Dolar 32,8379
%0.21
Euro 35,1990
%0.31
Altın 2.450,950
%-0.29
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akdemir adaylığını açıkladı

Akdemir adaylığını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Adayı Şener Akdemir , dün akşam (02.09.2014 ) Bayraklı Vakıf Düğün Salonunda adaylığını açıkladı. Çok sayıda gencin katıldığı toplantıya ilgi büyüktü. “Söz sırası örgütte , sıra gençlikte “ sloganlarıyla salona gelen Şener Akdemir “başta Gezi Direnişinde beraber gaz yediğim jop yediğim su yediğim yoldaşlarım olmak üzere “ Kardeşlik aynı anne babadan olmak değildir “ diyerek tüm dava kardeşlerini selamladı.

  • Ege Postası
  • 03.09.2014 - 14:26
Tarihin tüm devrimcilerinden , bu topraklara sevgi hoşgörü eken Hacı Bektaş-ı Veli’yi , Mevlana Celaleddin-i Rum-i’yi, herkesi saygıyla anan Şener Akdemir:
  “ Değerli kardeşlerim Türkiye’nin bugünkü manzarası AKP’nin başarısından da öte biz Cumhuriyet Halk Partililerin ihmal ve içe dönük siyaset tarzıdır. Bu tabloyu 2023’e taşımak isteyenlerin oyunlarını bozmalıyız. Ama en başta üzerimizdeki ölü toprağından bir an önce kurtulmalıyız.
Fakirliğin hızla arttığı, uyuşturucu çetelerinin sokaklarında cirit attığı, sendikaların sarılaştığı, işçilerin maden ocaklarında günlük 30 lira için hayatını kaybettiği, gençlerin polis tarafından öldürüldüğü, kadın cinayetlerinin, çocuk evliliklerinin ve daha binlerce dramın yaşandığı bu ülkede,
Cumhuriyet Halk Partisi’nin köklerinde devrim ve kuvay-ı milliye yatan gençliği böylesine durumda umutsuz, eli kolu bağlı, çaresiz kalması düşünülemez ve kabul edilemez.
Bu anlamda yaşanan dramlara, zulüme, kedere, gözyaşına, gecekondulardaki acılara DUR demek için ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni 2015’te iktidara taşımakla yükümlü bir solcu, bir devrimci ve bir militan-genç  olarak 5-6 Eylül de yapılacak olan olağan üstü kurultayımızda Parti Meclisine ADAYIM! “  diyerek adaylığını açıkladı.

İZMİR’DE GENÇLİK RÜZGARI
Salondaki 300 kişinin ayakta alkışlamasıyla, gençlerin sloganlarıyla konuşmasına devam etti. “Değerli kardeşlerim;
Eğer sizlerin desteğiyle bu göreve gelme şerefine nail olursam arkadaşlarıma omuzlarımı vereceğim. Bu düzeni değiştirmek için birbirimizin omuzuna ihtiyacımız var. Eğer bir kardeşim yükselecekse omuzlarıma basarak yükselebilmelidir. Aynı yolda yürüyenlerin her fedakarlığı yapmaları gerekir. Kırgınlıkları, küskünlükleri parti içi çekişmeleri bir yana bırakarak çalışmalıyız. Kardeşlerim, kardeş olmak için aynı anadan-babadan olmaya gerek yoktur. Çünkü en büyük kardeşlik DAVA KARDEŞLİĞİDİR, YOLDAŞLIKTIR.
Cumhuriyet Halk Partisi gençliğinin eylem şekli herkesi şaşırtmalıdır. Rutin törensel etkinlikler, imza toplama kampanyaları ve basın açıklamasından öteye gitmeliyiz.” dedi.

KÜRT SORUNUNA DEĞİNDİ
“ Değerli kardeşlerim İzmir’in içinde yaşayan dünyayı gezen ancak, evine 2km mesafede olan gecekondu mahallelerine gitmeyen insanların Kürt sorununa tarafsız bakma olasılığı yok kadar azdır.
Bu ülkede yaşanan acılara ve dramlara dur demeliyiz. Türkün-kürdün-alevinin-arabın-sunninin-yezidinin ve daha birçok etnik köken ve mezhepten insanın yaşadığı bu topraklara huzur ve güven getirmeliyiz.
Değerli kardeşlerim bu topraklara aşık kalmalıyız.
Yaradanı severiz yaradandan ötürü diyip Gezi Direnişinde Mehmet Ayvalıtaşı, Abdullah Cömerti, Medeni Yıldırım’ı, Ethem Sarısülük’ü, Ali İsmail Korkmaz’ı, Ahmet Atakan’ı, Hasan Ferit Gedik’i,  ve onbeş yaşında bir fidan Berkin Elvan’ı şehid edenlere karşı mücadele etmeliyiz. Bu şehid olan kardeşlerimizin gözü yaşlı analarına karşı olan borcumuzdur. “ dedi.
Konuşmasının sonunda Nazım Hikmetin
Akın var 
güneşe akın! 

Güneşi zaptedeceğiz 
güneşin zaptı yakın “ dizeleriyle hoşçakalın diyen Şener Akdemir, kendisine destek veren gençleri yanına davet ederek, hep birlikte Gündoğdu marşı söyleyerek , İsyan Devrim Özgürlük sloganlarıyla, sıra gençlikte bizler de varız mesajı verdiler. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.