Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de o ilçede skandal iddia: Tire'de sandık kurmadan delege mi seçiliyor'

CHP İzmir'de o ilçede skandal iddia: Tire'de sandık kurmadan delege mi seçiliyor'

CHP Tire’de sandık kurulmadan delegelerin belirlendiği iddia edildi. CHP Tire İlçe Sekreteri Hakan Şenoyar, sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla dikkat çekerken, İlçe Başkanı Şenol Sardoğan iddialara yanıt verdi. CHP İzmir'de o ilçede skandal iddia:

  • Ege Postası
  • 25.08.2015 - 10:16
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP’de delege seçimleri yapılmaya devam ederken, Tire’den sürece yönelik skandal iddialar geliyor. Tire’de sandık kurulmadan delegelerin belirlendiği öne sürüldü.

BİR NÜSHA BOŞ BIRAKILDI İDDİASI
Özellikle mahalle olan köylerde hazirun listelerine, üyelerin imzalarının seçim yapılmadan attırıldığı, delegelerin de ilçe başkanı Şenol Sardoğan ve ekibi tarafından belirlendiği iddia edildi. İlçe başkanlığının, hazirun cetvelinin il başkanlığı tarafından kontrol edilmesi ihtimaline karşı,  Genel Merkez’den gelen iki hazirun listesinden bir nüshanın imza bölümünü boş bıraktığı iddia edildi.


MANİDAR PAYLAŞIMLAR
27 Ağustos’ta büyük mahallelerde başlayacak seçimlerde de delegelerin seçim yapılmadan belirlendiği belirtildi. İsmi ilçe başkanlığı için geçen CHP Tire İlçe Sekreteri Hakan Şenoyar’ın sorumlu olduğu bir çok mahallede de seçim yapılmadan delegelerin belirlenmesi nedeniyle seçim tutanağına imza atmadığı belirtildi. Şenoyar’ın parti içi anti-demokratik uygulama nedeniyle ilçe başkanı Sardoğan’a tepki gösterdiği öğrenilirken, Şenoyar sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla dikkat çekti.

Şenoyar'ın sosyal medyada yaptığı paylaşım



Şenoyar'ın yaşananları İl Başkanı Bedri Serter ve başkan yardımcılarına aktaracağı öğrenildi.

SEÇİM YAPILMADAN DELEGE OLMUŞLAR
CHP Tire İlçe eski Başkanı Necat Bozkurt, “İddiaları duyduk.  Takvim olmasına rağmen uyulmadığını söylüyorlar. Askıya çıkıldığında yer ve saat olmalı. Bazı arkadaşlar seçim olmadan delege olduğunu söylediler bana…Bazı arkadaşlarımız il başkanlığı denetiminde seçim yapılmasını talep ettiler. İlçe binasında il gözetiminde bir seçim yapılmasını istiyor partililer” dedi.

BANA BİLGİ GELMEDİ
Tire’de siyaset yapan Bayındırlık Eski Bakanı Halil Çulhaoğlu ise “ Bana delege seçimleriyle ilgili ilçe başkanlığından bir bilgi gelmedi” dedi.  

BALBAY’LA STARTI VERİYORUZ
İlçe Başkanı Şenol Sardoğan iddialar hakkında şu açıklamayı yaptı;
“ Bir sorun yok. Seçim öncesi polemik olsun istemiyorum. Ben her şeyi yaptım. Seçimlerimiz bitsin o zaman konuşuruz. Milletvekilimiz Mustafa Balbay’la birlikte büyük mahallelerde startı vereceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.