Dolar 32,7547
%-0.04
Euro 35,0380
%-0.15
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Evde Yaşlı Bakım Hizmeti’ Türkiye’ye anlatılacak

‘Evde Yaşlı Bakım Hizmeti’ Türkiye’ye anlatılacak

Bornova Belediyesi, Sağlık Bakanlığı’na da örnek olan ‘‘Evde Yaşlı Bakım’’ projesini 'Kentine Güvenen Kentler Buluşması'nda tüm Türkiye’ye anlatacak.Ülke genelindeki CHP'li belediyelerin katılacağı Fuar, 29 Mayıs- 2 Haziran tarihleri arasında İstanbul CNR'da düzenlenecek

  • Ege Postası
  • 28.05.2013 - 10:31
İZMİR -Bornova Belediyesi. 3.5 yıl önce başlattığı ve bugüne kadar 15 bin kişiye ulaştığı “Evde Yaşlı Bakım Hizmeti”ni İstanbul’da düzenlenecek fuarda tanıtacak. Sağlık Bakanlığı’nın da örnek olarak benzerini 1.5 yıl önce hayata geçirdiği proje, Türkiye’deki tüm CHP’li belediyelerin proje ve çalışmalarını anlatacağı ‘Kentine Güvenin Kentler Buluşması’nda görücüye çıkacak. Bu organizasyonda Bornova Belediyesi’nin toplam 14 projesi tanıtılacak.

İnsani bir hizmet olarak gördükleri Evde Yaşlı Bakım Hizmeti’ni bütün yerel yönetimlere anlatmanın önemli olduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, projeyi Sağlık Bakanlığı’nın da örnek aldığın hatırlatarak şöyle konuştu: ‘‘Yaşlılarımızın yanı sıra bugünün gençleri yani yarının yaşlılarının da yerel yönetimden böyle bir destek alacağını bilmesi çok önemli. Bu tür hizmetlerin bütün yerel yönetimlerin temel görevi olduğunu düşünüyorum. Sağlık Bakanlığı’nın bizim 3.5 yıl önce başlattığımız uygulamaya 1.5 yıl önce geçmiş olması da bizleri sevindiriyor. Devlet ve kamu kurumları yardıma muhtaç olan vatandaşlara elini uzatmak ve her türlü desteği vermek zorunda’’

Hizmet hakkında bilgi de veren Başkan Sındır, ‘‘Bornova Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışımızla bize bildirilen bütün yaşlılarımıza bu hizmeti götürüyoruz. Şu an itibariyle bin yaşlımıza evde bakım hizmeti veriyoruz. Yatağa bağlı olmaları nedeniyle duydukları kişisel gereksinimleri gidermenin yanı sıra ev temizliğini yapıp, yemeğini bile pişiriyoruz’’ diye konuştu.

14 proje tanıtılacak

Bornova Belediyesi, 29 Mayıs- 2 Haziran tarihleri arasında İstanbul CNR'da düzenlenecek fuardaki standında, Evde Yaşlı Bakım Hizmeti ile birlikte, Uluslararası Entegrasyon, Evsel Atık Toplama, Misket Üzümü ve Organik Halk Pazarı, Organik Oyuncak, Kadın Konuk Evi ve Toplum Merkezi, Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, BELGEM Dershanesi, Deprem Etüt Merkezi, Sağlık Köyü, Yeşilova Höyüğü, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi, Işıkkent Spor Kompleksi ve Altındağ Spor Kompleksi olmak üzere toplam 14 projesini tanıtacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.