Dolar 32,8339
%0.2
Euro 35,2351
%0.41
Altın 2.446,340
%-0.47
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP PM'de İzmir savaşı

CHP PM'de İzmir savaşı

CHP'nin olağanüstü kurultayı öncesi İzmir'de liste savaşları var. Mehmet Ali Susam, Alaattin Yüksel ve Aytun Çıray'ın, anahtar listede yer alacağına garanti gözüyle bakılıyor. Gazeteci Tuncay Özkan'a, bazı ilçe başkanları sempatiyle bakıyor. Kulislerde konuşulanlara göre, ulusalcı kanadın güçlü temsilcisi Birgül Ayman Güler'in etkinliği bitirilecek.

  • Ege Postası
  • 03.09.2014 - 14:30
EGEPOSTASİ-HABER SERVİSİ /  Cumhuriyet Halk Partisi’nde 5-6 Eylül’de yapılacak Kurultay’da İzmir’den PM’ye girmek için kıyasıya yarış yaşanıyor. Kulislerde İzmir’den PM’ye girecek isimler içinde Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun hazırlayacağı anahtar listeye garanti girecek isimler arasında İzmir milletvekilileri Mehmet Ali Susam, Alaattin Yüksel ve Aytun Çıray’ın bulunduğu ifade ediliyor.
 
Diğer tarftan, CHP içinde listeye girmek isteyen, kulislerde de Alevi kontenjanından listeye alınacağı dillendirilen Erdal Aksünger, Musa Çam ve Hüseyin Saygılı gibi isimler arasında yaşanabilecek kavganın önüne geçebilmek için, parti üst düzey kurmaylarının  Türkiye Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel’i, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclisi listesine alması konusunda görüş bildirdikleri  ileri sürüldü.
 
Öte yandan parti kulislerinde ulusalcı kanadın İzmir’deki güçlü temsilcisi olarak görülen İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in, hem gerek etkinliğini bitirmek ve parti içinde oluşabilecek kavgaların önüne geçebilmek, hem de parti tabanında yeni bir sinerji yaratmak için ulusalcı görüşe sahip üyelerin büyük bir ilgi gösterdikleri isim olan Gazeteci Tuncay Özkan’ın da anahtar listenin ilk sıralarına konulabileceği yüksel sesle dillendiriliyor. Özkan’ın listeye girmesi için parti tabanından ve Çiğli, Bergama, Aliağa, Kınık ve Dikili’de ilçe başkanlarından tam destek geldiği ileri sürülüyor. Özkan’ın konuk olarak katıldığı Dikili festivalinde de bu ilçe başkanlarının Özkan’ı bir an olsun yalnız bırakmayarak mesaj verdi.
 
TEKİN KONTENJANINDAN ELFİN TATAROĞLU
Son dönemlerde yaptığı çıkışlar ve verdiği mesajlar ile dikkatleri üzerine toplayan genç siyasetçi Elfin Tataroğlu’nun anahtar listede kendisine üst sıralarda yer bulabileceği Ankara kulislerde konuşuluyor. 
 
Gelelim listede sürpriz yapabilecek isimlere;
En güçlü isim olarak, Bayraklı ve İzmir siyasetinin önemli isimlerinden biri olan, Hatice Tatlı’nın sürpriz yaparak Bilim Kültür Platformu kontenjanından PM’ye ya da YDK’ya seçilecek isimlerden biri olabileceği ifade ediliyor. 
Genel Merkez kurmaylarının görüşme odasına çağırdığı ve bugün Ankara’ya giden Bornova Belediye Eski Başkanı Kamil Okyay Sındır’ın da Aziz Kocaoğlu ve ekibini frenleme düşüncesi ile listede olabileceği, dillendirilen iddialar arasında.
Yine genç siyasetçi Şener Akdemir ile ismi sır gibi saklanan genç bir bayan siyasetçinin listede kendisine yer bulacağı diğer bilgiler arasında…

Gelelim günün sürprizine…

Ankara’dan edindiğimiz bilgiye göre, özellikle İzmir kontenjanının, eski bir belediye başkanının Ankara Çankaya’daki ofisinde yapılacak, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na yakın kurmayların katılacağı toplantıda belirleneceği ve bu listenin Kemal Kılıçdaroğlu’nun onayına sunulacağı dillendiriliyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.