Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da unutulmayacak resim sergisi

Bornova’da unutulmayacak resim sergisi

Bornova Belediyesi, ‘Sürrealizmi dünyaya sevdiren sanatçı’ olarak tanınan İspanyol ressam Joan Miró'nun eserlerini ilk kez İzmirlilerle buluşturdu. Bornova Kent Arşivi ve Müzesi Dramalılar Köşkü’ndeki ‘Düşlerimin Rengi’ sergisinin açılışını Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır sanatseverlerle birlikte gerçekleştirdi. Bornova Belediyesi Uluslararası Homeros Festivali kapsamındaki Sergi, 27 Mayıs-14 Temmuz 2013 tarihleri arasında ücretsiz olarak gezilebilecek

  • Ege Postası
  • 28.05.2013 - 11:12
İZMİR -Bornova Belediyesi, Uluslarararı Homeros Festivali kapsamında, resim tarihine adını altın harflerle yazdırmış olan “Joan Miró”nun, 1950 ile 1977 yılları arasında yaptığı çalışmalardan 40 adet eseri, İzmirlilerle buluşturdu. Bornova Kent Arşivi ve Müzesi Dramalılar Köşkü’ndeki ‘Düşlerimin Rengi’ sergisinin açılışı Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve sanatseverler tarafından gerçekleştirildi. “Joan Miró”nun eserlerinin İzmirli sanarseverlerle ilk kez buluşması nedeniyle yoğun bir ilgiyle karşılanan Sergi’deki eserler büyük beğeni topladı. Açılış öncesindeki kokteylde sahneye çıkan Duende Flamenko Topluluğu da büyük ilgi topladı. İspanyol müzikleri eşliğinde “topuk dansı” yapan Anna Llanes beğeniyle izlendi. Sergi’nin açılışına İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu, Bornova’nın kardeş kentleri olan Bulgaristan Mestanlı, KKTC Alsancak belediyelerinin yöneticileri, sivil toplum örgütleri, meclis üyeleri ve sanatseverler katıldı.

Bornova Kent Arşivi ve Müzesi Dramalılar Köşkü’nün sanatın her dalına gönül verenlerin ve sanatçıların mekanı haline geldiğini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Bu mekanın kültürel değerine, böyle sergilerle daha da değer kattığımızı düşünüyorum. Aynı zamanda sanata emek veren dostlarımızın yüreklerine de güç katıyor” dedi.

Serginin küratörlüğünü yapan Fahri Özdemir, Bornova Kent Arşivi ve Müzesi Dramalılar Köşkü’nde, ‘Türk Resminin 100 Yüzü’ sergisinden sonra Miro’nun ‘Düşlerimin Rengi’ sergisini de açarak sanata büyük bir destek verildiğini söyleyerek, “Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Serginin küratörlüğünü yapan Fahri Özdemir, Joan Miró'yu şu cümlelerle tanımlıyor:

"Joan Miró, yüzlerde gülümsemeler oluşturan resimleriyle, yer aldığı her ortamda umudu, sevinci ve neşeyi hakim kılmasıyla biliniyor. Cıvıl cıvıl renkleri, basit desenleriyle hemen her eserinde insanın içinde çocuksu bir heyecan uyandıran ressam, hayal gücünün sınırlarını alışılmadık bir biçimde zorluyor."

BUNU DÜŞÜNEN BİR MİMARDIR


Uluslararası Bornova Homeros Festivali kapsamında, Uğur mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde ‘Modern ve Bellek: Silinen İzler’ ile ‘Bu eseri yaratan bir mimardır’ sergileri açıldı. Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Nilüfer Çınarlı Mutlu ile birlikte iki sergiyi de gezen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, mimarlığın insan yaşamındaki öneminin büyük olduğunu söyledi.

KADIN KURSİYERLERİN SERGİSİ ÇAMDİBİ’NDE

Bornova Belediyesi’nin resim, takı tasarım ve resim kursuna katılan kadınların eserleri ise Çamdibi Kapalı Pazaryeri üzerindeki alanda sergilendi. Sergiyi gezen Başkan Sındır, kursiyerlerin sertifikalarını da verdi. Sındır, ‘‘Belediye olarak bu güzel eserleri ortaya koyan kadınlarımıza imkanlar yaratmak ve destek olmak görevimiz’’ diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.