Dolar 32,8289
%0.19
Euro 35,2331
%0.41
Altın 2.448,120
%-0.4
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sarmaşık davasında yeni rapor istendi

Sarmaşık davasında yeni rapor istendi

İZMİR'in Güzelbahçe ilçesi CHP'li eski Belediye Başkanı Ertan Avkıran'ın da arasında yer aldığı 66 tutuksuz sanığın yargılandığı 'Sarmaşık Operasyonu'nu davası'nda, Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya, suçlamalarla ilgili yeni bilirkişi raporu alınmasına ve bazı sanıkların suç vasfının değişme durumu olduğundan ek savunma vermeleri yönünde mütala verdi. Duruşma 10 Aralık'a ertelendi.

  • Ege Postası
  • 03.09.2014 - 14:00
İZMİR-İzmir'de 2009 yılında eski özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla “imar kanununa muhalefet, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet alıp verme" gibi birçok suçun işlendiği öne sürülerek Güzelbahçe Belediyesi'ne “Sarmaşık" adıyla operasyon düzenlenmişti. Bu operasyonda CHP'li Güzelbahçe eski Belediye Başkanı Ertan Avkıran'ın da aralarında bulunduğu 13 kişi tukuklanırken toplam 66 kişi hakkında dava açıldı. Tutuklu sanıkların daha önce tahliye edildiği davanın duruşması İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuksuz yargılanan 66 sanıktan bir kısmı ile avukatları katıldı. Duruşma savcısı Berkant Karakaya, 6 sayfadan oluşan mütala verdi. 

Savcı Berkant Karakaya, mütalasında, Değirmendere Belediyesi'nce yapılan taş döşeme işi, Çamlıçay Deresi Islahı çalışmaları, beton bordür, kilit parke taş ve yağmur oluğu alımı, belediyenin çöp arabaları ile vidanjör bakım ve tamiri, kıyı kenar çizgisine tecavüz ve buna gözyumulması ile ilgili kamu zararının oluşup oluşmadığının, yapılan ödemelerin incelenmesi için yeni bilirkişi raporu hazırlanmasını istedi. 

Savcı Karakaya, ayrıca iddianamede her ne kadar Ahmet Avkıran, Bilgi Kara, Etem Kara, Ertan Avkıran, Mehmet Halis Yalar, Soner Akın, Bayram Ali İnce, Yusuf Budak, Melknur Kentli, Ayşe Akın, Şafak Akın, Burcu Yılmaz, Elif Turan, Mustafa Gür, Özdem Mustafa İnce, Figen Tunç, Engin Erez, Gürkan Akıncı, Nazmi İletmiş, İbrahim Tok, Sezgin Kuş ve Gürcan Özek, hakkında zimmet, hırsızlık, görevi ihmal ve görevi kötüye suçlarından dolayı bir çok kez cezalandırılmaları istenmesine rağmen sanıkların bir kez cezalandırılmaları gerektiğini bu nedenle bu sanıklara ek savunma hakkı verilmesini istedi. 

Bazı sanıkların avukatı Bilge Özer, “Biz bilirkişi incelemesi ile ilgili olarak daha önce diğer meslektaşlarımızla birlikte yazılı itirazda bulunduk. Yeni bilirkiyi raporu alınmasıın istiyoruz. Ayrıca dinlemelerle ilgili yürütülmekte olan bir takım müfetttiş ve savcılık soruşturmaları ve ayrıca yasal değişiklikler gözönüne alınarak yapılan dinlemelerin usulsüz olduğunu düşünmekteyiz. Bu nedenle bu dinlemelerin dosyadan çıkartılmasını ve ayrıca alanacak raporların da bu dinlemeler yokmuşcasına düzenlenmesini talep ediyorum" dedi.

Mahkeme başkanı Menderes Yılmaz, ek savunmaları istenen sanıkların bir dahaki duruşmada hazır bulunmalarına, dosyada mevcut tapelerin yürütülmekte olan müfettiş ve savcılık soruşturmaları ile 6526 sayılı kanun gözetilirek yok sayılması yönündeki taleplerin dosya kapsamında ve mevcut delil durumuna göre reddine, iddia makamının talepleri ile ilgili sanıklar, avukatlar ve mağdurlara süre verilmesine, yeni bilirkişi raporu alınması isteminin gelecek duruşmada karar verileceğini belirtip, duruşmayı Aralık ayına erteledi. (DHA) 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.