya göstereceğiz”
Yarın başlayacak olan ve toplamda 59 belediyenin katılacağı fuara da değinen Durak, “Çok önemli, çok güzel eserlerimizi sergileyeceğiz. Herkesi bu fuara davet ediyorum. Karşıyaka’dan tüm İstanbul’a, tüm Türkiye’ye, tüm dünyaya, Karşıyaka’da neler yaptığımızı, ne mesafeler aldığımızı herkese göstereceğiz. Diliyorum, bu çalışmalarımıza aynı hızla devam edeceğiz. Tüm bu çalışmalar, örgütümün arkamda durmasından kaynaklanan bir başarıdır” diyerek partisine de teşekkür etti. Başkan Durak önümüzdeki günlerde açılışını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte açılışını yapacakları Ahmet Priştina Kültür Merkezi için de herkesin katılımını beklediğini yineledi.

Engin: Eşit bir ülke istiyoruz
Törende söz alan bir diğer isim olan CHP İl Başkanı Ali Engin ise, Başkan Cevat Durak’a teşekkür ederek, “Bu proje bombardımanından onur duyuyoruz. Önemli bir hizmeti yerine getiriyoruz. Ne yazık ki, ülkemizde herkes eşitliği yaşayamıyor. Ancak biz, herkesin eğitim sağlık ve spor gibi imkanlardan eşit şekilde yararlanabileceği bir ülke istiyoruz. Yarın başlayacak olan belediyecilik fuarında da tüm bu sosyal belediyecilik çalışmalarımızı anlatacağız. Belediyelerimiz, göğsümüzü kabartan projeler yapıyorlar. Yerel seçimlere giderken, il ve ilçe ile gerginliğini değil, böyle güzel haberleri görüyoruz. Kentimize, ülkemize bu gibi hizmetler üreten ve bunu eşit paylaşabilen bir ülke yaratmak, dünyaya meydan okumak istiyoruz. Bizi demokrasiden hakir gören bir ülke istemiyoruz. Parti olarak demokrasi ve eşitlik sağlamak için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.


Yamanlar Koleji’ne tebrik ziyareti
Açılış tören in ardından tesisin yanında bulunan Yamanlar Koleji’ni de ziyaret eden Karşıayak Belediye Başkanı Cevat Durak, geçtiğimiz günlerde Bayanlar Yıldız Voleybol Şampiyonası’nda birinci olan takımın öğrencileri ile görüştü. Okula girişi esnasında alkışlarla ve “En büyük başkan bizim başkan” sloganları eşliğinde karşılanan Başkan Durak, Diyarbakır’da düzenlenen okullar arası turnuvada ipi göğüsleyen voleybolcular ve diğer öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektirirken, kendilerini de tebrik etti.

,2271 metrekare alan üzerine inşa edilen tesis içerisinde, yarı olimpik yüzme havuzunun yanı sıra, bin 500 kişilik koltuk kapasitesi, kapalı otopark, canlı yayın odaları, kafeteryalar da yer alacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.