Dolar 32,2417
%-0.06
Euro 34,9683
%-0.04
Altın 2.450,980
%0.19
Bist-100 10.180,00
%0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Corona virüsüne rağmen 'çök' taktiği

Corona virüsüne rağmen 'çök' taktiği

Son günlerde corona virüsü vakalarında ciddi artışlar yaşanıyor. İzmir'in birçok noktasında Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması kırmızıya boyanırken, yetkililer yeni tedbirler alarak artışın önüne geçmeye çalışıyor. Ancak her gün yüz binlerce İzmirlinin kullandığı toplu taşıma araçlarından gelen görüntüler uyarıların hiçe sayıldığını gösteriyor.

  • Ege Postası
  • 12.11.2020 - 12:05

EGEPOSTASI- Tüm dünyayı saran yeni tip coronavirüs salgınıyla mücadele sürerken, vakalar ise yeniden tırmanışa geçti. Kritik seviyeleri aşan vaka sayıları nedeniyle iktidar yeni tedbirler alırken, toplu taşımalarda maalesef sosyal mesafe kuralları hiçe sayılıyor.

Hergün yüzbinlerce İzmirli vatandaşın kullandığı toplu taşımalarda özellikle belediye otobüsü, raylı sistemler ve dolmuşlarda neredeyse yolculuklar dip dibe yapılıyor.

Sosyal mesafe kurallarına hiç dikkat edilmeyen dolmuşlarda seyehat etmek daha tehlikeli olurken, dolmuşları denetleyen trafik polislerinin gözünden kaçak için 'çökme' taktiği uygulanıyor. 

Bir twitter kullanıcısının paylaşımında Bornova-Çiğli- Egekent dolmuşundaki görüntü bu gerçeği gözler önüne serdi.

Sosyal medaya kullanıcısı fotoğrafı "Çok güzel sosyal mesafeyi koruyoruz , trafik polis görünce hemen 'çök çök' diye bağırıyor.! Bu mu almış olduğunuz önlemler" notuyla paylaşırken, paylaşımında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni etiketledi. 

Konuyla ilgili İzmir HİM (İzmir Büyükşehir Belediyesi Hemşehri İletişim Merkezi)'den dönüş sağlandı.

Görevli, "Merhaba, konuyla ilgili plaka ve saat bilgisi paylaşır mısınız'" diyerek iletişime geçerken, sosyal medya kullanıcısı, "Merhaba, 35 M 85** Bornova Çiğli Egekent dolmuş hattı saat 09:09'da oldu." yanıtını verdi.

Bir süre sonra İzmir HİM görevlisi, "Tekrar merhaba, konuyu Zabıta Dairesi Başkanlığımıza ilettik. Süreci takip edebilirsiniz." paylaşımıyla gerekli işlemlerin bşlatıldığını bildirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.