Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de 'baskın seçim' tepkisi!

CHP İzmir'de 'baskın seçim' tepkisi!

CHP İzmir’de delege seçimlerinin devam deceği yönünde ilçe başkanlıklarına yazı giderken, geçtiğimiz hafta sonu seçimlerin ertelendiği ilçelerden olan Güzelbahçe’de ilçe yönetiminin ertelenen seçimleri Salı ve Çarşamba yapılacağını duyurması tepki çekti. Bir çok partili kararı ‘baskın seçim’ olarak yorumlarken, yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olan Güzelbahçe Değişim Derneği Başkanı Mustafa Gürkan seçimi protesto edeceklerini açıkladı. Gürkan, “ Sandığa gitmeyeceğiz, üyeye de gitmemesi yönünde çağrı yapacağız” dedi. Sandığa gitmeyerek protesto edecekler

  • Ege Postası
  • 24.08.2015 - 19:00
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de durdurulması beklenen delege seçimleri için ‘devam’ kararı çıktı. Geçtiğimiz hafta sonu İl Başkanı Bedri Serter ve Genel Merkez’in istişaresi sonrası ertelenen delege seçimleri, ilçe başkanlıklarının belirledikleri gün ve saatte yeniden yapılacak.

GÜZELBAHÇE HEMEN KARAR ALDI
Ertelemelerin olduğu ilçelerden olan Güzelbahçe’de ilçe yönetimi, devam kararından birkaç saat sonra seçim takvimini belirledi. CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, küçük mahallelerde Salı (bugün) büyük mahallelerde ise Çarşamba günü seçim yapacaklarını duyurdu. Sandık Güzelbahçe’de her iki günde de 18:00 ila 21:00 saatleri arasında kurulacak. 

BASKIN SEÇİM İDDİASI
Güzelbahçe’de ertelenen seçimlerin devam kararının çıkmasından bir gün sonra yapılacak olması parti içinde ‘baskın seçim’ olarak yorumlandı. 
Belediye Başkanı Mustafa İnce ve İlçe Başkanı Kazım Çam’a karşı liste hazırlığında olan, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır destekli yapılar ilçe yönetiminin kısa süre içinde sandık kurma kararı almasına tepki gösterdi. 

PROTESTO EDECEĞİZ
Yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olan Güzelbahçe Değişim Derneği Başkanı Mustafa Gürkan, Ege Postası’na yaptığı açıklamada, “ Belediye başkanı sürece müdahil. Tek listeyle seçime gidilme niyetleri var. 2 bin üye var. Kaç üyeye sormuşlar delege olmak istiyor musunuz diye... Örgütü dikkate almıyorlar. Hemen sandık kurma kararı almaları liste çıkarmamızı engelleyici bir siyasi çalım. Seçimi protesto edeceğiz. Seçimleri katılmayacağız. Alternatif liste çıkarmayacağız. Tepkimizi seçime gitmeyerek göstereceğiz. Diğer üyelere de katılmamaları noktasında çağrı yapacağız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.