Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan çifte tepki: Hem Bakan'a, hem de Dağ'a yanıt verdi

Kocaoğlu'ndan çifte tepki: Hem Bakan'a, hem de Dağ'a yanıt verdi

Sevgi Caddesi ve Cumhuriyet Parkı’nı törenle hizmete açan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son günlerde yerel yönetimlere dönük artan eleştiriler karşısında sessizliğini bozdu. Erken seçimler öncesinde siyasi eleştirilere maruz kaldıklarını aktaran Kocaoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın söylemlerine sert yanıt verdi. Hem Bakan'a, hem de Dağ'a yanıt verdi

  • Ege Postası
  • 24.08.2015 - 22:16
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Menemen’de gerçekleşen açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Menemen Belediye Başkanı’nın yanı sıra, CHP İl Yönetimi, İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, oda, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, belediye bürokratları, mahalle muhtarları ve Menemen halkı katılım gösterdi. Tören öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tebrik mesajı okundu. Diğer yandan, törende geçtiğimiz haftaların aksine gerçekleşen yoğun katılım dikkat çekti.
 
 
“HİÇBİR ZAMAN PARAMIZ YOK DEMEDİK”
Törendeki konuşmasına Menemen ilçesine 11 yılda yapılan toplam 301 milyon liralık yatırımları özetleyerek başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Yeni bağlanan ilçeler “1,5 sene oldu, hala arıtma, kanalizasyon, içme suyu hattımız, otogar, mezbaha yapılmadı” gibi serzenişlerde bulunuyor. Belediye başkanlarımız da biliyor ki, biz bunların hepsini birden planlayıp gerçekleştireceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 8,5 yıldır para ve finansman probleminin olmadığını ve hiçbir proje için “Paramız yok” demediğimizi İzmirli hemşerilerimiz biliyor. Projelerimizi ne kadar hızlı yapabilirsek, ne kadar hızlı hizmet edebilirsek o kadar çok mutlu olacağız. Daha yapacak çok işimiz var” dedi.


 
DAĞ’A SERT TEPKİ GÖSTERDİ: SÖYLEMLER SİYASİ, ERKEN SEÇİME HAZIRLIK
AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın geçtiğimiz günlerde Karşıyaka Spor Kulübü için planlanan 10 bin kişilik spor salonuyla ilgili yer çağrısına cevap veren Kocaoğlu, “10 bin kişilik Halkapınar Kapalı Spor Salonu’nun 22 milyon liralık maliyetini Büyükşehir Belediyesi karşıladı. Tapusu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ve burası 49 yıllığına Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilmiş durumda. Burada bir iki tane spor etkinliği yapıldı. Konserler verildi, parti kongreleri yapıldı ama spora dair kullanılmadı. Burada bu eser dururken, Karşıyaka taraftarları beni affetsinler, tekrar spor salonu yapmak için kaynak ayırmak gereksizdir. Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün Halkapınar’daki salonu Karşıyaka’ya tahsis etmesinin en doğru yol olduğuna inanıyorum. Yasalarımıza göre devletin tüm mülkü Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yönetilir. Orası da Maliye Bakanlığı’na bağlıdır. Sayın Milletvekili’mizin “Belediye yer bulsun” çıkışı tamamen siyasidir. Önümüzdeki erken seçime bir hazırlıktır. Biz yapacaktık, belediye yer göstermedi…  Örnekköy’deki 80 dönüm arazi Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne tahsis edilmiş durumda. Beğenebilirler, beğenmeyebilirler, kapımız açık. Örnekköy’deki araziyi bize versinler, biz de Çiğlİ’de ESHOT Garajı olarak kullandığımız yeri seve seve Spor Bakanlığı’na veririz” ifadelerini kullandı.  
 
ZEYBEKÇİ’YE YANIT VERDİ
Başkan Kocaoğlu sözlerinin sonunda, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin geçtiğimiz gün dile getirdiği eleştirilere de toplu yanıt verdi ve “İzmir’in belli alanları turizm gelişim bölgesi ilan edildiğinde biz bakanlık olarak en büyük teşvikleri vermeye hazırız. Yapmaları gereken tek şey oturup planlamaları ve meclislerden geçirmeleri. Defalarca söyledik ama adım atılmadı. Lafa gelince mangalda kül bırakmıyorlar. Onların derdi, davası ve sevdası yok” sözlerine karşılık, “Kendisi Ekonomi Bakanı olarak, turizm alanlarının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından planlandığını bilmiyor olabilir. Denizli’de 1,5 dönem büyükşehir belediye  başkanlığı yapmış Sayın Bakan’ımızın, planlamayla haşır neşir olmuş eski belediye başkanımızın turizm planlarını bakanlığın yaptığını bilmemesi diye bir şey söz konusu olamaz. Belediyenin turizm planı yapma yetkisi yok. Bunları İzmirlilerin takdirine sunuyorum” dedi.


 
ŞAHİN’DEN 1 KASIM MESAJI: KASIM’DA GELDİLER, KASIM’DA GİDECEKLER
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “İzmir’in çağdaş, aydınlık, dürüst yüzü” diyerek hitap ettiği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ilçeye katkılarından ötürü teşekkürlerini sunarken, “Böylesi güzel bir insanla çalışmaktan ötürü onur duyuyorum. Birlikte hizmetlerimize devam edeceğiz. Kendisinden bu katkılarının devamını diliyoruz. Menemen’deki bu iyi tablonun aksine ülkenin durumuna baktığımızda tam tersi bir pozisyon görüyoruz. 7 Haziran’daki seçimden 3 gün sonra ülke birdenbire birilerinin kendi egolarını tatmin etmek adına, birilerinin parlamenter rejimi değiştirmek adına ortalığın karıştığını görüyoruz. Bunların olmaması gerekir. Bunları yapan ve yaptıranı şiddetle kınıyorum. Ülke terör belasının tehdidi altında. Ülke ekonomik olarak tehdit altında. Cumhuriyet yönetimi tehdit altında. Ülkemizdeki tüm seçmenlerin en güzel yanıtı 1 Kasım’da vereceğine inanıyoruz. Kasım’da geldiler, Kasım’da gidecekler…” diye konuştu.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.