Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’de sokakta sigara içme yasağı ve 65 yaş üstüne kısıtlama

İzmir’de sokakta sigara içme yasağı ve 65 yaş üstüne kısıtlama

Son günlerde artan koronavirüs vakaları nedeniyle İzmir'de 65 yaş ve üstüne sokağa çıkma kısıtlaması ile sokakta sigara yasağı kararı alındı.

  • Ege Postası
  • 11.11.2020 - 19:28

İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararıyla son günlerde artan koronavirüs vakaları nedeniyle 65 yaş üstüne sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. 65 yaş üstü vatandaşlar artık 10:00 – 16:00 dışında sokağa çıkması yasaklandı. 

65 yaş ve üzeri vatandaşlar her gün 10.00-16.00 saatleri arasında sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilecekler.

Ayrıca sokakta sigara içilmesi de yasaklandı.

Öte yandan bazı kurumlar hariç kaç haftalık olduğuna bakılmaksızın bütün hamile kadınlar idari izinli olarak sayılacak.

Alınan kararları İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger sosyal medya hesabından duyurdu.

Köşger’in paylaşımı şu şekilde:

"Değerli İzmirliler; Doğal olarak son günlerde depreme yoğunlaşmış bulunuyoruz. Ancak tüm dünyanın henüz değişmeyen gündemi CORONA, İzmir’de de tırmanışta. Depremin olduğu günkü rakamlara kıyasen bugün iki katından fazla bir artış gerçekleşmiş durumda. Bu bağlamda Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla İzmir’de -Sokakta sigara içmek ve -65 yaş üstünün 10-16 saatleri dışında sokağa çıkması yasaklanmış; Valilik kararıyla bazı kurumlar hariç kaç haftalık olduğuna bakmaksızın hamileler idari izinli sayılmıştır. Özel sektör mesai düzenlemesi çalışmaları da devam etmektedir. TEMİZLİK, MASKE, MESAFE kurallarına uyalım, sağlıklı kalalım."

65 YAŞ VE ÜZERİ MUAF TUTULANLAR;

Valilikten yapılan açıklamada 10:00-16:00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlardan,

"Kamu görevinin niteliği mevcut durumun aciliyeti ve kamu hizmetinin sürekliliğinin sağlanmasında hizmetine ihtiyaç duyulacak başta doktorlar, sağlık çalışanları, eczacılar, seçimle iş başına gelmiş kamu görevlileri, sosyal hizmet kuruluşları görevlileri v.b. olmak üzere kamu görevlileri, 
İşletme sahibi, esnaf, tüccar, sanayici, çiftçi, serbest meslek sahipleri ile çalışanlardan durumlarını aktif sigortalılıklarını gösteren SGK Hizmet Belgesi, Vergi Kaydı, Şirket Yetki Belgesi, Oda veya birlik kimliğinden biriyle belgeleyenler ile meslek odaları başkanlarının, muaf tutulmasına Oy birliğiyle karar verilmiştir" denildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.