Dolar 32,3666
%0.15
Euro 34,9429
%-0.35
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,12
%0.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Davutoğlu: Sayın Erdoğan’ı bir kez daha uyarıyorum

Davutoğlu: Sayın Erdoğan’ı bir kez daha uyarıyorum

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, silahlı saldırı düzenlenen İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın önünde açıklamalarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 31.03.2023 - 15:44
  • Güncelleme: 31.03.2023 - 15:44

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, silahlı saldırı düzenlenen İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın önünde, “Başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere iktidarın sahiplerine sesleniyorum; açık ve örtülü yaptığınız tehditlerle provakatif saldırılara zemin hazırlıyorsunuz. Şiddet, bir kültürdür, bir anda ortaya çıkmaz. İklimi müsait olduğunda herkes; fikrini, düşüncesini beğenmediği kişilere karşı saldırıya geçer. Bu şiddet kültürü, maalesef bugün topluma belli odaklarca değil, iktidar sahiplerince yayılıyor. Bir kez daha uyarıyorum Sayın Erdoğan’ı; kritik bir sürece gidiyoruz, çıkın açık bir şekilde İYİ Parti’ye yönelik saldırıları kınayın” dedi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına bu sabah silahlı saldırı düzenlendi. Binaya iki merminin isabet ettiği saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, saldırının ardından İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Davutoğlu, binanın önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“BU SALDIRI DEMOKRASİYE YAPILMIŞTIR: İYİ Parti’ye yapılan bu alçakça saldırı, sadece bir siyasi partiye yapılmış saldırı değildir. Bu saldırı; demokrasimize, hukuk düzenimize ve Millet İttifakı’mıza yapılmış bir saldırıdır. Ülkemiz zor bir sürece giriyor. Seçimler öncesinde benzer provokasyonların yapılma ihtimaline karşı şu mesajları vermek isterim. Bütün İYİ Parti camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ama bu saldırı, demokrasiye yapılmıştır.

CUMHURBAŞKANI’NIN ‘BUNLAR İYİ GÜNLERİ’ DEDİĞİNİ HATIRLAYALIM: Sayın Akşener’e daha önce Cumhurbaşkanı’nın ‘Bunlar iyi günleri’ dediğini hatırlayalım. Evine baskın yapıldığını hatırlayalım ve bunların cezasız kaldığını gördüğümüzde, yine Selçuk Özdağ’a, genel başkan yardımcımıza bir cuma namazında, sokak ortasında yapılan saldırıda saldırganların ceza almadan kurtulduğunu gördüğümüzde, bir sürecin işlediğini fark ediyoruz.

MESAJIMIZ AÇIK VE NET; KORKUTAMAYACAKSINIZ: Sinan Ateş’in katledilmesinin üzerinden 13 hafta 91 gün, 2 bin 684 saatin geçtiği bir süreç. Yani birileri şu mesajı vermek istiyorsa, ‘Biz istediğimizi cezalandırırız. Hoşumuza gitmeyen açıklamalar yapan siyasi liderleri tehdit ederiz. Farklı düşünen siyasi partilere yönelik tehditlerde bulunuruz ve seçim atmosferini kirletiriz’ diyorlarsa bizim de onlara mesajımız açık ve net; kirletemeyeceksiniz, korkutamayacaksınız. 14 Mayıs günü Türkiye’de büyük bir siyasi değişim yaşanacak. Bu siyasi değişimde, sadece bir iktidar değişimi olamayacak, bir sistem değişimi olacak. Hukuk düzeninin yok edildiği, faili meçhullerin neredeyse günlük görüldüğü hukuksuzluk düzeninden gerçek bir adalet düzenine geçilecek.

ŞİDDET, BİR KÜLTÜRDÜR, BİR ANDA ORTAYA ÇIKMAZ: Başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere iktidarın sahiplerine sesleniyorum; açık ve örtülü yaptığınız tehditlerle provakatif saldırılara zemin hazırlıyorsunuz. Şiddet, bir kültürdür, bir anda ortaya çıkmaz. İklimi müsait olduğunda herkes; fikrini, düşüncesini beğenmediği kişilere karşı saldırıya geçer. Bu şiddet kültürü, maalesef bugün topluma belli odaklarca değil, iktidar sahiplerince yayılıyor. Bir kez daha uyarıyorum Sayın Erdoğan’ı; kritik bir sürece gidiyoruz, çıkın açık bir şekilde İYİ Parti’ye yönelik saldırıları kınayın. Bunun failleri kimse bulun. Aksi takdirde, ‘Kendinizi bana muhatap etmeyin’ gibi üstü örtülü tehditlerle yaptığınız saldırlar sonrası ortaya çıkan bu iklimden bizzat sorumlu olursunuz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.