Dolar 32,2352
%0.03
Euro 34,9898
%-0.07
Altın 2.441,370
%-0.23
Bist-100 10.677,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’de ‘deprem’ hareketliliği: Emlakçılarda boş ev yok

İzmir’de ‘deprem’ hareketliliği: Emlakçılarda boş ev yok

İzmir’de 30 ekim tarihinde yaşanan 6.9 şiddetindeki depremde 115 kişi hayatını kaybetti, bin 35 kişi yaralandı ve on binlerce vatandaş evinden oldu. Depremin ardından özellikle Bayraklı’da taşınma furyası başladı. Konuya ilişkin Egepostası’na konuşan İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, arzın talebi karşılayamadığını belirterek “Şu an emlakçılarda boş ev yok” dedi. 

  • Ege Postası
  • 11.11.2020 - 16:14

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir 30 Ekim tarihinde merkez üssü Seferihisar açıkları olan 6.9 şiddetinde depremle sallandı. 115 kişinin hayatını kaybettiği ve bin 35 kişinin yaralandığı depremde en büyük yıkım ise Bayraklı’da yaşandı.  

İlçede 5 bina tamamen yıkılırken 19 bina da ağır hasar aldı. Deprem nedeniyle evleri hasar gören ya da riskli olan binlerce kişi yaklaşık 2 haftadır çadır kentlerde yaşıyorlar.

Depremin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler binalarda hasar tespitlerine başladı. Tespitler sonucundan İzmir gelenlinde binin üzerinde bina için yıkım kararı çıkarıldı.

Yaşanan felaket sonrasında İzmir’de taşınma furyası baş gösterdi. Deprem nedeni ile evlerinden olan ya da kendini güvende hissetmeyen çoğunluğu Bayraklı’da olmak üzere binlerce vatandaş ise taşınmaya başladı.

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, özellikle Bayraklı bölgesinde ve yüksek binalarda oturan vatandaşların daha güvenli yerlerde ve daha az katlı binaları tercih ettiğini söyledi. Ev arzına talebin yetmediğini belirten Güleroğlu, “Şu an emlakçılarda boş ev yok” diye konuştu.

AZ KATLI BİNALAR TERCİH EDİLİYOR

Deprem sonrasında az katlı ve deprem yönetmeliğine uygun binalara rağbetin arttığını belirten Güleroğlu, “Depremde evleri hasar gören ya da kendilerini güvende hissetmeyen vatandaşlarımız kendilerini güvende hissedecekleri bölgelere taşınmaya başladılar. En çok rağbet gören bölgeler de Atatürk Mahallesi, Bornova’nın üst kısımları oldu. Bölgeden daha çok binalar önemli oldu. 8 katlı binalardan çıkanlar 4 katlıları tercih etmeye başladılar. Vatandaşlar daha yeni daha güvenlikli, deprem yönetmeliğine uygun yapılmış binaları tercih ediyorlar” ifadelerini kullandı.

ARZ TALEBİ KARŞILAMIYOR FİYATLAR ARTTI

Güleroğlu, emlak piyasasında çok yüksek bir talebin olduğunu ifade ederek, “Şu an emlakçılarda boş ev yok. Başkalarında da yok. İnsanlar özellikle Bayraklı bölgesinden kaçıyorlar. Binası az hasarlı olan da binasında hiç hasar olmayan da taşınıyor. Yüksek binalarda oturanlar daha az katlı ve güvenli evlere geçmeye çalışıyorlar. Tabi bu durumda arzın talebi karşılayamaması nedeniyle fiyatları biraz yukarı çekiyor. Bulunan evler biraz yüksek fiyatlı” dedi.

“ZEMİNİ KAYALIK BÖLGELER DAHA GÜVENLİ”

İzmir’de en güvenli olan bölgelerin zemini kayalık olan bölgeler olduğunun altını çizen Güleroğlu, “Genellikle kıyı kesiminin dağlık alanında olan bölgeler daha güvenli. Konak, Karabağlar, Buca, Evka-2, Atatürk Mahallesi gibi zemini kayalık olan yerler deprem açısından daha güvenli oluyor. Bu alanlardaki evlere de yoğun bir talep olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.